Оценете темата:
 • 0 гласа - средно 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

[Root,Unroot,CWM][Windows] ZTE Blade III Flash Toolkit
#1

[box]Разработката на този софтуер е прекратена, поради простата причина, че вече нямам ZTE Blade III. Ако в някакъв момент по случайност се сдобия с такъв, разработката ще продължи. Ако някой желае да доразработва софтуера (писан на език C), може да ми пише.[/box]
Здравейте, през последните 2 седмици разработвах toolkit, предназначен за ZTE Blade III. Не е съвсем завършен все още, но реших да го пусна.

[h]ZTE Blade III Flash Toolkit[/h]

[Изображение: flash_toolkit.png]

Обичайното предупреждение:
[box]
ИЗПОЛЗВАТЕ ТОЗИ ИНСТРУМЕНТ НА СВОЙ РИСК.


Не нося отговорност за брикнати телефони, такива с липсващ IMEI, както и "изпържени", ударени с чук, хвърлени през прозореца/терасата и т.н. апарати, както и за невалидна гаранция.

Прочетете всичко в настоящата тема много внимателно. Четете и инструкциите, дадени от програмата, дума по дума! Има шанс, макар и нищожен, да брикнете телефона си!

Програмата е съвместима САМО И ЕДИНСТВЕНО със ZTE Blade III Всякакъв опит за използването й с други устройства не само ще се увенчае с неуспех, но и ще направи въпросните устройства неизползваеми.

Програмата се предоставя без всякакви гаранции!

Предупредени сте.[/box]

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?
Програмата автоматизира процеси от рода на root, unroot и инсталиране на recovery. Предлага възможност за инсталиране на драйвери и рестартиране на телефона в различни режими (полезно за разработчици).

СЪВМЕСТИМОСТ
Програмата е предназначена за ZTE Blade III. Използването й с други устройства не само ще се увенчае с неуспех, но и ще направи въпросните устройства неизползваеми.
Работи под операционна система Windows XP и по-висока. Засега тествана на Windows 7 x86 и x64.
При x86 версиите, на някои машини може да има проблеми с драйверите, което означава, че може да се наложи да си ги набавяте сами.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да включите USB Debugging на телефона - от Настройки > Опции на програмиста > Отстраняване на грешки през USB.

ФУНКЦИИ
Версия 0.9
 • Рестартиране на телефона (нормално, bootloader, recovery)
 • Инсталиране на драйвери
 • Root (само за Android 4.0.4)
 • Unroot (само за Android 4.0.4)
 • Инсталиране на ClockworkMod Recovery
 • Стартиране на ClockworkMod Recovery без флашване/инсталиране

Повече ще бъдат добавяни в следващите версии.

СЪВЕТИ
За да използвате програмата, трябва да смените шрифта на конзолния си прозорец (това ще засегне само нея, а не всички конзолни прозорци в системата). Процесът е описан в самата програма, но все пак: кликате с десен бутон на заглавната лента, избирате Properties, след това Font, след това Lucida Console (или друг шрифт, поддържащ кирилица) и OK. Ако след смяната се появи грешка, стартирайте програмата с администраторски права и повторете процеса.

В главното меню изберете опция 999 (нищо, че не е написана), за да тествате дали драйверите са правилно инсталирани. Телефонът трябва да е включен и свързан към компютъра. Не забравяйте и да включите USB Debugging. Резултатът би трябвало да е подобен на този:
Ако след проверката в списъците на ADB и fastboot няма устройства, или пък fastboot "забие" на "waiting for device", значи драйверите не са правилно инсталирани.

БЪГОВЕ
Програмата не е съвсем завършена, зависи от много външни фактори (най вече ADB и fastboot), не разполагам с много техника за тестване, а и не съм перфектният програмист, така че не е изключено да има бъгове. Засега можете да докладвате за тях в тази тема или на ЛС, а по-късно ще бъде изграден и bug tracker. Освен това, не мога се ангажирам с ETA за следващите версии.

