Оценете темата:
 • 0 гласа - средно 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

[РЪКОВОДСТВО]Флашване на стоков ROM, Recovery и заключен BootLoader
#1

Здравейте, колеги!Както се подразбира от заглавието, в тази тема ще ви покажа как да върнем таблета във фабричното му състояние ,  без следи от руут или custom rom-ове, като флашнем стокови ROM и Recovery и заключен BootLoader.Нека започваме!

Първо ще трябва да изтеглим "Stock Asus Rom-and-bootloader.zip", който е наличен тук.Той включва Asus Vcom Drivers, Flash Tools и Stock Firmware (Rom, Locked Bootloader, etc).ZIP-ът трябва да се разархивира.

 • ИНФО:
  Build: ME173X_WW_user_4.2.4.06716_20130918
  Android OS: JB 4.2.2
  Казват и че OTA работи, но при мен лично НЕ работи.

Преди да започнем със самата операция:
Таблетът ТРЯБВА да е изключен и с пълна батерия.
Asus VCOM драйвърите ТРЯБВА да бъдат инсталирани.

Сега и процедурата по флашването:

Влизаме в изтеглената и разархивирана по-рано папка.
Отваряме "Flash_tool.exe".
Цъкаме на "Scatter-loading".
Отваряме "MT6589_Android_scatter_emmc.txt" файлът, който е в "signed_bin" папката.
Натискаме "Download".
Сега свързваме таблета към компютъра и флашването трябва да започне.
Ако всичко мине, както трябва, накря трябва да излезе прозорец със зелен кръг.

--Изваждаме кабела от таблета.

Отново цъкаме на "Scatter-loading".
Отваряме "MT6589_Android_scatter_emmc.txt" файлът, но този път от главната директория на папката, която по-рано разархивирахме.
Натискаме "Download".
Сега свързваме таблета към компютъра и флашването трябва да започне.
Ако всичко мине, както трябва, накря трябва да излезе прозорец със зелен кръг.

Поздравления!Таблетът вече е в напълно фабрично състояние!

P.S. : Темата не е моя, просто съм превел една част от нея.Това е оргиналната тема.

(2014-09-02, 12:49:56)kristakos написа:  Стига се до зареждането на MT6589_Android_scatter_emmc.txt но не се цъка на download  а първо на window->write memory  и  трябва да се появи нов таб до останалите, цъкате на ЕMMC  и след това на OpenRawData и зареждате sro-default-lock-lock-sign.img цъкате write memory и пъхате кабела в компютъра.След като го изпълни се показва зелен кръг тогава и изваждате кабела .Отивате на download таба а от там на SpecialFormat 1 цъкате OK и пъхате кабела, отново се показва зелен кръг и махате кабела.Отивате на Special Format 2 по същия начин става работата и там.След като сте минали всичко без проблем цъкате download ,пъхате кабела и чакате.Първият старт на таблета ще отнеме известно време ,но не се шашкайте.

Honor View 20 128GB + Honor MagicWatch 2 42mm Agate Black
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Не става при мене Smile Дава ми някаква грешка относно path

LG GTWO always different  
ASUS MEMOPAD HD7 custom stock[Изображение: arrow-10x10.png]  
Цитирай
#3

Когато изключа таблета и свържа USB кабела в лаптопа таблета се включва в нормален режим ... не излиза логото на батерията ??? някакви идеи ??

Asus Memo Pad HD 7 // Lenovo S5000-F
Цитирай
#4

Обяснението не струва.Стига се до зареждането на MT6589_Android_scatter_emmc.txt но не се цъка на download а първо на window->write memory и трябва да се появи нов таб до останалите, цъкате на ЕMMC и след това на OpenRawData и зареждате sro-default-lock-lock-sign.img цъкате write memory и пъхате кабела в компютъра.След като го изпълни се показва зелен кръг тогава и изваждате кабела .Отивате на download таба а от там на SpecialFormat 1 цъкате OK и пъхате кабела, отново се показва зелен кръг и махате кабела.Отивате на Special Format 2 по същия начин става работата и там.След като сте минали всичко без проблем цъкате download ,пъхате кабела и чакате.Първият старт на таблета ще отнеме известно време ,но не се шашкайте.

Asus Memo Pad HD7-8GB-My ROM- JB 4.2.2
(4.2.4.82093_20140525)
Цитирай
#5

kristakos написа:Обяснението не струва.Стига се до зареждането на MT6589_Android_scatter_emmc.txt но не се цъка на download а първо на window->write memory и трябва да се появи нов таб до останалите, цъкате на ЕMMC и след това на OpenRawData и зареждате sro-default-lock-lock-sign.img цъкате write memory и пъхате кабела в компютъра.След като го изпълни се показва зелен кръг тогава и изваждате кабела .Отивате на download таба а от там на SpecialFormat 1 цъкате OK и пъхате кабела, отново се показва зелен кръг и махате кабела.Отивате на Special Format 2 по същия начин става работата и там.След като сте минали всичко без проблем цъкате download ,пъхате кабела и чакате.Първият старт на таблета ще отнеме известно време ,но не се шашкайте.
Мда докато не ми се наложи да го правя това , не разбрах как става , четох и в XDA но и там е същото...
Благодаря колега в момента следвам инструкциите ти и дано всичко да се получи !

БРАВО Колега !
Дори и ОТА ъпдейтите работят ! Препоръчвам поста за тези които искат да рефлашнат стоков ром , да го следват стъпка по стъпка и няма да имате проблеми !

HTC Wildfire - rooted s-off . ROM -  CyanogenMod.  7.1 .0.1 - buzz 2.3.7
HTC Desire X White - Rooted myONEdx+ RC1.0  4.1.1
Asus Memopad HD7 - Rooted Stock JB 4.2.2
Samsung Galaxy S5 SM-G900F - 5.0 Lolipop Stock Unrooted (still )
Цитирай
#6

Асус-чето ми нещо се брикна. Тука линковете не са актуални,но аз си намерих същия архив сборка за HD7.
Инсталирам си драйверите,обаче като конектна у-вото не си ги намира.във флашбут ми го намери като  HTC .
MTP драйвера също не става нещо. Обаче,когато се опитам да го преинсталирам ,ми изписва ,че вече има инсталирана последна версия...    Та по инструкциите след закачане на усб кабела нищо не става. колко трябва да се чака,5 мин стигат ли да започне процедурата. Може ли за малко повече инфо .
      Телефона ми заби по време на смяна на шрифта. Рутнат е . След рестарта остава на логото с въртящо се кръгче .Чакал съм го около час .


   П.П.   Благодарение на поста на kristakos  Всичко вече е ОК  . Надявам се модератора  да корегира първи пост с адекватна информация.
Цитирай
#7

Здравейте,малко късничко се включвам ама сега ми се появи проблем и нужда от флашване. Понеже линка за стоковия ром не е актуален може ли някой да ме светне от къде да си го сваля заедно със драйверите и и всичко останало необходимо за флашването?

 Благодаря предварително.
Цитирай
#8

тук има всичко http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=486532
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)