Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Въпроси относно Meizu M1 Note
#1

Въпроси относно Meizu M1 Note


Здравейте! Тъй като не откривам една стара тема относно въпросния телефон, която имаше много интересни неща/ темата беше озаглавена "Мнения за Meizu M1 Note", но явно е изтрита/ относно функциите му искам да попитам конкретно за това, как сте решили проблема с мелодията на телефона или по-точно че са възходящи и не се чува. Някой беше писал за решение на проблема с някакво приложение мисля. Ако може да ми подскажете, защото пропускам страшно много обаждания поради тази причина. Предварително ти благодаря!
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

@yavor_andreev трябва да си с последния фърмуер,там вече в настройките има опция да се премахне постепенното усилване.
Вярно,че темата е изчезнала.Молим някой модератор да я върне.

От инженерното меню може да се усили спийкъра и слушалката.
Не помня точно от къде го бях чел,като се сетя ще дам линкове.
Аз съм си ги усилил сега "дъни" над средно ниво за телефони.

п.п. Линкове тук - https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=76462
Цитирай
#3

И на мен ми идва слаб звука на слушалката и ще се пробвам от това инженерно меню, дано се справя, че доста обаждания пропускам. Искам да попитам и нещо друг, как мога да блокирам определен контакт от телефона. Благодаря предварително!
Цитирай
#4

@krasimir Nedelchev
Колега, влизаш в списъка с обажданията щракаш на трите точици най-долу в дясно. След това Настройки--->Harassment blocking--->Черен списък на потребителя--->натискаш Добави. След това си избираш от къде да добавиш номера който ще блокираш.
Например: избираш "добави от номер от контакти" появява ти се контактите и слагаш отметка на контакта и натискаш Добави. Блокираният абонат ще ти се появи в "Черен списък на потребителя". Ако искаш да го махнеш влизаш в "Черен списък на потребителя" и изтриваш контакта. Когато блокираният контакт ти звъни НЯМА да има никакъв сигнал, че ти звъни само ще имаш известие че те е търсил.

Meizu MX4 -> Meizu MX4 Pro -> Meizu M1 Note  -> Meizu M2 Note -> [b][i]Huawei P8[/i][/b]
Цитирай
#5

@gadjet12-И аз така правя,но не се получава.Като блокирам някой и си звъни съвсем нормално, все едно не е блокиран,а иначе ми излиза,като добавен в Черен списък на потребителя....???
Цитирай
#6

@krasimir Nedelchev
Колега, провери следните неща:
1). Дали си включил "Интелигентно блокиране"
2). Дали си включил "Предупреждения за блокиране" - уведомявате, че въпросния номер ти звъни
3). Как си записал телефония номер. Например: ако си го записал така +359123456789 и направиш нещата както съм описал ще стане. Но ако е записан така 089123456789 НЯМА да стане. Трябва първо да коригираш номера, т.е. да отидеш в телефония оказател и на мястото на "0" да напишеш кода на страната ни "+359"

Meizu MX4 -> Meizu MX4 Pro -> Meizu M1 Note  -> Meizu M2 Note -> [b][i]Huawei P8[/i][/b]
Цитирай
#7

Колега''gadjet12'',това със кода ще го коригирам, но никъде не мога да открия"Интелигентно блокиране ". Също така ми е интересно, защо като блокирам някой контакт в" Дневник за блокирани"ми показва, че е празен...... , дори и с кода за страната?
Цитирай
#8

@krasimir Nedelchev
Влизаш в списъка с обажданията щракаш на трите точици най-долу в дясно. След това Настройки--->като щракнеш на Harassment blocking трябва да ти излязат следните неща:
1). "Интелигентно блокиране " - това трябва да го включиш
2). "Блокиране на непознати номера" - ако го включиш всички номера които НЕ си ги записал в контактите ти няма да ти звънят, ще бъдат блокирани с изключение на международните повиквания.
3). "Предупреждения за блокиране" - това трябва да го включиш; уведомявате, че въпросния номер ти звъни но без никакъв сигнал
4). "Дневник на блокирани" - списък на всички блокирани номера, които са те търсили
5). "Черен списък на потребителя" - списък на блокираните номера

Meizu MX4 -> Meizu MX4 Pro -> Meizu M1 Note  -> Meizu M2 Note -> [b][i]Huawei P8[/i][/b]
Цитирай
#9

@gadjet12-проблема при мен е,че след като вляза в настройки ,не ми излиза Harassment blocking,а аз стигам до там,чрез Филтриране на съобщения,може би за това не ми излиза Интелигентно блокиране...
Цитирай
#10

@krasimir Nedelchev
Телефона ти нали Мейзу М1 Нот? Влизаш в настройките за обажданията

Meizu MX4 -> Meizu MX4 Pro -> Meizu M1 Note  -> Meizu M2 Note -> [b][i]Huawei P8[/i][/b]
Цитирай
#11

Здравейте, колеги ! Имам въпрос, дали на някой му е правило впечатление следното: След опит за редактиране на контактите в SIM картата: Зелена слушалка -> 3 -те точки - >настройки - >управление на профил и контакт - >SIM контакти - > SIM 1 ми дава : " SIM картата е заета , моля опитайте по-късно ". Ако успея да вляза по някакъв начин след като редактирам 1-2 контакта и приложението спира да работи ...При редакция на присъединените контакти, в SIM - а си остават нередактирани . Някой да е забелязвал подобен проблем ? Може би има друг начин ? Друго неприятно забелязвам ,че след разговор, като отделя телефона от ухото си дисплея остава тъмен и не реагира на докосване,само реагира на бутончето за включване ...Също така често ми се случва да забиват контактите,лагват ,реагират бавно . След рестарт всичко си става идеалка . Да спомена ,че нямам никакви излишни приложения,не играя игри и имам свободни 10 Гб. Angel
Цитирай
#12

