Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Помощ имам въпрос.
#1

Здравейте имам часовник Samsung galaxy watch active 2, алуминиев 44мм. Работи добре, но искам да го смена с такъв само, че LTE   версията. Има ли тук някой с такъв часовник искам да попитам има ли разлика в часовниците, батерията и други. Защото на мен главно ми трябва часовник с който мога да говоря, дори когато телефона ми е вкъщи.
Цитирай
#2

Е това е разликата в LTE модула ще говориш и ще получаваш съобщение без телефон но и батерията ще си пада доста по-бързо
Но най-важното е да провериш дали твоят оператор поддържа точно тази версия на часовник с LTE
Да не стане така, че да го купиш, а да не можеш да го ползваш за разговори
Цитирай
#3

Аз съм на виваком оператор, но тям точно този часовник го няма и ще го взема от а1. Предполагам, че ще може да се използва, къде трябва да попитам?
Цитирай
#4

123...
Щом го няма не съмнява
Цитирай
#5

Във виваком го няма, а как става това с картата регистрация ли се прави или в нанонсим?
Цитирай
#6

Няма да стане това, което искате. Виваком не предлагат клониране на сим картата. Тази услуга я предлага само А1.
Цитирай
#7

Да, разбрах днес, жалко, щеше да е добре иначе.
Цитирай
#8

А имам следния въпрос, първо да кажа, че не съм спец. Но часовника е закупен от Технополис, ако си прехвърля номера на А1 ще може ли да се направи това с картата или трябва самия часовник да е закупен от а1. Защото в а1 ми обясниха, че не се слага карта в телефона, явно се прави регистрация или нещо подобно, ще съм благодарна ако някои може да ми обясни по-подробно. И друг въпрос имам, има ли хубав часовник който може да му се сложи карта, четох за някакви v8, те са по 20, 30лв пише, че имат почти всичко както при Samsung.
Цитирай
#9

(2021-07-22, 23:00:53)Толя написа:  А имам следния въпрос, първо да кажа, че не съм спец. Но часовника е закупен от Технополис, ако си прехвърля номера на А1 ще може ли да се направи това с картата или трябва самия часовник да е закупен от а1. Защото в а1 ми обясниха, че не се слага карта в телефона, явно се прави регистрация или нещо подобно, ще съм благодарна ако някои може да ми обясни по-подробно. И друг въпрос имам, има ли хубав часовник който може да му се сложи карта, четох за някакви v8, те са по 20, 30лв пише, че имат почти всичко както при Samsung.

Тези за по 20 30 лева по-добре ги избягвай. В този ценови клас само някоя гривна да следи крачки и да показва известия нищо друго.

Xiaomi Mi 10 бесния китаец, Samsung S9+ Корейската печка, Lg G5- в заслужена пенсия.
[-] 1 потребител изказва благодарност на nedkoff за това мнение:
  • Dowper
Цитирай
#10

Може ли да ми препоръчате тогава часовник, който да не е много скъп, защото с този самсунг ще трябва да се разделя.
Цитирай
#11

Ако искаш да говориш през часовника трябва часовника да поддържа LTE, до колкото се сещам в момента такива са Samaung Active 2, Samsung watch 3 и новия Huawei Watch 3 (той все още не се поддържа от операторите, но и това ще стане в някой момент). Може и други да има, но в момента се сещам само за тези. Ако искаш тази функция избираш един от тези часовници и опциите ти са 2. Ако искаш да е с твоя номер, който ти е на телефона трябва да минеш на А1, там имат опция клониране на карта. Часовниците поддържат e-sim, тоест картата се сканира. Ако искащ отделен номер мисля, че и Виваком ще ти свърши работа.
А ако искаш смарт часовник, който да не е скъп,но без сим карта погледни Huawei GT2. От него можеш да говориш, но само когато е свързан към телефона. Всички часовници с LTE ще са по-скъпи и с по-бързо падаща батерия. Ако повече от 2-3ч работи самостоятелно има голяма вероятност да не изкараш деня
Цитирай
#12

(2021-07-20, 14:12:40)Толя написа:  Защото на мен главно ми трябва часовник с който мога да говоря, дори когато телефона ми е вкъщи.
Ако ще ползвате физическа SIM-карта - просто я премествате и ... няма изобщо да ползвате телефона.
(2021-07-20, 18:38:52)any9 написа:  Няма да стане това, което искате. Виваком не предлагат клониране на сим картата. Тази услуга я предлага само А1.

Физическо клониране не се предлага от никой оператор (две физически карти с една и съща идентификация).

еSIM си е „като“ физическа - има си собствен ID. Това, че в момента Теленор и Виваком предлагат само „като втора карта с различен номер в смарт часовник“ е конюнктура, тяхно решение. Не са узрели още!

- Учителю, каква е тайната на истинското щастие?
- Никога не спори с идиоти.
- Учителю, не съм съгласен, че точно това е тайната!
- Така е, прав си!
Цитирай
#13

(2021-07-23, 15:42:12)jhoro написа:  Физическо клониране не се предлага от никой оператор (две физически карти с една и съща идентификация).

https://www.a1.bg/pomosht-a1-extra-sim : това тук ми прилича точно на това?
[-] 3 потребители изказват благодарност на Гост за това мнение:
  • Dowper, jhoro, sapiora
Цитирай
#14

(2021-07-23, 15:53:31)Vi70 написа:  https://www.a1.bg/pomosht-a1-extra-sim : това тук ми прилича точно на това?

