Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Коментари за издръжливостта на батерията на Z3

мнение 276 от Sipx

Здравейте.Вчера пак зареждах от power bank-а на Sony.Засякох и температурите.Преди да го включа телефона беше на 28 градуса,след малко(като го включих в power bank-а) стана на 29,6,но малко по-късно падна на 27,6.Това покачване на температурата в началото на какво се дължи?На допир не се усеща разликата в температурата,а смятам,че като ми казахте,че като загрява не е наред имат впредвид доста по-големи разлики в температурата и по висока.А ако загрява понякога повече сигурно се дължи и на външната температура.Притеснявам се защото преди имах една преносима батерия китайска,но тази е оригинална на Sony не би трябвало да има проблем.
Също ако може да попитам,одеве си зареждах телефона със зарядното към контакта,ако има значение и се беше заредил на 100% и ми се обадиха и проведох един разговор,това вреди ли по някакъв начин на батерията?
И само информативно в същата ситуация за зареждането,ако след тези 100% си гледам в интернет или месенджър примерно известно време,вреди ли?
Предварително благодаря“
Цитирай

мнение 277 от asl

Здравейте и Весела Коледа!
Имам един кратък въпрос.
Днес си зареждах телефона(от power bank,ако има значение),но ми беше включен gps-а.
Забелязах,че нещо загрява малко повече от обикновено и към 90 и няколко процента вече го видях и изключих gps-а.Вреди ли да е включен gps-а,докато се зарежда?
Благодаря предварително.
Цитирай

мнение 278 от Monipeev

Не, не вреди, иначе производителите щяха да се погрижат за това софтуерно.
Sony® Xperia Z2 /Sirius/ - Android 6.0.1
Moto 360° - Silver-Android 6


Цитирай

мнение 279 от asl

Здравейте и за много години!Вчера нямах батерия много,а днес нямах и зарядно само с оставаяия заряд в power bank-а заредих телефона-1%(за толкова стигна).Това вреди ли на батерията?
Сега,като се прибрах пуснах телефона да се зарежда на 16% беше.Питал съм във форума относно зареждането и са ми казвали под 20%,че май не е хубаво да пада,затова питам на 16%,като съм го пуснал дали има проблем.
Извинете ме за леко вероятно глупавите въпроси,но все пак ще съм благодарен ако някой отговори.
Благодаря предварително.
Цитирай

мнение 280 от Monipeev

Нека батерията да ти е най-малкия проблем.
Ще го напиша и по-обстойно.
Телефонът ми е на 3 години и 8 месеца.
За това време на ежедневно използване и почти ежедневно зареждане на батерията, кога напълно, кога не, кога от под 5%, кога от над 10%, не съм забелязал видимо нарушение на времето за издръжливост на батерията.
Ако понякога има резки спадове в заряда, то в основата им е софтуер, а не хардуер.
При положение, че устройството е оставено с даден заряд вечерта, а на сутринта го намирам със същия или процент отклонение, то това би означавало, че батерията все още е на ниво.
Описвал съм и в други мои мнения, че промяна във времето за използване на телефона, е, имам и съм имал само след актуализациите на версиите на Андроид, при които и до момента разбира се, се усеща намалено време за употре*а на устройството.
Несъзнателно съм издевателствал с моментите на зареждане, като пояснявам защо съм използвал тази дума. Защото никога не съм се съобразявал с процентите, на които телефонът е включван към зарядно.
Дори след споменатото време по-горе, съм достатъчно доволен от батерията в телефона, който продължавам да използвам интензивно и до днес.
Не се вманиачавай излишно в следене на проценти, начин и време за зареждане, включени или изключени модули (безжична мрежа, мобилна, блутут,
ГПС и прочее) , защото едно мобилно устройство трябва да служи на притежателят му, а не ти на него.
Ако има проблем с батерията, то едва ли ще е в следствие на това дали си включил телефона към зарядно на 4 или 9%, както и от това дали си го заредил напълно или си го изключил преждевременно.
Надявам се това да отговори на всичките ти съмнения, незнания, около начина за използване и зареждане на батерията.
Спокойна вечер.
Sony® Xperia Z2 /Sirius/ - Android 6.0.1
Moto 360° - Silver-Android 6


Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android, Invisible SHIELD