Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Въпросче за CM Security.
#1
Wink 

Здравейте и Честита Коледа на всички!
 След като си направих Factory reset на телефона-Galaxy S4 mini и си инсталирах наново програмите се появи много досаден
за мен проблем с антивирусната. Тя е CM Security, а именно че когато някой ми звъни излиза един досаден надпис със информация за държавата, от която е номера на входящото повикване. Мога да го игнорирам и да приема или отхвърля обаждането, а има и опция да затворя надписа с хиксче и после пак да приема или отхвърля повикването. След като завърша разговора пак излиза някакъв прозорец с различни опции, който също трябва да затворя. Всичко това много ме дразни и искам просто да не ми се появяват тези надписи. Пробвах всичко по настройките на програмата но не мога да намеря от къде да деактивирам тази опция. Има  ефект еднократно само след изчистване на кеша, но това е само за първото обаждане, после всичко е постарому. Преди връщането на фабричните настройки бях със същата антивирусна и ги нямаше тези неща. Не искам да сменям програмата, защото съм си свикнал с нея, така че моля някой, който е наясно да помогне!
 Поздрави!
Цитирай
#2

@dorsy, това приложение като стоково ли е зададено в устройството?

 
Цитирай
#3

Въпроса, който продължавам да си го задавам, всеки път четейки такива теми - за какъв чеп ти е антивирусна на телефона (особено пък от семейството на Clean Master)?!
Цитирай
#4

(2015-12-25, 19:45:08)imthedevil написа:  Въпроса, който продължавам да си го задавам, всеки път четейки такива теми - за какъв чеп ти е антивирусна на телефона (особено пък от семейството на Clean Master)?!

 Не разбирам какво имаш предвид, без ирония? Как така за какво ми е?
 Иначе приложението не е стоково, аз съм си го инсталирал.
Цитирай
#5

Аз се чудя как да го деинсталирам,а ти се ядосваш,че не работи коректно.Това приложение както и всички от този род НЕ вършат никаква работа освен да дърпат батерия и да бавят телефона.

HTC Desire X / 4.1
DIVA 8 IPS / 5.1
Redmi Note 7 / 10 / 4/64
Цитирай
#6

(2015-12-25, 22:22:43)dorsy написа:   Не разбирам какво имаш предвид, без ирония? Как така за какво ми е?
 Иначе приложението не е стоково, аз съм си го инсталирал.

Ами колега,без да се обиждаш,но няма и как да разбереш,за какво ти е тази антивирусна,защото просто от нея смисъл няма.По-добре я изтрий преди да започнат да се появяват и други досадни проблеми от нея.Ако толкова държиш на нея,изчакай да каже някой колега,който я  е ползвал,как се спира тази настройка.

(2015-12-25, 23:09:50)krasicvetkov написа:  Аз се чудя как да го деинсталирам,а ти се ядосваш,че не работи коректно.Това приложение както и всички от този род НЕ вършат никаква работа освен да дърпат батерия и да бавят телефона.

Колега да не би този Clean Master да ти е искал администраторски права и да си му дал.Ако е така,ще трябва да го деактивираш от настройки-администратор на устройства (не знам как е точно на твоя телефон),преди да го изтриеш.

Nokia 3310 ---> Siemens S65 ---> NOKIA 8800 GOLD ---> The new ERA (Smartphones) ---> Nokia N95 8gb ---> Nokia 5800 ---> HTC WILDFIRE S ---> Samsung GALAXY S2 & S2+ ---> SAMSUNG GALAXY S3 ---> SAMSUNG GALAXY S5 GOLD ---> SAMSUNG GALAXY S7 GOLD --> SAMSUNG GALAXY S9 -->  SAMSUNG GALAXY S20 FEN EDITION/RED/
Цитирай
#7

@dorsy, подкрепям горните мнения. Приложения от такъв тип просто не ти трябват - с нищо не помагат на устройството ти, макар че и при мен има такова  приложение, което също бих го махнал, но понеже е стоково, няма как да стане без root.Smile

 
Цитирай
#8

Забравил съм за тези глупости откакто смених ос, а единствената опция е премахване на приложението, това е "излишен Боклук"

Galaxy S9+ > Note 10+ 5G > Mi 9 SE > P40 Pro > Mi 9 SE > Oppo Find X3 Pro 5G > iPhone 13 Mini Starlight 512GB VIVACOM  Heart

Цитирай
#9

@nikolov89.На таблета Diva се самоинсталират тези двете програми през ден,не съм давал админ.права,сега погледнах и нямам отметка,като отворя браузъра,последния ме пренасочва към тези 2 програми или почва автоматично да сваля apk-то на въпросните програми.Правил съм и ресет 2 пъти без да инсталирам нищо но изкарва няколко дни без проблем и пак започва с горе описания проблем направо ужас.

HTC Desire X / 4.1
DIVA 8 IPS / 5.1
Redmi Note 7 / 10 / 4/64
Цитирай
#10

Така, днес деинсталирах програмата след препоръките на повечето от вас и на нейно място инсталирах една друга, която е доста по-лека. Почетох туй онуй и стигнах до извода, че вероятно наистина е безсмислено наличието на антивирусна програма от гледна точка на вероятността да се "лепне" нещо при инсталация на някое приложение. Надявам се обаче да осигурява някаква защита при браузване в интернет. По последния въпрос не намерих инфо.
 Между другото искам да си премахна всички стокови приложения, които не са задължителни. Телефона ми е руутнат, така че ще стане. Проблема е, че не знам кои са задължителните и кои мога да деинсталирам. Андроида е 4.4.2., така че ще съм благодарен ако ми дадете линк към някоя тема с такава информация!
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)