Да - благодаря! Това съм го пропуснал!

Но се замислих - как ще говоря между тези устройства?
Навремето ползвах DECT телефон - една „майка“ с две слушалки. По интеркома се говореше неограничено.

Пп. Видях - в „условия“:


Цитат:
  • При входящо обаждане всички устройства звънят паралелно (мултиринг).
  • Обаждания между картите не са възможни.
  • При входящи обаждания, ако един от трите телефона отговори на обаждането, връзката с останалите се разпада и звъненето се прекратява.

- Учителю, каква е тайната на истинското щастие?
- Никога не спори с идиоти.
- Учителю, не съм съгласен, че точно това е тайната!
- Така е, прав си!
Цитирай
#15

Ми отказах се от Samsung, прекалено скъпа фитнес гривна ми идва така. Това с разговорите май, май няма да стане, имам още 1 Година във виваком, днес проверих с точност. И така този часовник ми идва скъп, може ли да ми препоръчате някой по-евтин?
Цитирай
#16

(2021-07-23, 15:42:12)jhoro написа:  Физическо клониране не се предлага от никой оператор
Никой не говори за физическо копие, въпреки че А1 го предлага. Часовника не поддържа физическо копие, а само e-sim.

Толя, аз лично ти препоръчах евтин вариан - Huawei GT2
Цитирай
#17

Вече май незнам и аз какво искам. Цял ден гледам мнения и ревюта на часовници, спрях се на huawei watch gt 2 pro, но пък видях, че няма wlan, а самсунг го има, това предполагам че е свързване на часовника с WiFi, моят съпруг е на мнение да запазя този часовник и да не се занимавам повече, но днес като видях на една дама gt2pro много ми хареса.
Цитирай
#18

(2021-07-23, 18:33:54)any9 написа:  Никой не говори за физическо копие, въпреки че А1 го предлага. Часовника не поддържа физическо копие, а само e-sim.

Толя, аз лично ти препоръчах евтин вариан - Huawei GT2
Това го уточнихме - пропуснал съм го. От 4-5 години не ползвам А1/Мтел или както е там.

Пп. 260+ лева - евтино ли е?
(2021-07-23, 23:45:01)Толя написа:  Вече май незнам и аз какво искам. Цял ден гледам мнения и ревюта на часовници, спрях се на huawei watch gt 2 pro, но пък видях, че няма wlan, а самсунг го има, това предполагам че е свързване на часовника с WiFi, моят съпруг е на мнение да запазя този часовник и да не се занимавам повече, но днес като видях на една дама gt2pro много ми хареса.

Всеки WiFi е wireless LAN (безжична мрежа), но обратното не е вярно!

Само Bluetooth свързване - не ти ли стига?

- Учителю, каква е тайната на истинското щастие?
- Никога не спори с идиоти.
- Учителю, не съм съгласен, че точно това е тайната!
- Така е, прав си!
Цитирай
#19

От въпрос за часовнин, който струва около 500лв, на часовник който струва 260лв, да евтино е, цената е на половина и ще остане много доволен. За 20-30лв няма да постигне абсолютно нищо. Както го и посъветваха да не се занимава с тези часовници или каквото е там за тези пари.
В крайна сметка критериите са различни, човека сам ще си прецени дали да погледне моя съвет или не. Дайте вие съвет тогава за нещо евтино. От 500лв на 20-30лв... Разликата е от земята до небето... Успех желая на човека. Всичко хубаво от мен!

(2021-07-23, 23:45:01)Толя написа:  Вече май незнам и аз какво искам. Цял ден гледам мнения и ревюта на часовници, спрях се на huawei watch gt 2 pro, но пък видях, че няма wlan, а самсунг го има, това предполагам че е свързване на часовника с WiFi, моят съпруг е на мнение да запазя този часовник и да не се занимавам повече, но днес като видях на една дама gt2pro много ми хареса.

Разбирам ви напълно и аз имам Active 2 и се заглеждам по GT2 Pro Другия месец сигурно ще мога да ви дам точна оценка, но Active 2 си е много добър часовник. Ако нямате излишни 200лв си стойте с него, заслужава си Smile
Цитирай
#20

Благодаря на всички ви, ще остана с актив 2 пък да става каквото ще. ?В крайна сметка това не е последния часовник който копувам, пък и този ми е подарък, ще го понося малко, пък като ми писне тотално ще го сменя. За сега е много удобен, Мери точно и почти не го усещам на ръката си. Вчера докато се ровех за мнения и ревюта видях, че ще излиза нов самсунг watch 4 или актив 3 нещо от този род беше. Пак благодаря и ако нещо неми е ясно ще се допитва отново тук. ? Само да кажа, че ползвам часовника с Huawei p 20 lite. Обмисляющм обаче след изтичане на договора да взема самсунг телефон, но това ще е към края на годината.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)