РАЗБРАХ. ОТКЪДЕ ДА Я СВАЛЯ?
Версия 0.9 можете да свалите от тук. (30,8 MB)

Ако програмата ви е помогнала и ви е харесала, ви моля да натиснете +1. Angel

Запознайте се с Правилата на форума. | Устройства: ZTE Blade III, Sony Xperia Z (dead)
Предишни: Nexus 7 2012, ZTE Blade, Samsung Galaxy SII NFC | Други: Toshiba Encore, Nokia Lumia 630, Apple iPad mini
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Здравейте shadee. Поздравления за това което сте направил. Имаме този телефон от около 20-тина дни и влечатленията от него общо взето са добри. Но чуваемостта не е от най добрите. При разговор е добра, но при слушане на музика и особено на FM Radio (on air) е под всякаква критика. Всички възможни настройки са на мах, но това не помога особено много. Телефона се ползва от съпругата ми, която при пътуване към и от работа иска да слуша радио. Варианта с интернет радио го пропускаме, тъй като интернет ползваме само през WiFi. След дълго ровене из интернет стигнах до извода, че няма друго такова освен заводското, което да тръгне на този телефон. Поради което съм се ориентирал към вариант на подмяна на стоковия ROM със накой от описаните тук:

http://zteblade3.com/zte-blade-3-install...m-scratch/

Въпреки, че не знам дали това ще подобри положенитео с чуваемоста, съм решил да опитам. Във връзка с това, поради това, че сте човек, който е доста навътре в нещата имам няколко въпроса към вас.

1. Ако имате поглед върху тях, кой от описаните ROM-ове бихте препоръчали за случая -
1а. Препоръчвания Aurora-Borealis-RLS1.zip + gapps-ics-20120429-signed.zip
1б. cm-10-20130224-KonstaKANG-atlas40.zip + gapps-jb-20121011-signed zip
1в. cm-10.1-20130317-KonstaKANG-atlas40.zip + gapps-jb-20121212-signed zip
1г.... Или може би някоя друга версия.

2. Възможно ли е префлашването (от файл намиращ се върху SD картата), като се използва опция 7 от Вашето приложение - Стартиране на ClockworkMod Recovery без той да бъде инсталиран - като идеята е да се запази стоковото Recovery, което да се използва за еветнуално връщане на стоковия ROM.

3. Доколкото ми е известно в посочените по горе ROM-ове нама FM (on Air) радио - така, че има ли такова, което може да се инсталира допълнително и да работи с този телефон?

Samsung Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Tab S 10.5 LTE, Xiaomi Mi Max 2
Цитирай
#3

Макар въпросите да не са насочени към мен.Ще отговоря понеже съм минал от тук.
1. Aurora-Borealis-RLS1.zip + gapps-ics-20120429-signed.zip това е вашият РОМ той е заводският но изчистен от излишните неща(олекотен), другите са още в тестов период и някой неща не работят, а други имат бъгове. И да можете да сложите без да губите стоковото рековъри чрез тази програмка (благодарение на shadee!) Но ще ви разочаровам звука няма да се промени, и това може би елиминира горните неща и те стават безсмислени щом ви трябват само заради това.
Вече с други РОМ-ве освен горния не знам как стоят нещата(но лично аз все още не бих ги слагал ако телефона се ползва постоянно).

_- LG G3 D855 Titanium -_
Цитирай
#4

upda7e написа:Макар въпросите да не са насочени към мен.Ще отговоря понеже съм минал от тук.
1. Aurora-Borealis-RLS1.zip + gapps-ics-20120429-signed.zip това е вашият РОМ той е заводският но изчистен от излишните неща(олекотен), другите са още в тестов период и някой неща не работят, а други имат бъгове. И да можете да сложите без да губите стоковото рековъри чрез тази програмка (благодарение на shadee!) Но ще ви разочаровам звука няма да се промени, и това може би елиминира горните неща и те стават безсмислени щом ви трябват само заради това.
Вече с други РОМ-ве освен горния не знам как стоят нещата(но лично аз все още не бих ги слагал ако телефона се ползва постоянно).

Подкрепям колегата относно Aurora Borealis, въпреки че не съм го ползвал много време. За момента съм със стоковия ROM.

