Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Къстом РОМ за Lenovo S920 (китайски вариант) - изцяло на български.
#1

По молба на друг колега от форума и с цел да не разводнявам неговата тема отварям нова.

Моля прочетете внимателно ЦЯЛАТА тема. Има стъпки, които могат да Ви спестят доста.

Както съм посочил става въпрос за смяна на ROM с друг. Преди да започнем да уточня няколко неща.
1. Това ръководство е САМО за Lenovo S920 (китайски вариант), за другите има голяма вероятност да си брикнете телефона и да получите една тухла. (Не нося отговорност за това.)
2. Ще ви са нужни регистрации в два сайта. Руският форум на Леново и в need rom.
3. Също ще са Ви нужни и SP Flash Tools и съответните драйвери за връзка между компютъра и телефона. С драйверите поне аз се озорих малко, но накрая стана.

И така да започваме.

Направете си регистрация в Руският форум на Lenovo. Много богат сайт и при всички положения ще Ви бъде полезен и за напред. Специално за това, което ще правите ще Ви е нужно да прочетете внимателно и свалите необходимите неща от тази тема (ще се наложи да си припомните малко руският Wink ):
http://lenovo-forums.ru/topic/2190-проши...ow-для-пк/

Предлагам Ви тази компилация защото при зареждане в SP Flash Tools не дава грешки и ще Ви е по-лесно да флашнете. Със свалянето файла ще получите всичко необходимо, дори и SP Flash Tools. Желателно е да ползвате нея версия. Не се "лакомете" да ползвате по-нова. Поне при мен при опита ми за флашване с по-нова ми даде грешка в пакета.

Относно Драйверите. Ето темата (отново от братята руснаци).
http://lenovo-forums.ru/topic/1120-%D1%8...ideaphone/

Тук трябва да отбележа, че за да успеете да инсталирате специалните драйвери (както са ги нарекли) ще трябва телефона да не е включен в компютъра, да го изключите и да му извадите батерията. И тогава както е в това състояние (изключен и без батерия) го включвате към компютъра. На мен специално ми се наложи да копирам .inf файловете от архива в посочената директория (както е описано в темата).

И така вече имате всичко необходимо за флашване.

1. Изключете телефона от компютъра.
2. Изключете самият телефон и му извадете батерията.
3. Стартирайте SP Flash Tools.
4. Натиснете бутона "Scatter-Loading" и изберете файла от директорията където са ви образите за флашване (обикновенно е директория target_bin).
[Изображение: Pic1.jpg] [Изображение: Pic2.jpg]
5. Сложете отметка на "DA DL ALL WITH Cheksum". Ако случайно забравите не е фатално, но ще Ви се наложи да флашвате отново.
6. Натиснете бутона "Firmware->Upgrade". И програмата ще започне проверка на пакета. Поне при мен мина без грешка и програмата застина в очакване на телефона. Ако Ви се появи съобщение за грешка имате два варианта. Единият е да изтеглите отново пакета и да го разархивирате и да започнете отначало, а другият е да изтриете файла "Checksum.ini" в директория target_bin. Но за вторият случай трябва да сте сигурни, че всичко в пакета е ОК.
[Изображение: Pic3.jpg]
7. Включвате телефона към компютъра (пак припомням - изключен и без батерия) и SP Flash Tools трябва да започне самото флашване. Ако това не се случи значи нещо сте "омазали" при инсталацията на драйверите.

След порядъчно изчакване (имайте търпение), ако всичко е минало добре в отделен прозорец ще Ви изскочи един зелен кръг.
[Изображение: Pic4.jpg]
Стигнали ли сте до това - честито вече имате ROW РОМ.

Забележка: Преди да направите тази процедура имате една възможност да си сложите такова recovery, каквото Ви е на сърце. Това става, като замените файла recovery в директорията target_bin.
От тук: http://lenovo-forums.ru/topic/2404-twrp-...0%BA-s920/ си изтеглете това рековъри, което Ви харесва или което предпочитате. Разархивирате и копирате САМО файла recovery.img и го поставяте със замяна в посочената по горе директория. Горещо Ви препоръчвам да го направите това, защото ако не се лъжа при флашване на този ROM не получавате root.

