Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Първа помощ при софт брик!
#1

Да споделя и моите неволи с този телефон и ако мога да помогна на някой който се е опарил.
За начало малко линкове:https://drive.google.com/uc?export=downl...2lxN0gzS2sтова е линк към стоков ром от един унгарски форум.Проблема е че тръгва на на унгарски след префлашването.Вътре има всичко необходимо за флашване.След като разархивирате архива инсталирате дриверите които са вътре и другите от следващия линк .Стартирате SP Flashtool и натискате Scatter loding избирате фаила MT6577_Android_scatter_emmc.txt който е в архива,чеквате DA DL all with check sum,изключвате телефона закачате го за компа и натискате Download,ако всичко е наред след няколко минути имате телефон със стоков ром.[Изображение: Kijel%25C3%25B6l%25C3%25A9s_034.png]
А това са драйверите необходими за префлашването:http://dox.bg/files/dw?a=3eba0fd234
Това е бекъп от телефона за ресторване с CWM recovery само трябва да го разархивирате на SD картата или във вътрешната памет на телефона:https://drive.google.com/file/d/0B5gxAp1...sp=sharing
Бекъпа е рутнат и със сложено CWM recovery и мисля, че е на български.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Няма начин да няма начин!
Grand X Pro stock.Сега вече ZTE Blade Super то е същото ама рома е друг.
Цитирай
Ecoflow
#2

Как се инсталират вторите драйвари???Файловете са някакви странни,не намирам инсталационен файл...

SAMSUNG GALAXY S6 GOLD Platinum®Цитирай
#3

Е възможно ли е никой да не ми отговори няколко дни,за какво е този под-форум???Имам един умрял такъв модел и не мога да го оправя...Писах и на лично на автора на темата,никакъв отговор......Мерси колеги за помощта... :wall:

SAMSUNG GALAXY S6 GOLD Platinum®Цитирай
#4

politican написа:Е възможно ли е никой да не ми отговори няколко дни,за какво е този под-форум???Имам един умрял такъв модел и не мога да го оправя...Писах и на лично на автора на темата,никакъв отговор......Мерси колеги за помощта... :wall:
Писал съм ти на Л.С
П.П Имай на предвид ,че описаната процедура работи САМО ПРИ СОФТУЕРЕН БРИК т.е. телефона пали и забива на логото и пак не е 100% сигурно при мене стана ,но няма начин да го тествам и на друг телефон може и да не сработи!

Няма начин да няма начин!
Grand X Pro stock.Сега вече ZTE Blade Super то е същото ама рома е друг.
Цитирай
#5

Колега след като смених със стоковия ром, които си дал телефона не иска да се върже към компа всякакви драйвъри слагах нищо не проработи какъв е проблема, защото започвам да се изнервям понеже немога да го роотна Devil Devil Devil
Цитирай
#6

Да, напиши в темата как точно се инсталират въпросните втори драйвери, моля те! Моя го брикнах сутринта и тръгва само, когато го закача на лаптопа. Някакви идеи как да го оправя?
Ползвах тази тема:
http://apeelme.blogspot.no/2013/08/zte-b...t.html?m=1
Използвайте гуугъл преводача. Проблема при мен е, че Flash Tool-а не тръгваше да прави нищо. За целта просто се изключва USB-от от компютъра/лаптопа за 2 сек и се включва отново. Всичко протича нормално.
Цитирай
#7

Ново 20... Цял ден мъки и на края се ънбрикна чрез флаша. Проблема е, че телефона не се свързва с компютър по никакъв начин. Включвам го в USB-то и ми изписва Connected as an installer. Демек "Built-in CD-ROM Show a virtual CD-ROM containing some usefull software." Е, хубаво като замисъл, обаче не работи. Не може да ми инсталира въпросните драйвери (при положение, че вече ги имам на компа и да, пробвах да ги изтрия и да ги инсталирам от телефона, но не се получи). Някакви идеи как да го разкарам тоя режим - Built-in CD-ROM ?
Цитирай
#8

Пробвайте с тези driver-и: Driver_Auto_Installer_v1.1236.00

http://ge.tt/3JutREh/v/0
Цитирай
#9

Не, не става и със тези драйвери. Според мен проблема не е в драйверите, а в самия РОМ за телефона. С фабричтияг ром не съм имал проблеми, ако не става в крайна сметка може да стане с друг (вече руутнат РОМ).
Как по-точно да инсталирам въпросният руутнат БЕКЪП на колегата mony73?
Цитирай
#10

Да, забелязах, че driver-ите са същите от темата, която си ползвал, ама видях след като публикувах поста.

Ползвай recovery.img от rar архива:

- Флашваш CWM recovery-то със scatter и SP Flash tool (отметка само на recovery) като преди да свържеш телефона (изключен), натискаш download в SP Flash Tool;
- Разархивираш rar директно на SD картата (папката да е sdcard/clockworkmod/backup/2013-01-01.00.28.11);
- Стартираш телефона със задържан бутон за усилване на звука (volume+);
- backup and restore > restore > 2013-01-01.00.28.11.
Опциите се сменят с бутоните за звука и се избират с бутона за включване.
Цитирай
#11

FLash Tool-а не извършва нищо по този начин, предполагам защото не разпознава че телефона е свързан към лаптопа. Пробвах да изключа, да включа USB-то, но нямаше никаква промяна.
Цитирай
#12

Руутнах го с Framaroot-1.9.3.apk, това е единствената апликация, която ми свърши работа. Още не съм пробвал да го вържа към компютъра. Ще опитам после и ще кажа дали има разлика, но с руут-а, предполагам, че по-лесно ще се отстрани този "малък" проблем с режима "Built-in CD-ROM Show a virtual CD-ROM containing some usefull software".
Благодаря за помоща! :hug:
Телефона не се свързва към компютъра. За това не мога да го флашна отново с Flash Tool-а. Явно проблема е в рома... Потърсих в нета, но не успях да намеря друг ром. Някой може ли да ми помогне?
Цитирай
#13

