Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Криптовалута ?
#1

Здравейте, приятели Smile
Не знам дали е правилното място да напиша тази тема, но все пак - много ми се иска някои от вас да споделят ако имат опит в използването на т. нар. криптовалути. Чета интересни неща по темата. На доста места прочетох за Onecoin, затова реших да ви пиша за впечатления. Оказва се, че за доста неща може да се използва. Бих се радвал да прочета мнения по темата, защото се колебая...
   Благодаря предварително Smile
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Преди 1-2 години реших да се пробвам да "копая" bitcoin. След като настроих софтуера и почнах да копая видях колко GH е производителността на моята машина и след прости сметки се оказа че за 1 месец ще изкопая биткойни на стойност около 0.11$ по тогавашния курс. В същото време ще дам над 30-40 лева за ток и се отказах.

Пробвай се с onecoin но първо сметни колко ще изкопаеш за 1 месец и колко ще платиш за ток. Ако разликата е положителна  ( не както беше при мен ) копай на воля .. но ако ще платиш повече за ток от колкото ще изкопаеш няма особен смисъл.

📱 | HTC ONE M9 | HTC Desire 500 | HTC Wildfire S |
Цитирай
#3

Ако смятате да копаете криптовалути с домашният компютър който ползвате за интернет няма как да изкарате нещо.Трябват ви яки видеокарти наредени по три четири на едно дъно и общата инвестиция излиза на около 10000лв за да се изкарва нещо.

Huawei p30pro ,samsung s7edge,Samsung S8
Цитирай
#4

Сега, доколкото знам, си се копае със специални машинки, просто с видеокарти вече не си е на оферта. Преди година и нещо с една-2 видеокарти за по 500 лв се водеха стабилни пари...

Samsung Galaxy Note 4 SM-N910C White
Цитирай
#5

Тези машинки се казват асици и са много скъпи.Докато се избият парите трудността се вдига и пак няма смисъл от тях.Повечето миньори копаят с видеокарти. И то с по няколко машини с по 4 видеокарти.С нормален компютър нищо неможе да се изкара.В началото когато трудността беше минимална може би щеше да е възможно.

Huawei p30pro ,samsung s7edge,Samsung S8
Цитирай
#6

според мен цялата работа с копаенето не е финансово оправдана
някой ще даде 10 000 за конфигурация която ще копае биткойни или друга валута .. колко часа ще трябва да копае машината за да се избие първоначалната инвестиция , а времето през което машината работи струва пари които трябва да дадеш на енергото за изразходвания ток.

Въпроса е след колко години копаене една инвестиция от 10 000 лв + разходите на ток всеки месец ще излезе на 0 а да не говорим че ще почне да се печелят "реални" пари.

📱 | HTC ONE M9 | HTC Desire 500 | HTC Wildfire S |
Цитирай
#7

Сега наистина не е толкова на оферта. Преди години инвестиция от порядъка на 1500лв(2 карти + що-годе читав риг) се изплащаше за около 3 месеца, ама сега не знам как е..

Samsung Galaxy Note 4 SM-N910C White
Цитирай
#8

Сега за една година се изплаща.Вярно е че цената не е такава каквато беше преди но се стабилизира ипостепенно се качва пак.След като има такива да инвестират все още значи има смисъл.А те не са будали.Просто копаят нови и по леки валути и ги обръщат в биткоини.Прочетете повече по форумите.Има достатъчно информация.Има тънкости в този бизнес които ако ги знаеш се изкарват добри пари.

(2015-09-11, 09:22:34)kobso написа:  Сега наистина не е толкова на оферта. Преди години инвестиция от порядъка на 1500лв(2 карти + що-годе читав риг) се изплащаше за около 3 месеца, ама сега не знам как е..
Преди инвестиция от 15000 се изплащаше за 3 месеца.

Huawei p30pro ,samsung s7edge,Samsung S8
Цитирай
#9

Е пак-2/3 месеца срещу една година..... Бая разлика си е.
Иначе за чалъмите-така си е, един приятел се занимава от бая време(4+ години), по едно време правеше масата пари(с 2 карти), но чрез конвериране през 3 валути, доста шано си беше.

Samsung Galaxy Note 4 SM-N910C White
Цитирай
#10

Даам.Така е.В България има много хора които продължават да се занимават с този бизнес и то като основен.Просто трябва да ти сече пипето и да имаш усет.

Huawei p30pro ,samsung s7edge,Samsung S8
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)