И така до тук се справихме с ROW ROM. Да преминем на следващата стъпка.

От тук: http://www.needrom.com/mobile/slxrom-s920-jmported/ предложеният от мен UPDATE: SLXROM v.22 JMPorted РОМ.
Предлагам него защото освен, че има български, върви и с едни други благинки, които поне според мен не са никак лоши.

Премествате сваленият файл в SD картата (според мен няма нужда да уточнявам, че трябва да е в главната папка).

Всички знаем от нататък какво следва, но:
1. Влизате в recovery.
2. Правите Wape на всичко.
3. Инсталирате .zip от SD картата и готово.

Вече трябва да сте с посоченият от мен ROM.

Последната стъпка, но не маловажна, специално за нашите телефони. При всички тези гимнастики, префлашвания и инсталирания най-вероятно сте с версия на радиомодула S920.v23 (или нещо подобно беше, но при всички случаи има v23 в името си). Което се явява проблем при нашите телефони. Поне при мен се случи много често да ми губи обхват на втората SIM карта.
Спокойно, поправимо е. Smile
От тук: http://lenovo-forums.ru/topic/1650-замен...дуля-s920/ сваляте тази версия на радиомодула, която искате. Аз лично съм сложил v51 за китайският вариант, понеже в руският форум твърдяха, че била по-добра. Но според колеги от форума (donbaron) и v52 също не е правила проблеми.
Сваленият от Вас файл е .zip и се инсталира през рековъри, като направите Wipe САМО на кеша.

Също така в някои форуми съобщават и за за загуба на IMEI при префлашване. С цел да си спестите доста ядове горещо Ви препоръчвам да ползвате една много полезна програмка: MTKdroidTools. Вече не помня от къде я свалих, но се разровете в нет-а и ще я намерите. След като я стартирате и вържете телефона, програмата ще разпознае телефона ВИ и един бутон IMEI/NVRAM ще стане активен. Чрез него може да си архивирате локално информацията за IMEI.
НАПРАВЕТЕ го.
Не че ако не го направите не е поправимо, но е много сложно, а и трябва да ползвате IMEI от други телефони, а както чета никой няма да иска да Ви даде собствения си IMEI.


Надявам се, че не съм бил прекалено подробен, но исках да е ясно на всички.
Всичко това е направено от мен и в момента телефона си е ОК.

[Изображение: Screenshot_2014_02_12_10_37_54.png] [Изображение: Screenshot_2014_02_12_10_38_04.png] [Изображение: Screenshot_2014_02_12_10_38_37.png]

Не нося отговорност, ако някой не е направил нещо както трябва или не е следвал това, което съм написал.
Ако имате съмнения моля пишете, за да Ви го обясня ако не Ви е ясно.

Huawei Mate 8 NXT-L29
Цитирай
Ecoflow
#2

Благодарности на колегата за добре изложеното упътване
Цитирай
#3

Абе хора дайте линк към ти драйвари ме ми тръгват какво да напаря .
Днеска цял ден си изгубих да се занимавам с дарйвари и не става погнете .
Цитирай
#4

Пробвай тези:
http://1drv.ms/N7JUSM
при мен само с тях флаштула ми разпозна телефона с windows 8.1,при изключен и без батерия свързваш усб кабела с компа и в менаджера на устройствата трябва да ти се появи неразпознато устройство и цъкваш на него и посочваш пътя до драйвера

PocoF2Pro
Цитирай
#5

Какво става при мене от първата публикация на колета . Пробвах същото но не тръгва .
Евентуалано някой да постени съпките или 1, примерно какво да се инсталира 2 какво да се инсталира
3 къде да се замести и така нататака . Гледах клипове уж показващи процедурата но никой не споменава за
драйвари не знаех ,че е толкова трудно да се смени софтоера на леновото правил съм го на самсунг сони и др но на леново не успявам вземам съвети всякакви помогнете ,че като гледам май няма шанс ! Имали начин да се исталира примерно в менюто на телефона като го заржиш и натиснеш копчетата на звука където те праща на меню като на биозите на пс.
Цитирай
#6

