2013-04-08, 21:22:13
Това е китайски таблет базиран на Allwinner A10 и понеже се продава само в България реших да пусна тази тема.
Закупих таблета преди известно време, но се рестартираше през определен период и понеже от фирмата разпространител (Ресет компютри) не го оправиха, а само замазаха положението реших сам да го направя. Тук само да вметна, че при грешка във флашването на този таблет той не може да "умре"
Винаги може да се пусне пак. Пробвах над 40 ром-а (буквално ако не и повече), но от всички само един тръгна и тъкмо за него ще опиша как става инсталацията.
1. Отваряте програмата LiveSuit
2. На първия прозорец избирате "Да"
3. На следващия избирате "Полное"
4. На следващия избирате "Вперед"
5. На следващия избирате "Да" и намирате файлa от архива с разширение "img"
6. Свързвате таблета с компютъра, задържате Vol+, натискате бутона Reset и без да пускате Vol+ започвате да натискате и пускате постоянно Power бутона на таблета (6-10 пъти), докато не ви се появи прозорец на екрана, след което спирате да натискате Power и Vol+. На излезналия прозорец се избира "Да" и на следващия прозорец пак "Да", след което се чака няколко минути прогрес барът да достигне 100% и сте готови.
Не се притеснявайте да тествате и други ромове, тъй като ако не станат винаги може да сложите този.
P.S. От Ресет компютри не искаха да ми изпратят оригиналния ром, тъй като трябвало да питат производителя - сори, но до сега не съм виждал да продаваш собствена марка без да имаш съпорт за нея.
Всички необходими файлове съм компресирал и ги прилагам в следващия линк:
https://mega.co.nz/#!oNlDAYwL!ZvJQzV4W_P...eV48tY9kNM
Прилагам и файловете за CWM Recovery за този модел таблети:
https://mega.co.nz/#!JAtQiACI!KkWwDnDBFj...Th0qT1Oq1U
Инсталацията е както следва:
1. Разархивиране архива в корена на таблета
2. Отваряте някой Terminal Emulator, стартирате с команда "su", след което с команда "cd" отивате до вътрешната памет (Пр. "cd sdcard").
3. Изпълнявате команда "sh install-recovery.sh" и сте готови.
В Recovery се влиза, като при изгасен таблет се задържи Vol+ и Power бутона или през Terminal Emulator-a с команда "sh reboot-recovery.sh"
Закупих таблета преди известно време, но се рестартираше през определен период и понеже от фирмата разпространител (Ресет компютри) не го оправиха, а само замазаха положението реших сам да го направя. Тук само да вметна, че при грешка във флашването на този таблет той не може да "умре"

1. Отваряте програмата LiveSuit
2. На първия прозорец избирате "Да"
3. На следващия избирате "Полное"
4. На следващия избирате "Вперед"
5. На следващия избирате "Да" и намирате файлa от архива с разширение "img"
6. Свързвате таблета с компютъра, задържате Vol+, натискате бутона Reset и без да пускате Vol+ започвате да натискате и пускате постоянно Power бутона на таблета (6-10 пъти), докато не ви се появи прозорец на екрана, след което спирате да натискате Power и Vol+. На излезналия прозорец се избира "Да" и на следващия прозорец пак "Да", след което се чака няколко минути прогрес барът да достигне 100% и сте готови.
Не се притеснявайте да тествате и други ромове, тъй като ако не станат винаги може да сложите този.
P.S. От Ресет компютри не искаха да ми изпратят оригиналния ром, тъй като трябвало да питат производителя - сори, но до сега не съм виждал да продаваш собствена марка без да имаш съпорт за нея.
Всички необходими файлове съм компресирал и ги прилагам в следващия линк:
https://mega.co.nz/#!oNlDAYwL!ZvJQzV4W_P...eV48tY9kNM
Прилагам и файловете за CWM Recovery за този модел таблети:
https://mega.co.nz/#!JAtQiACI!KkWwDnDBFj...Th0qT1Oq1U
Инсталацията е както следва:
1. Разархивиране архива в корена на таблета
2. Отваряте някой Terminal Emulator, стартирате с команда "su", след което с команда "cd" отивате до вътрешната памет (Пр. "cd sdcard").
3. Изпълнявате команда "sh install-recovery.sh" и сте готови.
В Recovery се влиза, като при изгасен таблет се задържи Vol+ и Power бутона или през Terminal Emulator-a с команда "sh reboot-recovery.sh"
LG GT540 Optimus -> Android 2.3.7
AKRON TabTen T10A16M