Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Интернет от флашка Vivacom
#1

Здравейте, от няколко месеца съм горд собственик на P780 и за сега се справя с всичко с което ми трябваше, но на двете му карти не използвам нет (а и чета че има и проблеми).
Та попадна ми една флашка за 3G на Виваком и пробвах с кабелчето от комплекта за свързване с флашка, флашката си мига зелено, но не знам дали е възможно да се подкара нет. Като търся аксес поинт ми дава само двете карти от симовете в телефона. Та някой има ли идея дали може да се пусне инернет по този начин и евентуално как?

P.S. искам нета да е от флашка, защото си ползвам и двата слота, но от време на време ако ми трябва нет да мога да сложа флашката и да ползвам.
Цитирай
#2

Не мисля че ще стане
Цитирай
#3

Няма как да стане това. Най - малкото е, че в самата флашка си има приложение, което тя инсталира на PC като се включи в него и така се свързва с интернет, чрез това приложение. А съответното приложение е само за PC и НЕ става за Андроид.
Цитирай
#4

Ами виждал съм Андроид таблети които си работят така с флашка, въпреки че не са PC. За целта се маха PIN-а на картата и става, когато се влезе в настройки и се търси 3G мрежа си излиза или може да се въведе access point с настройки на мобилният оператор (в случаят Vivacom) обаче тук, понеже има сим карти и са валидни единствено двете карти в симовете на телефона и не знам защо не дава възможност за добавяне на нов Access point Sad

Значи след търсене на решение намерих едно приложение, което може би ще ми свърши работа PPP Widget 2. Инсталирах го след като рутнах телефона със SuperSU (така си пишеше че трябва да се направи). Вкючих го в USB-то и показва че го разпознава, обаче в двата лог файла пише следното:

Лог 1 на USB мисля няма проблем
New device on /dev/bus/usb/001/007
Class of interface 0 is 0xFF
Looking at USB device 12d1:1001 with class 255
Found vendor-specific interface
Load VendorSpec driver

Но в лога на PPP или програмата излиза следното:
Start chat sequence for dialling ...
>
ATE0
<
OK
>
AT+CFUN?
<
+CFUN: 1

OK
>
AT+CGDCONT=1,"IP","internet.vivacom.bg"
<
+CME ERROR: 10
Error during modem setup
====
Modem initialization finished

настройките са взети от тук
Мисля в тях е някъде проблема, но не съм сигурен Sad
ето ги и настройките
снимка от настройките

Намерих проблема

CME ERROR: 10 SIM not inserted

Не е била напъхана сим картата в модема.

Сега си имам интернет на телефона през флашката. Има и един косур че като пусна нета ми падат двете сим карти от телефона и не работят, ама няма пълно щастие явно Wink
Цитирай
#5

Някой може ли да ми обясни по-подробно метода на ancho_anchev, че гледам не е влизал отдавна...
Цитирай
#6

Какъв ти е въпроса? Добре са описани стъпките.

 MI 11 ULTRA & Galaxy S10e 
При забелязано нарушение на правилата на форума , моля ползвайте бутона "Докладвай" ! ____________________


Цитирай
#7

А като цяло ще успея ли чрез УСБ кабела на телефона, да го включа към флашката?
Цитирай
#8

Може да стане, но може и да не стане. Второто е по-вероятно. За да разпознае телефона (таблета) 3g модема трябва да има предварително инсталиран драйвер за него. Много noname китайски таблети имат натикани предварително драйвери за какви ли не 3g модеми и нещата се получават след немалък брой "проба-грешка". Според мен на твоя телефон няма да се получи, но не пречи да пробваш. От 3 год. ползвам ето този 3g рутер http://www.technopolis.bg/bg/Wi-Fi-adapt...G/p/565818 . Набиваш 3g модемчето на него и му ползваш нета с повече от 1 мобилно устройство. Самия рутер е по малък от цигарена кутийка, може да работи и като обикновен рутер, захранва се от USB, запалка на кола, 220V. Незаменимо устройство по време на пътуване.

Lenovo Vibe Z2, Lenovo P70, Lenovo S850, SONY Xperia SP, ARCHOS 80 G9 tablet, Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3110 8GB, Nexoc pad 7
Цитирай
#9

Мен ми трябва за седмица, и без това флашката изтича след нея седмица.
Цитирай
#10

Най- добре ще е , ако сложиш картата в слот 1 на телефона. Скоростта ще е същата като и на флашката с тази разлика, че от флашката НЯМА да тръгне!!!

LENOVO K910 VIBE Z 2GB/16GB--> LENOVO K3 Note 2GB/16GB--> LENOVO VIBE P1 PRO 3GB/16GB-- LENOVO VIBE P2 4GB/64GB ROM-->SAMSUNG GALAXY S8+  4GB/64GB--> HUAWEI P40 PRO 
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)