Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Присветване, примигване на дисплея. Причини и отстраняване.
#1

Причини за присветване на дисплея, установени от практиката на потребители и начин на решаване

1. Навигация Igo, дори и след фабрични настройки не се отстранява проблема. Деинсталиране на IGo.
2. Някои от версиите на ANTI-MOSQUITOES . Деинсталиране.
3. Нотификации от Фейсбук. В няколко случая проблема е изчезнал след деинсталиране на ФБ.
4. Играта Angry Birds, някои от версиите . Деинсталиране.
5. Някои уиджети за времето. Деинсталиране.
6. Живи тапети. Не всички го правят, но се случва. Деинсталиране на тапета, който е инсталиран в момента.
7. Има случай, причината да е СД картата. След смяна се е оправило.
8. В няколко случая, след включване на данните /явно стоят изключени/, проблема се решава. Това навежда на .......мисълта, че някое приложение иска нет достъп.
9. В един известен на мен случай, след смяна на СИМ при оператор примигването е спряло.
10. Играта "Cut the Rope". Деинсталиране.
......................................................................................


Решения споделени от потребители на форума:


pab написа:Присветването го хванах, като влязох в "Настройки/Програми/Изпълняващи се". Там дава списък с програмите, които са активни. Ако влезете в това меню непосредствено след присветване и останете в него, след малко ще ви се активира допълнително още някоя програма, която ще изчезне след секунди. Предполагам, че ако е от някое приложение, ще може да се хване по този начин, освен ако проблема не е хардуерен.

Marky написа:При мен със стоковия ланчър имах премигване, забиване, изключване - изкарваше ми съобщение за грешка в TWLauncher. Откакто смених ланчъра ( в случая с GO Launcher ) нямам подобни проблеми.

boyan_gargov написа:При мен (LG L7) се реши проблема като деинсталирах ANTI-MOSQUITOES, който всъщност не върши абсолютно никаква работа.

Friz написа:Имах такъв проблем на Nexus One и пробвах да сменям ромове кернели и пак не ставаше, накрая се оправи като му свалих скрийн протектора.

luckyS написа:Аз имах проблем при активиране на режима за пестене на енергия.След като го активирах автоматично да се включва след 22.30 примерно и телефона си светкаше нощем когато си иска,след деактивация на режима,проблема изчезна.

manntraxx написа:На Sony sola се случва при избрано автоматично настройване на яркостта на дисплея. Решението - просто да се изключи Smile

Ще допълвам всички причини за присветване, за които докладвате или разбера от други форуми.

Моля коментарите да бъдат смислени и по същество. Всички останали ги забърсвам.

Samsung Galaxy Note + Note 4
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

На таблет tab 2 samsung
Avast инсталирах. Не намери вируси, но премигването спря. До кога ли....
Цитирай
#3

При Sony/Ericsson телефоните, често това се случва при непрочетен sms/е-mail/друго известие.
Цитирай
#4

somethingmad3 написа:Добър вечер на всички..Виждам че доста хора имат този проблем,за съжаление и при мен се получава същото нещо от 30-40 минути вече...Имам samsung galaxy s3 , имам го от месец и нещо,до сега не ми се е случвало...При мен проблемът е следния : Заключвам си телефона,и след малко светва и изгасва в рамките на няколко секунди,и това 5-10 пъти...Моля ако някой знае как да го оправя.Благодаря предварително !


Влез в "настройки - приложения - всички " и гледай.Ако е някое приложение ще се появи най-отгоре в списъка за няколко секунди.Спираш го и би трябвало да спре и присветването.Другите възможности са разни синхронизации с фейсбук и от този род.
Цитирай
#5

Не съм сигурен, аз нямам такъв проблем, но не помага ли : Настроики> опцията за разработчици > Строгият режим е разрешен
(примигване на екрана при дълги операции на приложенията в главната нишка )
Цитирай
#6

На самсунг Галакси S3 дисплея започна да ми премигва, когато импортирах контактите втори път от SD картата без да изтрия преди това кнтактите, които бяха в телефона. Когато отворих някой контакт се виждаше две иконки показващи, че номерът е записан два пъти в устройството(телефона). Изтрих наново всички контакти и след като ги импортирах от SD картата начисто, проблемът с премигването изчезна. Просто да знаете, че според мен, ако някой от контактите ви се дублира в устройството, то може да почне да премигва и трябва да го намерите в списъка кой е.
Цитирай
#7

Здравейте! И аз имам същия проблем с примигване на дисплея. Трих приложения дори си върнах фабричните настройки. И все същия проблем. Нямаше да е, ако не събаря батерията много бързо...до днес. Попаднах на тази тема и видях, че "Има случай, причината да е СД картата. След смяна се е оправило". Извадих си СД картата включих, за всеки случай и рестартирах Престижиото и зачаках с притаен дъх...минута,две...пет...един час екрана черен като катран!Включих го погледнах батерията - процентите не бяха мръднали и с едно надолу. Благодаря на всички които са писали за проблема и най-вече за опита си да го отстранят :bow: . Също специални благодарности на ilieff за това, че си е направил труда да събере на едно място всички възможни решения на проблема :bow: .

