Хостинг за AndroidBG благодарение на  
Оценете темата:
  • 6 гласа - средно 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lenovo Vibe P1

мнение 976 от vertexe

Чудиш се дали да зашиеш пръст,сега реши да смениш глава Smile Прасни му един ресет,пробвай как работи машинката,после реши какво ще правиш по-нататък.Флашването не проста и безопасна работа!
Цитирай

мнение 977 от fUBU05

.........
Цитирай

мнение 978 от зенит-е

Здравейте. Някой от Вас има ли представа защо се появява този триъгълник с удивителен вътре (горе в ляво на снимката). 

[Изображение: 860596.jpeg]В падащото меню няма нищо.....?!?


Прикачени файлове Миниатюри
           
LG Optimus L9 II (4.4.2)
Lenovo VIBE P1 Pro (P1a42) - Lollipop 5.1.1 от 25.11.2016
Цитирай

мнение 979 от mchuchukov

(29 May 2017, 18:45:13)vertexe написа: Чудиш се дали да зашиеш пръст,сега реши да смениш глава Smile Прасни му един ресет,пробвай как работи машинката,после реши какво ще правиш по-нататък.Флашването не проста и безопасна работа!

Здрасти, намерих си телефон за ползване докато го оправя. тъкмо направих factory reset, но проблема не се оправи.

От нерви разбира се почнах да викам по телефона и то взе, че се оказа, че ме чуват когато викам, когато говоря по тихо - не.

Възможно ли е да има някакъв боклук който да заглушава микрофона? Мога ли сам да го изчистя или да го нося към сервиз?

Имам идея от къде може да е дошъл боклука и по лошото е, че е смес дето е мека и може да влзе навякъде, нещо като маргарин даже по меко а после лека по лека се втърдява, ако е това е лесно разтворимо от почти всичко, дори и вода мисля, че може да го омекоти и да се изчисти напълно. С тази смес ми беше изцапан телефона но беше главно по дисплея, изчистих го и съвсем не съм помислил, че е възможно да е от това.. там даже не съм видял да има, долу в тая част на телефона.
Цитирай

мнение 980 от vertexe

100 % има боклучета в дупчицата,който заглушава звука.Те се запушват и без "гипсова"смес като твоята Smile Махни задния капак,МНОГО внимателно почисти с четка за зъби/клечка за зъби/USB малка прахосмукачка за клавиатура и т.н.БЕЗ метал-игли,тел и т.н.Натиснеш ли много-нов аудио борд!Провери и 2-рия микрофон(синхронизиращия),обикновенно е на гърба на апарата.
Цитирай

мнение 981 от mchuchukov

(08 Jun 2017, 22:29:43)vertexe написа: 100 % има боклучета в дупчицата,който заглушава звука.Те се запушват и без "гипсова"смес като твоята Smile Махни задния капак,МНОГО внимателно почисти с четка за зъби/клечка за зъби/USB малка прахосмукачка за клавиатура и т.н.БЕЗ метал-игли,тел и т.н.Натиснеш ли много-нов аудио борд!Провери и 2-рия микрофон(синхронизиращия),обикновенно е на гърба на апарата.

Притеснява ме задния панел, да не го счупя докато го отварям. нямам нищо подходящо да го отворя.. а със това което имам под ръка не мисля, че ще го отворя без да го повредя.
Пак да кажа като бързо обощение: микрофна само на разговори не се чува, примерно на видео запис, или пък на програма за звукозапис се чува идеално.
След като мислех, че е развален, след нерви почнах да викам, и докато виках се оказа, че ме чуват във разговора, другото когато съм на високоговорител също ме чуват във разговори.

Ще видя дали ще успея със подръчни материали да го отворя без да го счупя.
Цитирай

мнение 982 от mchuchukov

(09 Jun 2017, 17:31:47)mchuchukov написа: Притеснява ме задния панел, да не го счупя докато го отварям. нямам нищо подходящо да го отворя.. а със това което имам под ръка не мисля, че ще го отворя без да го повредя.
Пак да кажа като бързо обощение: микрофна само на разговори не се чува, примерно на видео запис, или пък на програма за звукозапис се чува идеално.
След като мислех, че е развален, след нерви почнах да викам, и докато виках се оказа, че ме чуват във разговора, другото когато съм на високоговорител също ме чуват във разговори.

Ще видя дали ще успея със подръчни материали да го отворя без да го счупя.