Относно втория въпрос - да, префлашването е напълно възможно, само че ако се обърка нещо, ще трябва да възстановявате стоковия ROM през стоковото recovery, понеже то не приема неподписани пакети (каквито са файловете на custom ROMовете).

На третия въпрос - мисля, но не съм на 100% сигурен, че Aurora Borealis има FM радио, но другите изброени - не и за момента няма какво да се направи по въпроса. Имаше една програма (Effem), която работеше перфектно на Orange San Francisco (ZTE Blade), но не съм я тествал с Blade III и се съмнявам, че ще работи. Ще чакаме да я портнат за Blade III - дано да е скоро.

Запознайте се с Правилата на форума. | Устройства: ZTE Blade III, Sony Xperia Z (dead)
Предишни: Nexus 7 2012, ZTE Blade, Samsung Galaxy SII NFC | Други: Toshiba Encore, Nokia Lumia 630, Apple iPad mini
Цитирай
#5

Благодаря Ви upda7e и shadee за бързите и компетентни отговори. Smile Едва ли ще го намеря точно къде беше побликуваното мнение на потребител относно подобряване на качеството на звука (по добра чуваемост като цяло) след инсталиане на Aurora Borealis... Но след като и двамата казвате, че Aurora Borealis e просто изчистена версия на стоковия ROM, едва ли има смисъл да се пробва... Ще попитам нещо друго тогава... Засега по принцип само ще е въпроса - Може ли да се "бръкне" някак в операционната система и тези настройки ( за силата на звука ) да бъдат променени (увеличени). Това съм го правил в друга операционна система (Bada на Samsung), но там нещата бяха доста прости и не представляваше никаква трудност да се променят стойностите в няколко текстови файла от т.н. драйвер.
Но в Android нещата изглеждат по различен начин и не знам възможно ли е това да се направи.

Samsung Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Tab S 10.5 LTE, Xiaomi Mi Max 2
Цитирай
#6

Да си напиша мнението за ZTE Blade 3 toolkit от shadee. Изпробвал съм почти всичките му функции с изключение опция 1 - инсталиране на драйвери. Ако четете внимателно и изпълнявате точно всичко което е написано тук и в накои други теми просто няма начин да сбъркате. Накратко казано с този кит се работи много лесно и функциите му работят перфектно. Рестартиране, root, unroot и тестване на драйверите с код 999 - безпроблемно. Използвал съм също и опция 7 - Стартиране на ClockworkMod Recovery без инсталация (по този начин се запазва стоковото recovery, ако евентуално ви се наложи да връщате стоковия ROM). Чрез тази опция (7) префлашнах два пъти телефона, първо с версията Aurora Borealis, след това с последната версия на CyanogenMod 10.1 - cm-10.1-20130710-KonstaKANG-atlas40. Впоследствие отново чрез тази опция (7), качих и стоково recovery за небрандирани стокови версии и впослдствие качих такава стокова. Така че....ZTE Blade 3 toolkit от shadee работи перфектно - четете внимателно и го ползвайте без претеснение.

Samsung Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Tab S 10.5 LTE, Xiaomi Mi Max 2
Цитирай
#7

Какво мислите за този ROM ? http://zteroms.blogspot.com/2013/06/pac-...ade-3.html

Mtel Lenovo P1m 
ex Mtel ZTE Blade III
ex Мtel ZTE Blade Q
ex Mtel HTC Desire 510
Цитирай
#8

Тази тема не е за това.

Ами има неща, взети от CM10 + AOKP + ParanoidAndroid... следва да е добър.

Запознайте се с Правилата на форума. | Устройства: ZTE Blade III, Sony Xperia Z (dead)
Предишни: Nexus 7 2012, ZTE Blade, Samsung Galaxy SII NFC | Други: Toshiba Encore, Nokia Lumia 630, Apple iPad mini
Цитирай
#9

shadee , извинявай. Просто видях, че има вече запитване относно ROMове. За това писах тук.
Освен това не съм сигурен къде да питам (и най-вероятно пак ще ме скастриш) - имам проблем със свалянето на Aurora от Хотфайл. Има ли начин някой да ми прати файла или да го качи другаде?