@gadjet12
Да колега, такъв е телефона, но и без това Интелигентно блокиране стана, просто както ми каза, иска кода на страната. Благодаря за помощта!
Цитирай
#13

@krasimir Nedelchev
Моля, пак заповядай Smile

Meizu MX4 -> Meizu MX4 Pro -> Meizu M1 Note  -> Meizu M2 Note -> [b][i]Huawei P8[/i][/b]
Цитирай
#14

Здравейте колеги.Искам да ви попитам нещо за сензорния бутон.Когато го задържа и телефона ми се заключва,а дали е възможно и чрез него да го отключвам по някакъв начин....а и въобще има ли някакви настройки за него,в смисъл да го използвам и за други неща или е само back бутон?Благодаря предварително!
Цитирай
#15

(2015-09-05, 18:43:13)LAMOTRON написа:  Здравейте, колеги ! Имам въпрос, дали на някой му е правило впечатление следното: След опит за редактиране на контактите в SIM картата: Зелена слушалка -> 3 -те точки - >настройки - >управление на профил и контакт - >SIM контакти - > SIM 1  ми дава :  " SIM картата е заета , моля опитайте по-късно ". Ако успея да вляза по някакъв начин след като редактирам 1-2 контакта и приложението спира да работи ...При редакция на присъединените контакти, в SIM - а си остават нередактирани . Някой да е забелязвал подобен проблем ? Може би има друг начин ? Друго неприятно забелязвам ,че след разговор, като отделя телефона от ухото си дисплея остава тъмен и не реагира на докосване,само реагира на бутончето за включване ...Също така често ми се случва да забиват контактите,лагват ,реагират бавно . След рестарт всичко си става идеалка . Да спомена ,че нямам никакви излишни приложения,не играя игри и имам свободни 10 Гб.  Angel
Колега, опитай се да ги редактираш като влезеш в Контакти ---> щракаш на квадратчето на съответния контакт, после на трите точици и натискаш Редактирай.
А относно това, че забиват контактите, лагват, реагират бавно един колега го реши  като Изчисти данните от телефона (Reset). Но това е крайна мярка. Първо може да пробваш да изчистиш кеша.

Meizu MX4 -> Meizu MX4 Pro -> Meizu M1 Note  -> Meizu M2 Note -> [b][i]Huawei P8[/i][/b]
Цитирай
#16

Това нещо как му се изчистват заредените приложения в рамта? Тоест последно стартираните? Другото, което искам да питам има ли 5.0 андроид за него?
Цитирай
#17

За заредените приложения, както отгоре има падащо меню - така и отдолу има меню, което се изкарва с плъзгане отдолу-нагоре.. после ти излизат всички заредени приложения.
Ако са повече от четири, може да ги разгледаш, като ги пестиш наляво.
Всяко едно може да се затвори, като ги плъзгаш нагоре или всички едновременно, като плъзнеш надолу.
За Андроид 5 не знам да има официално, най-вероятно няма да има.

Редми ноте 7 - 6/64
Цитирай
#18

Значи няма да има 5.0 сигурно ли е?
Цитирай
#19

Има Андроид 5.1 аз съм с него http://www.flyme.cn/en/firmwarelist?modelId=38&type=1

Xiaomi Hongmi WCDMA
Meizu M1 Note
motorola moto x play
Цитирай
#20

Свалих го как се инсталира? Свалих линка който ми даде, иначе гледам на места има 4.5.6I, 4.5.6A... Сложих го в тела как се инсталира сега?


Инсталирах го, кофти то е че камерата не става 16:9 на 9мп, както беше преди ъпдейта, а трябва да е на 3мп.....
Цитирай
#21

Колега,в раздела :Meizu M1 Note има тема за ъпгрейд и т. нт ... Има няколко коментара относно новата версия . Според мен , нещата не са никак добре със нея . Давам ти пример : Вчера заредих телефона на 100 % вечерта към 21 часа . Преди да си легна спрях почти всички приложения . Тази сутрин батерията беше на 61 % . Направи си сам сметката за какво иде реч . Трябва сега да се ровим и да търсим какво и как да се деинсталира за да се пооправят нещата . Вярно е ,че няма лагове, обаче като трябва да зареждаш батерията по 2 пъти на ден ...  Bu  Много е зле !!!
Цитирай
#22

Заредих си тела с 5.1 съм никакви проблеми досега с батерията съм нямал. На 13 часа ми е използване 91% ми е батериячта 40 мин дисплей?
Цитирай
#23

Ghost4o, странно, не става ясно какво искаш да кажеш във второто си изречение/въпрос.

XiaoMi MI-8 128 GB | Android P 9.0 | MIUI Global Stable V10.3.5.0 PEAMIXM ★ XiaoMi MI MAX 4/128 GB | Android N 7.0.1 | MIUI Global Stable V10.2.1.0 NBDMIXM
Цитирай
#24

Че за 13 часа стендбай плюс 40мин дисплей батерията му е паднала с 9%, ама така го е казал, че....

Huawei Ascend G7 - v. B331,  rooted
Nexus 7 2012 WiFi - v.5 Lolipop, rooted + TWRP
Цитирай
#25

Според мен след като минах на андроид 5.1, камерата взе да снима по зле, мнения?
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)