Отворих го, оказа се лесно за отваряне. Там боклук не виждам... нямам на идея от къде може да идва проблема, нито фабрични настройки помогна нито "чистенето" макар, че там нищо няма. Идеи? Или да го нося във сервиза?
Цитирай

мнение 983 от musabesni

Носи го в сервиз

Изпратено от моят Lenovo P1ma40 с помощта на Tapatalk
Цитирай

мнение 984 от xemys

Не мога да си  възстановя контактите от gmajl към телефона.Някакви идеи.Нулирах си настройките и сега не мога да оправя контактите.
Цитирай

мнение 985 от mchuchukov

(18 Jun 2017, 14:30:24)xemys написа: Не мога да си  възстановя контактите от gmajl към телефона.Някакви идеи.Нулирах си настройките и сега не мога да оправя контактите.


Сигурен ли си, че контактите са били запазени и въобще дали са запазени във акунта на гОгъл??

По отношение на моя телефон - понедленик сутрин го нося във сервиза. Имам резрвен за ползване вече. Дано да го оправят бързо.
Цитирай

мнение 986 от xemys

(18 Jun 2017, 20:49:00)mchuchukov написа: Сигурен ли си, че контактите са били запазени и въобще дали са запазени във акунта на гОгъл??

По отношение на моя телефон - понедленик сутрин го нося във сервиза. Имам резрвен за ползване вече. Дано да го оправят бързо.
Разбира се ,че съм сигурен.Преди два месеца това упражнение го правих с самсунг с5 и нямаше проблем.Контактите ги виждам в gmail,но не се свалят.Със Самсунга нямах проблем-със въвеждане на gmail ,контактите се сваляха автоматично.
Цитирай

мнение 987 от mchuchukov

(18 Jun 2017, 21:38:03)xemys написа: Разбира се ,че съм сигурен.Преди два месеца това упражнение го правих с самсунг с5 и нямаше проблем.Контактите ги виждам в gmail,но не се свалят.Със Самсунга нямах проблем-със въвеждане на gmail ,контактите се сваляха автоматично.

При мен досега на какъвто и телефон да се логна, контактите сами се свалят. Не се обиждай, но все още си мисля, че нещо грешно си направил.
Цитирай

мнение 988 от xemys

(19 Jun 2017, 00:18:28)mchuchukov написа: При мен досега на какъвто и телефон да се логна, контактите сами се свалят. Не се обиждай, но все още си мисля, че нещо грешно си направил.

Навярно някъде греша,но не мога да разбера къде.

(19 Jun 2017, 14:26:59)xemys написа: Навярно някъде греша,но не мога да разбера къде.

Намерих си грешката.Невероятно глупава и не знам системата как ме е допуснала с половината от потребителското име.Вече всичко е наред
Цитирай

мнение 989 от etog

Здравейте!
Вече няколко месеца използвам телефона и съм относително доволен, но имам проблем с прекъсването на трафика при мобилни данни. Дропенето е ужасно, нета спира за по 5-10 секунди и после пак тръгва. Прави го на 3г и 4г, на Мтел съм ако има значение. Някой намерил ли е лек за този отвратителен бъг. Два хард ресета не помогнаха.
Цитирай

мнение 990 от somebg

Колеги, за първи път си изтървах телефона П1 про, със стъклен протектор...и стъклото се спука в долния десен ъгъл. Уж протектор, уж Горила глас 3 ....ама се пукна. Няма черно по дисплея няма петна...просто пукнатини. Гаранционен е, знам, че не покрива гаранцията изтърване, но след тия реклами на глас 3 с чукуве, дали има някакви специални условия като при Сони примерно ? Някой запознат ли ? Или поне идея колко ще ми струва ремонта ?
Цитирай

мнение 991 от thefoggy

И пак дилемата да го ъпдейтна ли до 6.0 или да го оставя с 5.1,и някой да се похвали че снима добре с тоя тел щото моя снима едно откровенно размазано..
Цитирай

мнение 992 от Nickolae

Здравейте, понеже става дума за телефон който не е пред очите ми (Vibe P1 PRO) а познат който е доста вързан с техниката (ака индианец) въобще ми препредава не съм сигурен дали ще опиша правилно проблема на който се търси решение. Преди дни си бил ъпдейтнал телефона (какво точно е ъпдейтнал не знам). Като резултат в момента след като рестартираш телефона той твърди че има нова версия Андроид телефона си работи получава обаждания
и се движи по менютата, това обаче приключва до момента в който заключи телефона. Ако вземел телефона след 10 мин.
и се опитвал да влезе в каквото и да било меню не можел, екрана си стоял "черен" :-) но пък ако му звънят си вдигал и си говорел без проблеми.
И така за влезне и да си ръчка по приложенията и менютата можело само с рестарт!

Не знам до колко са му достоверни обясненията но ми е възложено да опитам да му помогна та търся мнения.

