Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Преместване на кеша на игрите във външната карта с памет - САМО за
#1

При малко вътрешна памет на телефоните - примерно при телефони с 16GB вътрешната памет която остава за кешове на игри и на разположение на потребителя е около и под 10GB просто не достига при инсталирането на 3-4 игри с кеш над 1-2GB. NOVA 3 една от големите игри иска близо 3GB памет при инсталиране.

Така че вариантите са или да си купите устройство с много памет където цената е доста нагоре или да използвате програма, която да позволи това.

За да работят програмите трябва РУУТ достъп! Ако руутнете телефона си е възможно да ви отпадне гаранцията на телефона! При използването на тези програми има вероятност да се наложи преинсталация на фирмуера на телефона ви! Също е възможно някоя от програмите да не работи на вашето устройство!

Ако сте с KitKat 4.4.2 има вероятност да се наложи използването първо на този фикс: [FIX]Забрана за запис или преименуване на файлове във външната карта при 4.4.2(KITKAT)- САМО за устройства с РООТ достъп


Та ето и програмите:

1. GL to SD(root) - Линк към Google Play
След като стартирате програмата и дадете руут достъп евентуално програмата ще поиска да промени(фикс) системата. Разрешавате и и рестартирате телефона.
Ето видео как става преместването на кеша и как работи програмата:

[video=youtube]www.youtube.com/watch?v=adLQgWyYIXQ&feature=youtu.be[/video]

2. Folder Mount - Линк към Google Play - това е програма подобна на GL to SD и целта е същата - да прехвърлите кеша на игрите на SD картата.

Ето видео и как се използва:

[video=youtube]www.youtube.com/watch?v=Oj35r8cDW2k[/video]


Единственото което трябва да съобразите ако ползвате програмите е, че те имат пълни версии които трябва да се закупят за да са с пълната си функционалност. Но можете да ги ползвате и така ако ви устройва, за ограниченията е описано в Google Play:
Folder Mount ограничения във фрий версията -
GL to SD или какво повече получавате ако я закупите -
Аз лично ползвам пълната версия на Folder Mount, но съм ползвал и GL to SD. И двете програми работят идеално на SGSII и на SGSIV. Оставям темата отключена за въпроси, но моля без спам и офтопик.
Също много важно - БЕЗ ВЪПРОСИ ДАЛИ ЩЕ РАБОТЯТ БЕЗ РУУТ ?
ОТГОВОР – НЕ, НЯМА ДА РАБОТЯТ, И НЯМА КАК ДА СТАНЕ БЕЗ РУУТ !


И още нещо много важно - това НЕ Е тема в която да питате какво е руут или как да си руутнете телефона!
Цитирай
Ecoflow
#2

Xperia E - работят перфектно. Използвам Folder Mount, защото Gl to SD ми мести само кеша на Gameloft Smile Малко ме дразни ограничението на Folder Mount и ако някой може да ми даде premium apk ще съм благодарен Smile
Ps: Търсих apk ама все ми правят проблеми Smile
Цитирай
#3

От вчера и аз ползвам пълната версия на Folder Mount.Наистина върши страхотна работа за игрите.Искам да питам някой пробвал ли е дали може да се местят и програми(навигация,facebook,skype и т.н.)

Realme GT Master Edition
Цитирай
#4

Мога ли да си сваля игра от някой сайт от компютъра и през USB cabel да я кача в SD Card на телефона и играта да е записана в SD Card?

Android ~ Samsung Galaxy S3 ~ Android
Цитирай
#5

Можеш като ползваш някоя от двете програми.
Цитирай
#6

А как става преместването на системните приложения? Например фейсбук.
Цитирай
#7

С Ноут 2 съм , но при мен не става!Първо пробвах свободната версия ,местя кеша на дадена игра в картата и след това когато включа играта не тръгва.Иска пак да си смъква кеша.Пробвах с две игри на геймлофт - не става, с need for speed most wanted изобщо не иска да мести кеша.След това си купих платената версия ,същата работа.Преди това съм си инсталирал фикса за ограничението при 4.4.2 next app SD Fix.Ако някой знае нещо за проблема повече ще съм му благодарен за идеи,благодаря предварително!
Цитирай
#8

Нещо бъркаш с папките и паметите.
Цитирай
#9

С версия 4.4.2 съм .Програмата си ги мести в ext.card , но като пуснеш игрите не тръгват.Не мисля че съм объркал паметите и папките.Просто кит кат не ти дава да чете нищо от външната карта.
Цитирай
#10

Браво голямо откритие, а прочете ли изобщо темата?
Цитирай
#11

Темата я знам и съм я чел .Проблема е че с дадените програми при мен не действа.Имам и фикса и foulder mount и не става.При kit kat и самсунг няма разрешение на проблема с външната карта.
Цитирай
#12

При кит кат и Самсунг аз нямам абсолютно никакви проблеми с външната карта памет. Търси проблема от руута, busybox, SU приложението което ползваш и т.н. Не давай на програмата да мести нищо, направи го сам и задай правилните пътища на папките! Пак казвам - тези програми работят без никакви проблеми при мен с кит кат.
Цитирай
#13

Здравейте. Пробвам с Folder Mount да направя Folder Pair от /Android/obb/*****, но ми показва папката OBB празна. Вътре има папки на игри, но не ги вижда. Като създам ръчно папка пак не я вижда. В папката /Android/obb/ на SD картата си вижда всичко. Пробвах за всеки случай с FIX-а за 4.4.2, но програмата ми каза, че няма нужда от намеса. С S4 съм, ROM 5.0 S4Google Edition.

OnePlus 7T HD1900 256GB
Цитирай
#14

Напълно възможно. Възможно е пътя до паметта да е различен или просто в самия ром да е реализиран по друг начин. И на мен ми се е случвало същото. Намери си друг ром.
Цитирай
#15

Метода работи перфектно и на лолипоп!
Теставано на SGSV с андроид 5.0 и пълната версия на Foulder Mount Smile

Но,искам да попитам папката с кеша на играта,която преместих,нормално ли е да я има и в памета на телефона,освен в картата?И на двете места ми показва,че папката е 2,4гб.,но реално след действието на програмата ми се освободи с точно толкова вътрешната памет,а външната намаля.Тоест папаката с кеша я има уж на двете памети,а я отчита само външната и при вас ли е така?

Nokia 3310 ---> Siemens S65 ---> NOKIA 8800 GOLD ---> The new ERA (Smartphones) ---> Nokia N95 8gb ---> Nokia 5800 ---> HTC WILDFIRE S ---> Samsung GALAXY S2 & S2+ ---> SAMSUNG GALAXY S3 ---> SAMSUNG GALAXY S5 GOLD ---> SAMSUNG GALAXY S7 GOLD --> SAMSUNG GALAXY S9 -->  SAMSUNG GALAXY S20 FEN EDITION/RED/ --> SAMSUNG GALAXY S22
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)