Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Смяна на счупен тъчскрийн.
#1

Здравейте! След близка среща с асфалта резултата е следния:


[Изображение: IMG_20140623_093820_zpsda51861e.jpg]

В eBay продават отделно само тъчскрийн, а също така и комплект тъчскрийн и дисплей. Чудя се какво да поръчам при положение че дисплея пали.

[Изображение: IMG_20140623_093843_zpse9454db6.jpg]

Ако някой има подобен опит, моля да сподели!

Xiaomi Redmi 4 Note
Цитирай
#2

Ако поръчаш комплекта, ще може да се смени много лесно, дори може и сам да успееш да го смениш.
Ако поръчаш само тъча, се започва една борба с отлепването. Не във всеки сервиз, могат да ти го отлепят и пак няма гаранция дали новият ще работи коректно.

В България в един магазин - има комплект за 135лв и са много точни хората там. Ако цената е ОК, ми пиши на ЛС, за да не правя реклама тук и ще ти кажа къде е.

 MI 11 ULTRA & Galaxy S10e 
При забелязано нарушение на правилата на форума , моля ползвайте бутона "Докладвай" ! ____________________


Цитирай
#3

Благодаря за отговора!
Вече поръчах само тъч за 21лв. и нов хаусинг(панели) за 40. Ще помоля един приятел, който във фирмата където работи имат условия за смяната му да помогне. Ако не стане ще поръчам комплекта, има го за под 60 лв. Ще се почака доста, но не е спешна работата.

Xiaomi Redmi 4 Note
Цитирай
#4

ами.. и аз да се включа... и аз направих същото нещо с едно HTC Legend (обаче при него дигитайзерът просто спря да работи).. та.. поръчах само дигитайзер без тъч-скийн и както каза колегата @Be6i4, се започва борба с отлепяне/залепяне на дигитайзера за тъч-а.
До колкото моят опит показа освен, че опитни ръце трябва да барнат (при мене не се получи.. Blush ), са и нужни качествени материали, защото помня, че доста трудно намерих хубава двойно-залепяща лента и това, което ме устройваше, беше малко по- дебело от нужното... + това беше и скъпичко..

ПОЖЕЛАВАМ ТИ КЪСМЕТ С НАЧИНАНИЕТО!!! (казвам го без капка ирония!! просто както мене, така и предполагам много други, знаят за какво става въпрос в случая.. :proud: )

За съвет от мене е късно, понеже в поста ти пише, че си поръчал вече- въпросната част... просто споделям опита си, все пак затова е форума Wink
Цитирай
#5

Мда...Ами аз точно затова пуснах темата, и ако имах тези отговори по-рано, със сигурност щях да поръчам комплект с дисплей. Хубавото в случая е, че не става въпрос за сериозни суми. 20 лв не са кой знае каква загуба, пък знае ли човек може и да стане без проблем смяната.
Гледах в Ютуб как един испанец смени тъча на А820 https://www.youtube.com/watch?v=JNooCac0H7E
Надявам се да се получи. Ще пиша по натам какъв е резултата.

Xiaomi Redmi 4 Note
Цитирай
#6

Както предрекоха колегите, отлепването на счупения тъчскрийн от дисплея се оказа мисия невъзможна. Нагряване, подпъхване дърпане, псуване и дисплея се разцепи на три части.
Писах на китаеца да му върна тъчскрийна, а той да ми изпрати комплект с дисплей. Съгласи се дори ми върна парите на момента, дори без да изчака да си получи пратката.
Голяма борба падна също и с отлепването на батерията, имаше реална опасност да се пробие, не са жалили двойната лепенка.
С новия комплект дисплей+тъчскрин телефона тръгна без проблеми. Единствено не можахме да намерим място на една доста крива гумичка 2-3 мм голяма(на снимката), явно нещо уплътнява, защото като разклатя телефона в горната му част нещо цъка. Е загубихме и едно болтче, но и без него е здраво стегнат.

[Изображение: DSC04573_zpsbc408200.jpg]

Та резултата е нови панели $23.73, дисплей $44.00, връщане на тъча до Китай 3лв. и 4 лева за бира.

Все пак важно е да споделя,че не е работата за човек, който за пръв път отваря телефон. И ако няма на кой да се доверите, най- добре е да се отиде в сервиз.

Xiaomi Redmi 4 Note
Цитирай
#7

Супер, че е станало и китаеца се е оказал свестен. Браво! :thumbup:

 MI 11 ULTRA & Galaxy S10e 
При забелязано нарушение на правилата на форума , моля ползвайте бутона "Докладвай" ! ____________________


Цитирай
#8

Ще съм благодарен за всякаква помощ за намирането на тъч или на комплект тъч и дисплей за p780w!! Пламен 0885451637 и0878551637
Цитирай
#9

Хайде и аз в л....!
Успях най-после да си счупя тъчскийна. Екрана работи, но....
Мисля да сменя целия модул.
Давайте идеи от къде да го купя или да го дам в сервиз в София и региона!
Благодаря!
Цитирай
#10

Може ли да се демонтира тъча от телефон и да се монтира на друг. Гледах клипове но там показват как се демонтира счупения и монтира нов ,ако аз демонтирам трябва после да внимавам как го залепям ли , ако спазя и всичко друго де , мисълта ми е дали залепянето ще е най - големия ми проблем ?
Цитирай
#11

Става, но от опит знам, че има два вида залепване. Първият е с плътно залепване между екрана и тъча. Там отлепването е по-трудно, но спазваш ли технологията няма проблем. При това залепване и тъча се чупи много трудно. Моят е със залепване само по периферията и за това вече трети тъчскрийн сменявам. Общо-взето до сега ме е слушал, но много бой изяде и е в плачевно състояние. Но все още държи, като изключим някои дребни бъгове.
  Сменявай смело и безотговорно!
  Успех!
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)