Ресетнах му телефона защото беше готов и на такова решение и всичко му е наред сега :-). Остава да си инсталира нещата наново!
Цитирай

мнение 993 от jopko

Здравейте, телефона ми е VIBE P1, колкото и нелепо да звучи, изчезна ми часовника от работния плот, часовника до който има времето. Тръгвам да зареждам друга тема, или същата, зарежда, но пак без часовника и времето. Някой някаква идея, ? предварително благодаря!
Цитирай

мнение 994 от gogo70

(19 Aug 2017, 13:32:06)jopko написа: Здравейте, телефона ми е VIBE P1, колкото и нелепо да звучи, изчезна ми часовника от работния плот, часовника до който има времето. Тръгвам да зареждам друга тема, или същата, зарежда, но пак без часовника и времето. Някой някаква идея, ? предварително благодаря!

Натисни и задръж квадратчето долу в ляво на телефона, след това Приспособления, и от там намираш Прогноза на Lenovo, която слагаш на екрана, Ок?

Някой знае ли дали ще има Андроид 7 за VIBE P1?
Цитирай

мнение 995 от Koletz

(23 Aug 2017, 09:08:33)gogo70 написа: Натисни и задръж квадратчето долу в ляво на телефона, след това Приспособления, и от там намираш Прогноза на Lenovo, която слагаш на екрана, Ок?

Някой знае ли дали ще има Андроид 7 за VIBE P1?

Имаше в техните форуми - подобни питания. Явно няма да има. Аз лично се надявам да извадят Орео ъпдейт за телефона.
Цитирай

мнение 996 от gogo70

(02 Sep 2017, 09:34:04)Koletz написа: Имаше в техните форуми - подобни питания. Явно няма да има. Аз лично се надявам да извадят Орео ъпдейт за телефона.

Дано!
Цитирай

мнение 997 от Koletz

(02 Sep 2017, 09:50:06)gogo70 написа: Дано!

По принцип доколкото се разрових и видях има неофициален мод който инсталира 7.1.1 Ноугат, твърди се че всичко работи ОК. Въпреки това аз лично не се наемам да го инсталирам на телефона си. Поне за сега. Докато не прочета как точно мога да възстановя телефона си до стоков ром ако се наложи не бих предприел тази стъпка. Като цяло моята машина си работи стабилно с 6.1. Единственото което не съм харесвал никога на този телефон е калпавата камера но всяко нещо си има цена. Огромна батерия за сметка на калпава камера... Навремето като го купувах бял загледал и Зенфон 2 и се оказах от Асуса заради оптимизиращите боклуци с които беше наблъскан телефона им.

https://forum.xda-developers.com/vibe-p1...834/page12
Цитирай

мнение 998 от gogo70

(05 Sep 2017, 18:47:04)Koletz написа: По принцип доколкото се разрових и видях има неофициален мод който инсталира 7.1.1 Ноугат, твърди се че всичко работи ОК. Въпреки това аз лично не се наемам да го инсталирам на телефона си. Поне за сега. Докато не прочета как точно мога да възстановя телефона си до стоков ром ако се наложи не бих предприел тази стъпка. Като цяло моята машина си работи стабилно с 6.1. Единственото което не съм харесвал никога на този телефон е калпавата камера но всяко нещо си има цена. Огромна батерия за сметка на калпава камера... Навремето като го купувах бял загледал и Зенфон 2 и се оказах от Асуса заради оптимизиращите боклуци с които беше наблъскан телефона им.

https://forum.xda-developers.com/vibe-p1...834/page12
Аз моя го държа с Андроид 5 , защото ми харесва повече, с 6-цата имамх усещане че батерията пода по-бързо.
Цитирай

мнение 999 от zuzo

Имам p1 pro от 1 година и съм много доволен. Обаче си счупих дисплея ( по вярно е ,че кола мина през него Smile  ) смених дисплея с уж оригинален ,но сега дисплеят ми е малко с по ниска яркост и леко сивее . Та въпроса ми е може ли да се усили яркостта от друго място освен от настройките на андроида .
Цитирай

мнение 1 000 от slavimi

Здравейте. Имам телефон с версията P1а42. Беше с китайската версия, още в при самото закупуване сложих тази. Имам следния проблем. При рестартиране на телефона ми изчезват разни икони на приложения от втората и третата страница на основния екран. Къде да търся проблема? В приложенията или на друго място? Мисля че изчезнаха гугъл преводач,олх и Месинджър. И друг проблем телефона се самоизключи сам при положение че имаше 18 или 19% батерия , след сигнал че е паднала батерията.Благодаря предварително.

Изпратено от моят Lenovo P1a42 с помощта на Tapatalk
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android, Invisible SHIELD