Последно за езика да добавя по мое наблюдение: Локализация на български няма, но - добавя се в системните езици Български и се поставя на 1во място. Така всички приложения, които поддържат превода ще работят на български. Дори лаунчера. Системните менюта остават на английски или друг избран език.
(Последна редакция: 2019-02-22, 08:13:16 от vlaf.)
(2019-02-11, 21:45:46)bobiikonomov написа: Здравей, а как да го добавим в системните езици, като аз поне не го виждам там, или нещо бъркам?
От менюто System\Languages & input\Languages би трябвало да е само Английски (например), добавяте Български и след това го поставяте на първо място. Мисля че нямаше нужда от рестартиране даже, но може и да бъркам.
Уточнение, че става дума за OxyOS 9.0.11 OTA, за други версии не мога да кометирам. Ако някой знае, да сподели.
(2019-02-12, 20:40:21)bobiikonomov написа: Точно там гледам, но няма български в езиците.
С OxyOS 9.0.11 е телефона. Но не виждам да пише OTA.
Странно, но при мен има. Като избереш "Languages" влиза в меню "Langauge preferences". И там има " + Add a language". Аз от там го добавих и го имаше в списъка.
Потърси пак, щом на единия го има би трябвало на всички да има. Ако трябва ще постна и скрийн.
За ОТА - в смисъл че е с официалният ROM, не е някой от правените (custom).
(2019-02-13, 20:08:06)Kikaha написа: Хм, при мен е така както на скрийншота
Този език при мен го няма, точно тук търся. При мен и "volte" не излиза, въпреки че го активирах при оператора.Някой някакви идеи
как да се покаже български език?
(2019-02-13, 20:08:06)Kikaha написа: Хм, при мен е така както на скрийншота
Тази снимка от твоя телефон ли е, би ли уточнил с кой телефон си и коя версия на операционната система си, както и в коя държава се намираш? В oxygen OS няма български език.
(2019-02-14, 20:40:20)chitalov написа: Тази снимка от твоя телефон ли е, би ли уточнил с кой телефон си и коя версия на операционната система си, както и в коя държава се намираш? В oxygen OS няма български език.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Снимката е на моят 6Т. Както вече писах е с ООS 9.0.11 за момента, доколкото чета сега чакаме 9.0.12, но не се вижда още. Видях в раздела за 6, че колегите са го свалили през прокси, ни не знам от къде точно. В България съм . Телефона е от Европейският магазин на 1+. За пръв път използвам 1+, така че не мога да твърдя дали в OxygenOS е имало български преди, но сега при мен излиза така. Скрийншота не е редактиран
Изпратено от моят ONEPLUS A6013 с помощта на Tapatalk
(Последна редакция: 2019-02-14, 20:50:37 от Kikaha.)
Добро утро на всички. Много странно взе да се очертава положението.
Питане към модератора: Може би е добре да отделим дискусията за езика в отделна тема, че тук не сме много по въпроса? А ми се струва добре да разгадаем ситуацията
Понеже и аз цяла сутрин се мъча да разгадая проблема, без успех, дайте да споделим, каква клавиатура ползвате, имате ли рут ей такива работи, който биха могли да са проблема.
С рут съм, ползвам swiftkey, а не gboard, пробвах какво ли не, нищо не става.По принцип не ми трябва БГ, но не може при едни да го има, а при други не...
С китайската версия на телефона съм, но не би трябвало да е това проблема, защото както казах, преди го имах в менюто за добавяне.
(Последна редакция: 2019-02-15, 10:46:47 от vlaf.)
Без руут. OOS 9.0.11. Gboard използвам. Европейския телефон, ако изобщо има значение както писа vlaf. До колкото знам има само 2 версии - за САЩ и международна. Някой ако може да каже също преди Android Pie, дали е забелязвал опцията.
Здравейте, при мен също няма Български на OnePlus 6 (нямаше на 9.0.3 няма и след ъпдейта 9.0.4) при избора на езици, по-скоро проблема идва от това за коя държава е предназначен телефона, моя е от Англия (с UK зарядно) ако това изобщо има значение А6003.
Я кажете как сте ъпдейтвали, с впн или сам ви е излизал ъпдейта, да не би оттам да идва проблема.Последния път помня, че трябваше впн Канада да се прави.
Това с ъпдейта според мен няма никакво значение. Два телефона обновени с Oxygen Updater дo 9.0.3 - 9.04 и двата са А6003 след ъпдейтите единият има български а другият няма. И двата са с стоков фирмуер и не са роотвани. Единствената разлика е страните от които са купени телефоните.
Тъкмо кацна ъпдейта до 9.0.12 за 6Т. Не изчезна за щастие българския. Относно страните от които е купувано, май 1+ имат централен склад в Полша за цяла Европа, така че едва ли е от значение.