Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Трикове и помощ за Flyme
#1

Тези шорткъти могат да се вкл./изкл. от настройките:

* почукване два пъти - вкл. екрана до lock screen или съответно го изгася от lock screen
* приплъзване нагоре в рамките на екрана при изгасено състояние - събужда телефона до home screen
* приплъзване надолу в рамките на екрана при изгасено състояние - сваля notification лентата

...
* задържане на home бутона при активен телефон - води до неговото заключване
* приплъзване нагоре през home бутона - играе ролята на връщане един път назад
* приплъзване в секцията в ляво или дясно от home бутона нагоре - изкарва отворените приложения
* при горната функция за затваряне на приложение се приплъзва през иконката му нагоре за затваряне само на него или на което и да е надолу за затваряне на всички
* ако искате някое приложение да не бъде затворено, задръжте върху иконата докато не се появи катинарче
* правене на скрийншот - натиснете едновременно бутона за намаляване на звука и power бутона
* ако искате да преместите бързо икона без да преминавате през всичките нужни екрани...просто го преместете на отговарящата за екрана буква или символ
   
 
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Приплъзване нагоре някъде по екрана отваря, много полезна търсачка, която търси в програми (по име) в контактите и в смс-и, както и има бутон да търси в интернет, ако няма съвпадение на това което търсиш.
Това до голяма степен компенсира леко недомисленият дайлър, като са го копирали от МИУИ поне да бяха вземали удобстеото, не нюанса. Първия таб в дайлъра, всички контакти ... ака шаранско търсене ... скролваш като замаен в контактите докато си намериш твоя или плъзгаш по буквите в дясно за да стане по-бързо, обаче работя с лява ръка и ми е дърво да си търся контактите с 2 ръце. Втория таб с лупичката явно е сърч с кол лога, пак не домислен, полето за търсене е в горния край на екрана ... или пак отиваме на работа с 2 ръце. Третия таб Т9 сърча - там ОК, но излишен, можеше да го обединят с кол лога, вместо празен екран с екран за набиране. Иначе всички видими бутони сложили доло и изглежда с една ръка ще е лесно да се работи ... пък то почти като в Самсумг Smile
Цитирай
#3

Без да искам намерих още една полезна екстра. Когато екрана е в положение lockscreen двойното почукване по светещия ринг (home бутона) показва бутончетата на аудио плеъра.
Цитирай
#4

Не знам дали е писано, но ако цъкнете на статус бар-а ви изпраща най - горе (примерно в интернет страница).

Galaxy ➡ Galaxy Nexus  ➡  HTC one ➡  LG Opposum ➡  Nexus 5  ➡ Xperia Z  ➡  MEIZU MX4  ➡  LG G3  ➡  Galaxy S6  ➡  Motorola Nexus 6 ➡ Nexus 5X ➡ S7 ➡ iPhone 7+ ➡ Oneplus 5 ➡ Mi A2 ➡ Mi 8 ➡ Mi 9
Цитирай
#5

Това е яко. Все пак в Google Play не работи.
Цитирай
#6

Някой може ли да обясни как се инсталира Flyme Tools,защото не мога да се оправя с него.. Ще съм много благодарен
Цитирай
#7

(2015-04-01, 09:33:26)technocriminal написа:  Някой може ли да обясни как се инсталира Flyme Tools,защото не мога да се оправя с него.. Ще съм много благодарен

Мисля ,че е модул за Xposed ,следователно инсталираш Xposed ,инсталираш FlymeTools и го активираш през Xposed.Всяко инсталиране и активиране е придружено с рестарт.

ПС:Не мисля ,че въпроса ти е за тази тема!!!

[Изображение: 21693249.jpg]
Цитирай
#8

Да,инсталирах Xposed,обаче не намерих Flyme tools... А колкото до въпроса ми,знам,че не е за тук,но не исках да отварям нова тема специално за това.
Цитирай
#9

Изтегли си флайми туул апк и го инсталирай, тогава ще се покаже в експосед.
Цитирай
#10

(2015-04-02, 11:59:59)technocriminal написа:  Да,инсталирах Xposed,обаче не намерих Flyme tools... А колкото до въпроса ми,знам,че не е за тук,но не исках да отварям нова тема специално за това.

Тук си направи регистрация и го дръпни:

[Изображение: 21693249.jpg]
Цитирай
#11

При задаване на тапет различен от вградените, да кажем снимка снимана с телефона или друг тапет свален от нета,след двойно почукване се появява визуализация как ще изглежда тапета на заключен и на начален екран.
Цитирай
#12

Имам запитване. При зелената слушлка където е секция с "лупичката" (последно набрани и най-търсени) в повечето време при влизане там ми се появяват контактите без да излиза клавиатурата, но понякога се бъркам и натискам лупичката отново и ми се появява клавиатурата, след това винаги при първото влизане и тъпата клавиатура ми изкача без да ми е нужна и ми закрива последно набраните номера, трябва да връщам един път назад за да изчезне. Понякога (не знам как) успявам отново да я "приспя" и да не се появява на първия клик. Някой може ли да помогне как да я накарам да не изкача, тъй като ми пречи?
Цитирай
#13

Плъзни с пръст тази част от екрана на която се виждат последно набраните. След това клавиатурата ще престане да излиза до следващия път когато по погрешка я изкараш.

п.с. Това е една от малкото дразнещи екстри на дайлъра
Цитирай
#14

Благодаря за инфото.
Цитирай
#15

Да вдигна темата нещо много полезно според мен- дълъг стрийншот.
Как се прави?
Отваря се в браузъра  например някоя тема от форума или статия, която смятате да прочетете по късно, натискате бутона за включване и и бутона за намаляване на звука като задържате докато се появи в долния край на екрана "capture long screenshot"
кликвате върху него,изчаквате да се зареди скрийншота и накрая натискате "finished". После горе в дясно кликвате на "Save" и готово.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)