Хостинг за AndroidBG благодарение на  
Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Коментари за издръжливостта на батерията на Z3

мнение 226 от Sipx

За Пловдив знам има деком,които са представители на сони за България и един Сони център,но са магазини незнам дали има сервиз и какво да правя.Знам само какво има.Също така ако в Сони центъра го вземат имам ли гаранция,че няма да ми надраскат телефона или да ми го върнат с недозалепено стъкло отзад?
Предварително благодаря.
Цитирай

мнение 227 от Sipx

А ако го пращам в София как трябва да стане и ако нещо му има след това?
Цитирай

мнение 228 от asl

Здравейте.Бях писал за смяна на батерията.Смених моята и мисля,че може да съм с информацията,която ще споделя,поне за тези от Пловдив. 
Отидох в Деком,защото са официален представител на Sony и Pioneer за България.От там най-вероятно са го изпратили в официален сервиз.Телефона беше готов в рамките на седмица мисля.
Ако може да ми дадете някакви съвети за зареждане на телефона или някакъв друг съвет,за да запазя батерията възможно най-дълго.
Smile
Цитирай

мнение 229 от neron81

Моята батерия пада доста бързо особено при видеоразговор по Месинджър за час някъде около 30% процента,абе при яко ровичкане фейс Ютюб и сайтове с видеоразговори няма да изкара повече от 3-4 часа,незнам дали е нормално това,ползвам телефона от 3 седмици
Цитирай

мнение 230 от Sipx

Според мен е нормално.Да попитам също така от около 20–30% за колко време ви се зареждат телефоните до 100%?
Поздрави! Big Grin
Цитирай

мнение 231 от io6o

80 мин
Цитирай

мнение 232 от Sipx

Здравейте.Понеже го използвам телефона малко повече и батерията ми свършва за един ден.Това скъсява ли живота на батерията,като го зареждам всеки ден,а не през два например,както доста от вас правят.
Също така имам още един малък проблем.Използвам телефона и съм стигнал 60% например и като го рестартирам стават 70%.Не съм сигурен дали става всеки път,но забелязах тези дни така става и ми направи впечатление.
И колко време трябва на батерията да се разработи,защото аз я сменях наскоро.
Предварително благодаря.
Цитирай

мнение 233 от galaxyhopper

Няма какво да се съобразяваш с батерията. Тя е чук. Даже се учудвам как ти е направила проблем. При мен е на постоянен тормоз. Всичко държа включено, зареждам я всеки ден (доста си играя на него вече). Всичко стои пуснато. Такива мизерии с промяната на процентите ми ги правеше само Самсунга.
Sony Xperia Leo, 6.0.1, stock
Цитирай

мнение 234 от neron81

Вчера говорих с един приятел който ползва Z серията от както я има за проблема ми с батерията,каза че първия месец може да кара по малко докато влезе в ритъм пък да видим,по принцип това са хубави батерии и не би трябвало да има период на разработка.
Но ме съмнява че телефона може да е бил мостра и да са ми го набутали въпреки че нямаше никакви следи от употре*а и в началото си го регистрирах,поръчан е от Ebay от Хонконг d6603  версията е!
Четох някъде че някой хора намаляват мощността на процесора с цел пестене на батерия ,има ли такава опция за сонито и ако има как става това ?
Цитирай

мнение 235 от Sipx

galaxyhopper можеш ли да ми дадеш някакви съвети на колко процента да зареждам батерията,дали мога да си я зареждам по всяко време,колкото и процента да имам.Или не винаги до 100%.От колко време ти е телефона,ако може да попитам?
Защото мисля,че миналата ми се прецака от един магнитен кабел и искам тази да я запазя.
Благодаря предварително. Smile
Цитирай

мнение 236 от galaxyhopper

Моето зареждане е доста относително. Гледам да е над 20% батерията в зарядното. Понякога и на 50% съм го слагал ,като знам, че ще ми трябва батерия на другия ден. Днес пък го заредих от 3% - нямах достъп до контакт и зарядно.
Това ти препоръчвам - Зареждаш я от 20% нагоре. Под 20% веднъж месечно.

Моят телефон работи от октомври 2014 г. 2 години ще направи с мен другия месец. Аз съм втори собственик (от август 2015г.)
Аз ползвах два магнитни кабела от както го купих. Първата ми работа след като купих Сонито беше да си купя такъв кабел. И двата бяха китайски като и двата почнаха бавно да зареждат. От месец и половина зареждам само с оригиналния кабел от кутията. Оригиналните адаптери и кабели са много важни и няма да си купя неоригинални повече.. По-добре оригинално зарядно на Самсунг (примерно) отколкото неизвестно китайско.
Sony Xperia Leo, 6.0.1, stock
Цитирай

мнение 237 от asl

А ако я оставям след 100% да седи,прецаква ли се батерията?
Или ако го изкарам от тока преди 100%
Цитирай

мнение 238 от neron81

Като смени батерията държи ли повече сега?
Цитирай

мнение 239 от Sipx

Да,но да попитам как мога да калибрирам батерията,защото мисля,че не показва точно.
Цитирай

мнение 240 от Monipeev

@Sipx, По какво съдиш, че не показва коректно стойностите?
Относно калибрирането, може да провериш в Плей Стор, където има приложения и "калибриране" е упоменато в името на самото приложение.
Sony® Xperia Z2 /Sirius/ - Android 6.0.1
Moto 360° - Silver-Android 6


Цитирай

мнение 241 от Sipx

Здравей.Показва,че се е заредила на 100%,но като го изключа и пада на 94% след време примерно.
Затова го оставям още време след като показва 100%,за да съм сигурен,че е заредена.Аз,затова и питах дали се прецаква батерията,като го оставя да се зарежда след 100%.Ако може да ми кажеш,ако знаеш.
Благодаря предварително.Поздрави!
Цитирай

мнение 242 от neron81

Здравейте при мене нещата се пооправиха доста,изключих NFS,изключих синхронизациите,и от опциите на батерията изключих някаква настройка за подобряване живота на батерията която се оказа че лапа много от процентите,сега нещата се коренно различни,а Да не забравя махнах фейсбука и хрома и си инсталирах Опера мини и от там си влизам във фейса много удобно и икономично
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android, Invisible SHIELD