Теми: 1
Член от: 2010-05
Не знам какво имаш впредвид "объркано и омазано" но мисля че и друг път съм ти го споменавал редактора на лойто е базиран андроид студиото има доста по-добри неща от еклиспа които да подпомагат програмирането.
Но най интересното е "за еклипс има повече тотуриали" което е супер странно твърдение от програмист. Кода си е код той върви на всеки един редактор. Няма такова нещо "писан е за еклипс" и да неможе да тръгне на андроид студио или на нетбиинс.
Единствената разлика, която забелязвам в андроид програмирането е че ти трябва по-мощен компютър. 4гб рам са му малко.
Колкото по въпроса за еклипс или андроид студиото то е ясен и отделно вече не еи бета версия.
Теми: 68
Член от: 2011-12
Аз не съм казал, че не върви навсякъде кода, а просто че обяснението е по лесно за eclipse, а не за студио. Защото много пъти ако вкарвам код правен на студиото в eclipse и трябва да копирам отделно нещата от единия проект в другия, защото структурата е различна и не може да се импортира. Предполагам и обратното ще е играчка. За подобни неща говоря, а не че самия код (текст на кода) няма да стане. Или да кажем искам да вкарам някаква библиотека за игри да кажем, обяснението ще е написано за eclipse, а не за студиото. За това говоря, че изглежда studio-то все още не е много популяно. Дори доста от tutorial-ите на самите google са написани за eclipse вместо за студио.
Иначе тея Gradle файлове са ми по омазани. вече версията на приложението и кой SDK ползва се намират там, вместо в манифеста и предполагам ще има доста повече неща, които ще са така разместени и ще ми трябва време да свикна. четох някъде, че няма и workspace-и. демек аз сега си вкравам google play services и в същия workspace колкото приложения направя си ги линквам към него. а доколкото разбрах в studio-то са някакви модули и не стоят точно така нещата. иначе по написаното от теб, да разбирам ли че ползваш studio-то и си доволен?
Теми: 0
Член от: 2009-09
Аз в момента работя и на двете среди. Мога да кажа, че за мак ос студиото е може би малко по-стабилно, но определено не забелязвам да билдва по-бързо - говоря за малки, и доста големи проекти. За уиндоус понякога билдва по-бързо, но има моменти където билдва много по-бавно от еклипс. Колкото до благинки и т.н засега не мога да кажа, че ми харесва тъй като някои от благинките на еклипс някак си не мога да открия. В крайна сметка явно ще трябва скоро да минаваме само на него, така че искам не искам.
Теми: 3
Член от: 2011-07
Аз съм на Android Studio, но вобще не го харесвам. Свикнал съм с Eclips и това е. Преминах на Android Studio защото искам да свикна с него преди да спрат поддръжката на Eclipse.
Не знам защо така сте се вкопчили в един единствен едитор. Със всеки един едитор може да се свикне да се пише код. Не може всичките да са еднакви. Човек не знае кога и кое IDE ще му предложи достатъчно добри и лесни фичъри и да му улеснят живота на програмист.
Чак пък тъжна
И преди ти бях споменавал един програмист свиква да работи със всякакви IDE-та да работи и неможе да се ограничава само до един.
Теми: 2
Член от: 2010-12
Аз от няколко месеца ползвам Студиото и мога да кажа че вече му свикнах и съм много по-доволен. Особенно от дебъга който можеш да включиш когато си поискаш. А пък да не говорим за приложение на което трябваше да се смени пакета за да се пусне с малко промени за друга държава (безценно).
Теми: 2
Член от: 2010-12
Не знам, аз си спомням,че на времето да смениш пакета си беше доста играчка.
Освен да го преименуваш, трябва да минеш през всеки файл, за да си сигурен, че е минал рефакторинга.
Щото половината неща си стояха със стария пакет, а в манифеста беше съвсем друго име(комбинация от старото с новото).
И знам, че това не беше проблем само при мен. Както и да е, в Студиото само трябва да преименуваш applicationId-то
и си готов, а вътрешно проекта си работи със старото име.
До сега съм импортвал само 3 приложения и те минаха без грешки,може да е късмет. Истината е че което съм правил на Еклипс и сега го поддържам с него. Всичко ново е на студио.