Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

CWM Recovery нa Huawei Vision U8850 (в 7ми пост са инструкциите)
#1

Някой по-зaпознaт дa ми рaзясни кaк дa се опрaвя?

Китайчето МИ 9Т 128гб
Цитирай
#2

Моля някой от модераторите да помогне, защото следя една тема, в която разработват за нашите телефони няколко ромчета, от които единия е почти завършен с версия 4.0 ICS (не работи камерата), също и започнаха разработването на CM10. Но ме спира това че не знам как да боотна рековърито. А и мисля че ще бъда доста полезен на останалите притежатели на Vision-a в форума.
Благодаря, предварително! Smile

Китайчето МИ 9Т 128гб
Цитирай
#3

Виж във 4pda.Има два рома на 2.3.7,които се инсталират с програмата за ъпдейт на huawei.Единия е руски с рут,а другия е с рут и cwm.Инсталираш този втория и после флашваш каквото ти трябва.
Цитирай
#4

Да, но мога ли с програмата за ъпдейт на huawei да направя бекъп на стоковият ром ?

Китайчето МИ 9Т 128гб
Цитирай
#5

За бекъп никакъв шанс.Радвай се,че все пак има начин за рут и cwm.Ако беше на 2.3.5 май има начин,но вивакомския е 2.3.7 и това е положението.Слагай китайския,нагласи си приложенията и тогава бекъп.Важно:1ако няма български пробваш да го активираш с more locale 2 от маркета.При руската версия,която е само с рут без cwm така става номера.2.На китайската не трябва да се прави хард ресет,че отива в бутлуп.
Цитирай
#6

Някакво развитие има ли?

Huawei Mate 10 Pro 
Galaxy Watch Active 2
Galaxy Buds+
 
Цитирай
#7

Има развитие,но трябва да сте добре с руския.Вече и на руския ром има версия с cwm.Четете тук:http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=358221
Накратко:Сваляте тази програма http://www.huaweidevice.com/worldwide/do...d=NDQwNjU=
Теглите:1.Официален руски ром с добавен рут http://disk.yandex.ru/public/?hash=YxlJC...z5StT7o%3D
или 2:Официален руски ром с добавен рут и cwm: https://disk.yandex.com/public/?hash=2I1...WD/zi9U%3D
или 3.Официален китайски ром с добавен рут и cwm http://disk.yandex.ru/public/?hash=1lvzT.../BUluhg%3D

Инсталирате програмата sutl3 на компютъра.Пускате я и избирате един от ромовете.Закачате телефона и флашвате.
Важно:Всички данни се изтриват.Ромовете нямат български,но се активира лесно с more locale 2 от маркета.
На китайския ром не трябва да се прави хард ресет,че влиза в бутлуп.На руския с cwm,ако имате проблеми с рута се инсталира патч,но човека го е качил в 4pda,а за там ви трябва регистрация.Патча е тук: http://4pda.ru/forum/dl/post/2197919/Pat...m_root.zip

Единствено съм тествал руската без cwm.Все пак не разполагам с телефона за тестове.На руските ромове не работят сензорните бутони,ако телефона е на масата и не се държи в ръка.
Цитирай
#8

Те и в момента не работят в повечето случаи когато не се държи корпуса,дори и на дисплея прекъсва.Тва на Вивакомския.

Huawei Mate 10 Pro 
Galaxy Watch Active 2
Galaxy Buds+
 
Цитирай
#9

nanobanano написа:Те и в момента не работят в повечето случаи когато не се държи корпуса,дори и на дисплея прекъсва.Тва на Вивакомския.
На китайските било оправено.
Цитирай
#10

azcv благодаря за полезната информация, стана много лесно и бързо ! :bow:

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Цитирай
#11

disappear84 написа:azcv благодаря за полезната информация, стана много лесно и бързо ! :bow:
И аз благодаря, братле Smile
disappear84 към теб, да не си си боотнал телефона с друг ром и ако си как се държи телефончето.
Аз смятам да го боотна, но искам да сложа ICS ром но камерата не работи все още и ще чакам за ъпдейт, а и другото е че гаранцията пада и ако му се случи нещо (недай си боже) трябжа да плащам за ремонт ...

Китайчето МИ 9Т 128гб
Цитирай
#12

smileyy изпробвах и ICS и JB , като телефона вървеше много добре под JB, но за сметка на това има доста бъгчета и се рестартираше доста често. В момента съм с ICS , камерата работи, самия телефон работи добре , няма рестарти . Имаобаченякои малки бъгове, които лично мен ме дразнят. Например понякога след края на разговор екрана не светва, трябва да натиснеш бутона отгоре за да светне екрана. Друг много дразнещ момент е този с wifi. Примерно отивам някъде където съм запомнил паролата , но самия wifi не рефрешва мрежите автоматично. Трябва да го спра и пак да го пусна за да се свърже с дадената мрежа.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Цитирай
#13