Някой пробва ли 4.4.2 да качи на тоя телефон:
http://www.needrom.com/mobile/vibe-ui1-5...and-2-sim/

Аз се помъчих с един, но нещо не се справих и забих на буутлуп. Опитите продължават обаче Smile

Motorola Startac → Ericsson t28 → t610 → k750 → Sony Ericsson P1i → iPhone 2G → 3G → 3GS → HTC HD2 → Dell Streak 5 → HTC Flyer → Galaxy Nexus → Galaxy Note → Lenovo s750 → Lenovo s920 → Lenovo K910 vibe Z
Цитирай
#7

Вече съм с 4.4.2 и за сега е трепач. Леко е по-тежък, но според мен си е екстра.
Android Внимание!!! Ром'а няма БЪЛГАРСКИ език! За повече подробности прочетете темата, за която има линк най отдолу. Android
Който иска да го пробва и е с инсталиран ROW ром (не китайски) може да следва процедурата от първия пост, като първо се флашва този ром (4.2.2 x-vibe rom) през Flash Tools:
https://disk.yandex.ru/public/?hash=ebsv...Ryh6JmA%3D

След като инсталацията мине и зареди телефона можете да преминете към втората инсталация:
Първо си копирате на вътрешната карта с памет 4.4.2 Vibe rom'а, който можете да свалите от тук:
https://disk.yandex.com/public/?hash=lxO...uAyEVXY%3D
Влизате в рекавъри (на изгасен телефон задържате + и - и POWER бутона докато влезе в рекавърито) и директно си инсталирате ром'а, който свалихте по-горе (няма нужда от никакви WIPE'ове -рома сам си трие което трябва). След като го инсталирате, рестартирате телефона от рекавърито, чакате да зареди и след като зареди трябва да си замените само радио модула, за да имате обхват и на втората карта (ако ползвате такава).
Ето ви и темата на братушките:
http://lenovo-forums.ru/topic/6053-custo...e-rom-442/

Motorola Startac → Ericsson t28 → t610 → k750 → Sony Ericsson P1i → iPhone 2G → 3G → 3GS → HTC HD2 → Dell Streak 5 → HTC Flyer → Galaxy Nexus → Galaxy Note → Lenovo s750 → Lenovo s920 → Lenovo K910 vibe Z
Цитирай
#8

Ето един РОМ, с превод на български, базиран на S121 ROW версията. http://lenovo-forums.ru/topic/5200-custo...y-stanner/. Има инсталирана Super Camera от Vibe, но забива ако се превключи на предната камера. С други приложения предната камера работи.
Ако това ви дразни, може да върнете оригиналната камера през рекавърито: http://lenovo-forums.ru/index.php?app=co...h_id=12201
Малко теми: http://customs.lenovo-forums.ru/Stanner/...0_S121.zip
Цитирай
#9

Излезе и нещо като официална версия на KitKat за нашите телефончета. Ето темата към братушките:
http://lenovo-forums.ru/topic/7178-проши...11-140708/

Още не съм го тествал, предполагам ще трябва да сменим радио модула (на 8ма страница от темата има линк към това как се прави, както и как да си качим друго рекавъри и руут).

Motorola Startac → Ericsson t28 → t610 → k750 → Sony Ericsson P1i → iPhone 2G → 3G → 3GS → HTC HD2 → Dell Streak 5 → HTC Flyer → Galaxy Nexus → Galaxy Note → Lenovo s750 → Lenovo s920 → Lenovo K910 vibe Z
Цитирай
#10

Здравейте,
Имам телефон LENOVO S920 купен в Китай. Поставиха му българско меню, но след това започна да губи връзка с мрежата.

Поставиха му ново меню без български език, но този проблем се появи отново. Хареса ми вашата статия. Понеже няма да се справя,може ли да ме упътите къде може да се преинсталира LENOVO S920?
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)