Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Google Services за Huawei
#1
Lightbulb 

Ако сте с телефон Huawei, закупен от България, няма нужда да правите каквото и да е - услугите на Google са предварително интегрирани. Но ако устройството е внос от Китай, ще трябва да отделите 1-2 минути, за да направите от китаеца европеец  Big Grin 


Androidbg РЪКОВОДСТВО ЗА ИНСТАЛИРАНЕ НА GOOGLE SERVICES

Не се притеснявайте от китайските йероглифи, накрая всичко ще работи на български!

1. Стартирайте приложението App Center или HiApp в телефона (това е Магазина за приложения на Huawei). Напишете в полето за търсене най-отгоре Google и изберете инсталиране на Google Play от списъка с приложения.

[Изображение: attachment.php?thumbnail=8171]

2. Копирайте оттук китайските йероглифи 联系人同步服务 и ги поставете в полето за търсене на App Center/HiApp и изберете за инсталиране Contacts Synchronization Service, както е показано на картинката:

[Изображение: attachment.php?thumbnail=8167]

3. Копирайте оттук китайските йероглифи 日历同步服务 и ги поставете в полето за търсене на App Center/HiApp и изберете за инсталиране Calendar Synchronization Service, както е показано на картинката:

[Изображение: attachment.php?thumbnail=8166]

4. Стартирайте Google Play Store и се впишете с акаунт. Ще бъдете подканени да инсталирате Google Services Framework - съгласете се!

Честито! Вече имате работещи услуги на Google и понаучихте китайски  Big Grin 

При наличието на по-нови версии на Google Play, Contacts Synchronization и Calendar Synchronization, както и при обновяването на Андроид, HiApp ще предложи да обнови гугълските приложения - съгласете се!

HUAWEI P8 GRA-UL10 - DSFA 
HUAWEI P10 VTR-L29 - Dual stand-by
[-] 1 потребител изказва благодарност на georgyan за това мнение:
  • Krisign
Цитирай
#2

Нещо не ги намирам всичките вече така, но си инсталирах Google play с. Google installer 2 за Xiaomi. За съжаление не работи синхронизацията на контактите, та ги синхронизирах през true caller.

Nokia 1.4 Android Go е много лек, така че реално 2гб рам стигат. 


Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)