имам проблем след като качих руската версия и при опит за качване на 4.0.4 като вляза в рекавъри тела се рестартира и не можа да направи ъпгрейда от тогава забива на логото и до там не иска и в рекавъри да влезе.Ако може някой да помогне ще съм му много благодарен
Цитирай
#14

Няма смисъл вече аз май го брикнах тъй като не иска да запали вече.
Цитирай
#15

valbes написа:Няма смисъл вече аз май го брикнах тъй като не иска да запали вече.
Задръж копчето за включване и копчето за увеличаване на звука за десетина секунди и ако не тръгне нзм...disappear84 написа:smileyy изпробвах и ICS и JB , като телефона вървеше много добре под JB, но за сметка на това има доста бъгчета и се рестартираше доста често. В момента съм с ICS , камерата работи, самия телефон работи добре , няма рестарти . Имаобаченякои малки бъгове, които лично мен ме дразнят. Например понякога след края на разговор екрана не светва, трябва да натиснеш бутона отгоре за да светне екрана. Друг много дразнещ момент е този с wifi. Примерно отивам някъде където съм запомнил паролата , но самия wifi не рефрешва мрежите автоматично. Трябва да го спра и пак да го пусна за да се свърже с дадената мрежа.
Първо китайския ром ли сложи или руския понеже в руския форум май пише,че трябва от китайския да се минава нагоре?И ако сложа китайския не мога да правя full wipe/хард ресет??PP: Инсталирах китайския ром всичко мина добре,но като исках да си вкарам гугъл профила не ми излезна клавиатурата и ми изписва че touchpal кeyboard неочаквано спря и все излиза това прозорче каквото и да натисна.След рестарт пак същата работа и не мога да направя нищо друго.Сега не мога и да направя хард ресет понеже колегата по-горе написа,че с китайския не трябва да се прави хард ресет...Някой да има идея?

Върнах заводските настройки от менюто и телефона неще да се стартира.Седи си си на светнат екран и логото huawei.Помагайте.

Huawei Mate 10 Pro 
Galaxy Watch Active 2
Galaxy Buds+
 
Цитирай
#16

azcv да беше написал,че трябва да си качим предварително кавиатурка,че вградената не работи и прецаква телефона и иска заводски настройки.Написал си да не правим хард ресет,а не заводски настройки,а двете би трябвало да имат разлика...

Някой има ли проблем с китайския ром и интернет връзката.Не се свързва с интернета от оператора.
PP: Трябваше да вкарам ръчно APN настройките на GPRS-a.

Huawei Mate 10 Pro 
Galaxy Watch Active 2
Galaxy Buds+
 
Цитирай
#17

Nanobanano, гледам че китаеца ти е с 4.1.2 версия андроид, та в руския форум коя е и има ли проблеми самия телефон (по бърз ли е от стоковия, ви-фи, 3г, радио, гореща точка изобсхто всичко ли му бачка ?)

Китайчето МИ 9Т 128гб
Цитирай
#18

Ами малко са проблемите.Като цяло пада доста бързо батерията.Мисля да сложа друга версия.

Huawei Mate 10 Pro 
Galaxy Watch Active 2
Galaxy Buds+
 
Цитирай
#19

nanobanano написа:Ами малко са проблемите.Като цяло пада доста бързо батерията.Мисля да сложа друга версия.
Аз сложих 2.3.7 руската версия но нещо суперСУ не бачка както трябва и не мога да ползвам мобилни данни (интернет) не знам защо.

Китайчето МИ 9Т 128гб
Цитирай
#20

Сложи си китайската,но не давай фабрични настроийки и преди това си качи някоя клавиатура иначе ще се бъгне още като си вкарваш профила.

Huawei Mate 10 Pro 
Galaxy Watch Active 2
Galaxy Buds+
 
Цитирай
#21

Здравеѝ те, искам да попитам понеже слагах тази китаѝската версиа,много добре работи но само един проблем видях,когато имаш входящо повикване не излиза името на контакта а само номер.Багодаря

HUAWEI P9 
Цитирай
#22

Стандартен проблем.Изтрий си номерата и пак ги синхронизирай.Още по-добре ще е да ги вкараш ръчно всички.

Huawei Mate 10 Pro 
Galaxy Watch Active 2
Galaxy Buds+
 
Цитирай
#23

благодря за отговора,за сега съм с JBv3 ,но ако реша да се върна на китаѝ ще пробвам.

HUAWEI P9 
Цитирай
#24

smileyy,ето ти един пач за руската за суперСу а интернета ръчни настроѝки.

HUAWEI P9 
Цитирай
#25

Аз след като пробвах ЦМ10 минах на MIUIv5 за кратко .. и направо се родих с АОКР 4.1.2 Smile
Само не мога да намеря инфо дали ми трябва да сложа и тия фиксове, които се мятат на ЦМ ,защото някои се оплакват от вградения към рома кернел, а други - от тоя фикснатия на Danile71. Някой да има инфо?

I do not kill with my gun. He who kills with his gun has forgotten the face of his father. I kill with my heart.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)