Поздрави!

Prestigio MultiPhone DUO 4300 White
Honor 8 FRD-L09
Цитирай
#8

Здравейте китайчето се оплаква от същите симптоми.
След роот изтрих неща като facebook msn flipboard BBM wathsapp и покрай тях някои модул или притурка на Cooee launcher.
Галерията не работи Unfortunately, Gallery has stopped
Мога да влизам в Настройките, там не мига и направих Factory reset.
Пробвах и с Disable HW overlays.
////
След инсталирането на това http://gs3.wonderhowto.com/how-to/instal...3-0149296/ неща се оправиха, като съм във втория Launcher но галерията продължава да не работи.
Цитирай
#9

Здравейте нов съм във форума,имам същият проблем с моя телефон samsung galaxy ace 4 g357 примигва през определено време и е различно 1/2 час,1 час .....и не изкарва никакво уведомление все едно съм натиснал копчето за отключване,пробвах почти всичко което са пробвали другите но не помага! Какво да правя,дразни много?Мерси предварително! Wink Smile
Цитирай
#10

Най-вероятно е от някое приложение, почни да деинсталираш последните приложения едно по едно и ще разбереш от кое е.
Цитирай
#11

Мерси мисля че го оправих деинсталирах една игра която искаше интернет достъп и май се оправи но мина само един час може пак да почне да прави мизерии,интересното е че само светкаше без да показва никакви уведомления. Smile Tongue

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-
Samsung Galaxy Ace 4 G357 Android 4.4.4
 -_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Цитирай
#12

Здравейте имам проблем на meizu mx5. Както телефона си стой изключен и изведнъж от само себе си светва. И го прави постоянно. Само когато съм го включил да се зарежда не прави този проблем. Как мога да го оправя?
Цитирай
#13

Здравейте, имам проблем
На дисплея на телефона, не реагира samsung galaksi s 3 neo Ще ми дадеш ли съвет как мога да го оправя?!
Цитирай
#14

Здравейте,
При опит да инсталирам от Play Store приложение на една авиокомпания се появи съобщение, че няма достатъчно памет, и телефонът замръзна. Единственото, което можеше, е да го рестартирам. След рестарта и въвеждане на PIN-а телефонът тръгна, но след 3-4 секунди екранът започна гасне и да светва през неравномерни периоди от 0.5-1 s и нищо не можеше да го извади от туй състояние. Телефонът се нагря значително и батерията свърши за 2 ч. Извадих батерията, изчаках, поставих я, заредих я поне 3 часа, включих телефона и пак същото - мигане, горещина и никакъв начин за управление. Избрах го от друг телефон - звъни, но не мога отговоря защото тъчскрийнът не реагира. След едночасови опити и жулене с пръсти по екрана успях да го подкарам и видях, че:
1. При включено зареждане графиката на напрежението върви надолу, т.е. консумацията е по-голяма отколкото зарядното може да осигури;
2. Има свободни 1 GB основна памет и 29 GB SD карта.
3. Има активни HTC Sense, Google Services и Google Play Services.
4. Влиза в режим sleep, след събуждането му с power бутона дисплеят пак започва да мига, и дотам.

Включих телефона към компютъра за да направя backup, но HTC Sync manager не успя да го разпознае (no phone connected), макар че драйверът е ъпдейтнат и работи нормално. Имам стар backup и реших да направя factory reset. След него, напълно гол, без никакви допълнителни приложения, файлове, контакти и пр. телефонът продължи да се държи по същия начин.
Моля ви за съвет какво да направя. Туй ми е единствен телефон и няма изгледи да се сдобия с друг в близко бъдеще.

Благодаря предварително!
Поздрави
Емил

P.S. Телефонът ми е:
HTC Desire 500
Android 4.1.2
Build 1.34.901.2 CL364226
Radio 14.16.36Q4.22-14.35a.36.1LU
Kernel ver. 3.4.0-g996394e
Цитирай
#15

Инсталираш си приложение което ползва външни плеари по избор, примерно Cyberflix, инсталираш си Коди и чрез него гледаш и ползваш субтитрите на subsunacs. и opensubtitles. И не си задръствай телевизора с толкова приложения, те са с едно и също съдържание.
https://www.filelinkedapk.com/
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)