Нищо не става, или аз не успявам да направя нищо. Нито мога да си запиша CWM recovery, нито мога да го вържа към лаптопа, нито нищо. Направо ПОЛОДИАХ! Ще го тресна в стената на края и ще ида да си купя един истински телефон, а не тоя китайски боклук... :mad: :mad: :mad:
Цитирай
#14

За по-сигурно вади батерията преди да го свързваш на USB, защото ми се е случвало да не зацепва като започва да зарежда, вместо да пуска Preloader-a за флаш. Телефона трябва да е изключен, за да се флашва.
Цитирай
#15

Е, да де, ама тя батерията не се вади. Трябва да разглобя телефона и да я изключа от платката.
Може ли малко инфо как точно да запиша това CWM Recovery? Извинявам се, ако въпроса е глупав, но следвах гайдовете из гугъл и не ми се получава. :capitulation:
Цитирай
#16

Не знаех, че е вградена. По-добре напиши какво правиш и какво се случва.
Цитирай
#17

МОЛЯ ГОСПОДАТА АДМИНИСТРАТОРИ НА ТОЯ САЙТ НАЙ НАКРАЯ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА И ДА ИЗТРИЯТ ПОДОБНА  И БЕЗПОЛЕЗНА ТЕМА КАТО ТАЗИ АКО НЕ ИСКАТ ДА ИМА ПОВЕЧЕ БРИКНАТИ ТЕЛЕФОНИ  СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ ЧЕ СЪМ НАПРЕД  С АНДРОИДА НО ТОВА ТУК Е ПРОСТО ПОРЕДНИЯ ФАЛШ ЗА ТОЗИ МОДЕЛ ТЕЛЕФОН И НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ НИЩО ОСВЕН БРИК  ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ГО КАЗВАМ ДА ТОВА ТЕЛЕФОНЧЕ СИ СТРУВА ЕДИНСТВЕНИЯ НЕДОСТАТЪК МУ Е ЧЕ ОТ ЗТЕ КАТО ЧЕ ЛИ СА ГО ЗАБРАВИЛИ НИКАКВИ РОМОВЕ НИКАКЪВ ФИРМУЕР ЗА ВЪПРОСНИЯ ТЕЛЕФОН ЕТОВА МУ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ МИНУССЪС ВСИЧКО ОПИСАНО В ТАЯ ТЕМА СОФТУЕРА СЕ СМЕНЯ СЪС СУПЕР БЛЕЙД НЕЗНАЙНО ЗАЩО

СЛЕД ТОВА ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ НЕ МОЖЕШ ДА ВЪРШЕШ ТЕЛА КЪМ КОМПА ПО НИКАКЪВ НАЧИН С КАКВИ ЛИ НЕ ДРАЙВЪРИ И КАТО ЗА КАПАК  КАЧВАШ РЕКОВЕРИТО ОПИТВАШ ДА КАЧИШ БЕКЪПА НИЩО  НЕ СЕ ПОЛУЧАВА КАРА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ОКОЛО ЧАС И СЛЕДВА БРИК САМИ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДА ХОРА КОИТО НЕ РАЗБИРАТ КАКВО КАЧВАТ ПО ФОРУМИТЕ И СЪВЕТВАТ ДРУГИ ДА ГО ПРАВЯТ И ТЕ


ПРОСТО ИСКАМ ДА ПРЕДПАЗЯ БЪДЕЩИ ПОСТРАДАЛИ ОТ ТАЗИ ТЕМА НЕ ВЪРШИ РАБОТА АКО СТЕ РАЗУМНИ НЕ ОПИТВАТЕ НИЩО ОТ ТОВА СПОМЕНАТОТО ТУК А КОЛКОТО ДО ТЕМАТА НАДЯВАМ СЕ ОТ ГОСПОДАТА АДМИНИСТРАТОРИ ВСЕ ПАК  РАЗУМА ДА НАТДЕЛЕЕ И ТЕМАТА ДА ИДЕ В КОША НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ИМ ТРЯБВАТ ИСТИНСКИ ФАКТИ И РАБОТЕЩИ НЕЩА


ОЩЕ НЕЩО ЩЕ ДОБАВЯ И САМИ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДА НИТО В САЙТОВЕ КАТО XDA И 4RDA ИМА НЕЩО ЗА НАШИЯ МОДЕЛ ТЕЛЕФОН В ПЪРВИЯ САЙТ СЕ ЯВИ УЖ НЯКАКЪВ КЪСТЪМ РОМ ТЕАМ-МАВЕРИК НО ТАКА И ДО ДЕН ДНЕШЕН НИЩО НАЛИЧНО И СРАБОТЕНО ТА ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ НИЕ ЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ НАЙ ГОЛЕМИТЕ УМНИЦИ КАТО ХОРА КАТО ТЯХ СА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕДИ НАСС УВАЖЕНИЕ ...............HRISI-CSKA
Цитирай
#18

Искаш да ти бъде обърнато внимание от страна на администрацията, а самата ти не проявяваш елелементарно уважение към тях и останалите на този форум с твоя caps lock!
Без уважение....NoMaD

 
Цитирай
#19

(2015-02-24, 20:44:23)NoMaD написа:  Искаш да ти бъде обърнато внимание от страна на администрацията, а самата ти не проявяваш елелементарно уважение към тях и останалите на този форум с твоя caps lock!
Без уважение
  извинявам се за каплока не съм обърнала внимание техническа грешка просто и може би в момент накак да кажа ярост понеже се пишат такива теми в форумите които никой нищо му не помагат 
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)