Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Проблем с лаг за App
#1

Здравейте,

Направих App, който изглежда всичко наред, но проблемът е, че на Android телефони лагва като го разглеждам, но с iPhone няма никакъв проблем.
Някой има ли идея от какво може да е?
Ако е необходима повече информация - кажете - някой, ако е имал същият проблем, може да сподели, за да мога да го оправя.
Благодаря предварително!
Цитирай
Ecoflow
#2

Така трудно ... най-добре покажи видео на това как лагва и после часта от кода.

Също така - в емулатор ли лагва, на телефон ли лагва, какъв е телефона, на един или на повече ... изобщо, така трудно ще ти помогне някой.
Цитирай
#3

На емулаторът всичко е наред. На Android телефон е проблемът - на 3 е тествано - едно и също, при scroll лагва, личи си,че не е веднага scroll-a, а е все едно играете игра на low FPS.
Цитирай
#4

също на какво си я правил. щом имаш версия и за iphone и за android, да не е от онея сайтове за правене на приложения. защото, ако е така е възможно от това да лаги. кажи eclipse/android studio ли си ползвал или нещо друго?
Цитирай
#5

App-a е направен на AppBuilder - платформа на Telerik.
Цитирай
#6

Това обяснява всичко...
Цитирай
#7

то обеснява всичко, но не и за човека пуснал темата...
реално, доколкото съм запознат с тея builder-и те правят html5 приложение, което съответно се компилира за различни платформи. но реално, native приложенията за андроид се пишат на java. преди време facebook приложението за андроид, беше много лагаво, и беше точно заради това - че не е писано на java. сега като го пренаписаха и нещата се подобриха. ако искаш едно приложение за андроид да се разбира добре с телефона, паметта му, прозиводителността му и т.н. трябва да пишеш приложенията на java в eclipse, android studio или там каквото искаш. тея html5 мизерийки ги остави за сайтовете и web пространсвото, но не и за андорид.

п.п. незнам колко съм наясно с тези неща, но от това което съм чел, това ми е влязло в главата. ако някой може да даде по вярно и обяснение може да се изкаже, но извода ще е един и същ - лага няма да се оправи докато не напишеш native приложение за андроид на java Smile
Цитирай
#8

Аз съм правил още 3 приложения на същата платформа и ВСИЧКО е супер, но  нещо се обърка с последното и е много странно, че е само при Android-a, макар да съм тествал с предните приложения със същите телефони, а и колеги правят приложения на същата платформа и нямат никакви проблеми. Идеята ми е ако нещо в кода може да бави самото приложение, ако може някой да ме посъветва...
Цитирай
#9

Виж да нямаш зацикляне някъде и затова да ти се бави. Може някъде нещо да се вика няколко пъти.
Цитирай
#10

(2015-06-25, 18:12:36)balkics написа:  Аз съм правил още 3 приложения на същата платформа и ВСИЧКО е супер, но  нещо се обърка с последното и е много странно, че е само при Android-a, макар да съм тествал с предните приложения със същите телефони, а и колеги правят приложения на същата платформа и нямат никакви проблеми. Идеята ми е ако нещо в кода може да бави самото приложение, ако може някой да ме посъветва...

Нали сам се осещаш че така на сляпо дори и гадател няма как да ти каже кое може може да е проблемно в твоя код без да си предоставил нещо, като код. Отделно трябва да ти е ясно че тоя html го пращаш на webview, а webview-тата са различни за разлиничте версии на андроид.  

Отделно тези приложения дето ги споменаваш са различни нали?
Цитирай
#11

http://jsfiddle.net/balkics/1L1n2g0e/
Разбира се, че всички Apps се различават един от друг, всеки си е отделен, просто ако някой е имал такъв проблем или подобен, да сподели. Кодът съм го представил в jsfiddle, ако така ще бъде по-добре, надявам се някой да успее да предложи нещо. Това е само част от него, не знам дали ще е необходим целият код, защото е доста, ако трябва, ще сложа и другата част.
Благодаря предварително!
Цитирай
#12

(2015-06-25, 16:38:54)balkics написа:  App-a е направен на AppBuilder - платформа на Telerik.

Сега ще те светна къде ти е проблема, не знам дали ще ти свърши работа:
http://docs.telerik.com/kendo-ui/mobile/...-scrolling

Това значително ще ти оправи лага стига да не ползваш Pull to refresh или Endless.

И аз ползвах предимно KendoUi Mobile за Hybrid-ни приложения. Надявам се да съм ти помогнал.

Nexus 5x 16GB Carbon / Android Nougat
Цитирай
#13

Благодаря много за отговора. Ще го тествам и ще пиша обратно.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)