Mtel Lenovo P1m 
ex Mtel ZTE Blade III
ex Мtel ZTE Blade Q
ex Mtel HTC Desire 510
Цитирай
#10

Аз мога да ти пратя фаила

Huawei G700 Miui V5 / Huawei P8 lite ALE-L21 / Lenovo TAB2 A7-30HC
Цитирай
#11

Gribbo написа:shadee , извинявай. Просто видях, че има вече запитване относно ROMове. За това писах тук.
Освен това не съм сигурен къде да питам (и най-вероятно пак ще ме скастриш) - имам проблем със свалянето на Aurora от Хотфайл. Има ли начин някой да ми прати файла или да го качи другаде?

Няма да те кастря, спокойно.
Ако колегата не е успял да ти прати файла ми пиши. Ще си го кача на dropbox-a и ще ти дам линк.

Запознайте се с Правилата на форума. | Устройства: ZTE Blade III, Sony Xperia Z (dead)
Предишни: Nexus 7 2012, ZTE Blade, Samsung Galaxy SII NFC | Други: Toshiba Encore, Nokia Lumia 630, Apple iPad mini
Цитирай
#12

Gribbo написа:Какво мислите за този ROM ? http://zteroms.blogspot.com/2013/06/pac-...ade-3.html

Чета в тоя сайт, че някои от РОМ-овете отключват повече РАМ или нещо такова. Някой да е пробвал някой от тях?

now: LG ZERO
ex: Lenovo P70, LG L Fino, HTC Desire 500 Dual SIM, ZTE Blade III
Цитирай
#13

Здравейте, имам нужда от малко помощ :/ Която и опция да избера стигам до момента <waiting for device> и до там Sad Драйверите са инсталирани .. хах

SGS3 SB
Цитирай
#14

Очевидно не са инсталирани правилно.
Рестарт на компютъра и/или ръчно инсталиране на драйверите обикновено оправят проблема.

Надявам се не се опитваш да използваш програмата с HTC Legend, а със ZTE Blade 3.

Запознайте се с Правилата на форума. | Устройства: ZTE Blade III, Sony Xperia Z (dead)
Предишни: Nexus 7 2012, ZTE Blade, Samsung Galaxy SII NFC | Други: Toshiba Encore, Nokia Lumia 630, Apple iPad mini
Цитирай
#15

caldera.negra написа:Здравейте, имам нужда от малко помощ :/ Която и опция да избера стигам до момента <waiting for device> и до там Sad Драйверите са инсталирани .. хах
Имаше го и при мен този "проблем". Оказа се, че свързвам телефона като медийно устройство, а трябва да е свързано като USB инсталатор, нещо от сорта беше. И "проблемът" е решен Smile

now: LG ZERO
ex: Lenovo P70, LG L Fino, HTC Desire 500 Dual SIM, ZTE Blade III
Цитирай
#16

Наскоро открих това форумче и намерих доста полезни нещица в него. Реших да се регистрирам с единствената цел да кажа "благодаря" на shadee не само за това, че е направил тази полезна програмка, но и за това, че е решил да я сподели. Решението да я направи на български също е достойно за похвала! Браво и продължавайте в същия дух :cheers:
Цитирай
#17

Vladibeer написа:Наскоро открих това форумче и намерих доста полезни нещица в него. Реших да се регистрирам с единствената цел да кажа "благодаря" на shadee не само за това, че е направил тази полезна програмка, но и за това, че е решил да я сподели. Решението да я направи на български също е достойно за похвала! Браво и продължавайте в същия дух :cheers:

Благодаря за хубавите думи! :bow:
Радвам се, че програмката е полезна и се харесва :thumbup:

Запознайте се с Правилата на форума. | Устройства: ZTE Blade III, Sony Xperia Z (dead)
Предишни: Nexus 7 2012, ZTE Blade, Samsung Galaxy SII NFC | Други: Toshiba Encore, Nokia Lumia 630, Apple iPad mini
Цитирай
#18

Браво :thumbup: Вчера си купих Blade3 от познат.Днес видях темата и го рутнах за 5мин.Поздравления много добра програма.
Цитирай
#19

Много ми хареса програмата, поздравления за положения труд.
Цитирай
#20

shadee,написах 999 за проверка на драйверите:
Програмата ще рестартира телефона Ви. Продължавате ли? (D?N): D
Проверка на ADB...
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
List of devices attached
P772N10_O2 device

Рестартиране...
Изчакване...
Проверка на fastboot...

< waiting for device >
resuming boot...
OKAY [ 0.004s]
finished. total time: 0.007s

Това Нормално ли е?

A trip down memory lane
2013: ZTE Blade III
2015: Samsung Galaxy Core 2
2016: Samsung Galaxy J5 2015
2017: Samsung Galaxy J5 2017
2018: Xiaomi Redmi Note 5 AI
Цитирай
#21

mitko7411 написа:shadee,написах 999 за проверка на драйверите:
Програмата ще рестартира телефона Ви. Продължавате ли? (D?N): D
Проверка на ADB...
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
List of devices attached
P772N10_O2 device

Рестартиране...
Изчакване...
Проверка на fastboot...

< waiting for device >
resuming boot...
OKAY [ 0.004s]
finished. total time: 0.007s

Това Нормално ли е?

Абсолютно нормално. Това е очаквания резултат. Макар че не виждам ID-то на устройство, щом телефона се е рестартирал, значи драйверите са добре.

Запознайте се с Правилата на форума. | Устройства: ZTE Blade III, Sony Xperia Z (dead)
Предишни: Nexus 7 2012, ZTE Blade, Samsung Galaxy SII NFC | Други: Toshiba Encore, Nokia Lumia 630, Apple iPad mini
Цитирай
#22

shadee написа:
mitko7411 написа:shadee,написах 999 за проверка на драйверите:
Програмата ще рестартира телефона Ви. Продължавате ли? (D?N): D
Проверка на ADB...
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
List of devices attached
P772N10_O2 device

Рестартиране...
Изчакване...
Проверка на fastboot...

< waiting for device >
resuming boot...
OKAY [ 0.004s]
finished. total time: 0.007s

Това Нормално ли е?

Абсолютно нормално. Това е очаквания резултат. Макар че не виждам ID-то на устройство, щом телефона се е рестартирал, значи драйверите са добре.
Супер.Ама може ли да ми кажете коя точно тема е за инсталирането на Android Jellybean,защото много ми се иска да го (ъпгрейдна).Ще съм ви много благодарен.

A trip down memory lane
2013: ZTE Blade III
2015: Samsung Galaxy Core 2
2016: Samsung Galaxy J5 2015
2017: Samsung Galaxy J5 2017
2018: Xiaomi Redmi Note 5 AI
Цитирай
#23

Тук има информация. А в тази тема обяснявах на друг потребител стъпка по стъпка.

Явно обаче ще трябва отделна тема. Ще се погрижа в следващите дни да има такава.

Запознайте се с Правилата на форума. | Устройства: ZTE Blade III, Sony Xperia Z (dead)
Предишни: Nexus 7 2012, ZTE Blade, Samsung Galaxy SII NFC | Други: Toshiba Encore, Nokia Lumia 630, Apple iPad mini
Цитирай
#24

shadee написа:Тук има информация. А в тази тема обяснявах на друг потребител стъпка по стъпка.

Явно обаче ще трябва отделна тема. Ще се погрижа в следващите дни да има такава.

И един последен въпрос: ако нещо стане като роотна телефона какво да го правя?

A trip down memory lane
2013: ZTE Blade III
2015: Samsung Galaxy Core 2
2016: Samsung Galaxy J5 2015
2017: Samsung Galaxy J5 2017
2018: Xiaomi Redmi Note 5 AI
Цитирай
#25

Писах вчера в другата тема.

Запознайте се с Правилата на форума. | Устройства: ZTE Blade III, Sony Xperia Z (dead)
Предишни: Nexus 7 2012, ZTE Blade, Samsung Galaxy SII NFC | Други: Toshiba Encore, Nokia Lumia 630, Apple iPad mini
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)