Здравейте колеги, някой ъпдейтвал ли е до официалния 6.0 ?
От два дена съм с него и телефона работи доста по-бързо, мисля че и батерият се държи по-добре от колкото с 5.0.2. Това са моите впечатления.
Аз от филмчето от линка нищо не разбрах, едвам мънка този индиец.... Може ли линк към файла за ъпдейт и пояснение в коя директория се слага и как се стартира?
Моя телефон е с две SIM това проблемли е за ъпдейта или то ако не е за него просто няма да го изпълни при тъсене на ъпдейт?
Хора, ъпдейтнах и то по елементарен начин, много подобен на описания в темата за ъпдейт до 5.02.
слагате ъпдейта на SD картата си, после отивате в about phone, chek for update, той вижда че има ъпдейт OTA (over the air) и след 20 минути имате android 6.0 marshmallow на добрия си стар телефон
(Последна редакция: 2016-03-10, 13:08:55 от memtest.)
Имам проблем с СД картата след инсталиране на Маршмелоу на Моторола мото Г. След като направих картата част от вътрешната памет на телефона, след известно време телефона спря да я разпознава и ми изписа да я поставя отново или да натисна един бутон на който пишеше - "забрави". Изкарах и пак вкарах картата, но без резултат. Само ми се появи нова опция отново да форматирам картата. Понеже не исках да я форматирам или кой знае заради какво натиснах "забрави" и логично телефона ми вече не може да разпознава изобщо картата. Някой знае ли дали има друг изход от закупуване на нова карта?
Аз пък реших да си ползвам картата като външна, и без това само съхранявам на нея. Малко е дразнещо, че не се монтира като sdcard1, ами е с нейния си номер, в случая 4АЕ6-1906 и така си ми излиза в ES File Explorer-a, и трябва наново да си настройвам някои неща Иначе в Storage & USB си я показва като Samsung SD card ама файда
Друго - при изключени animations от Developer options-а не може да се активира System UI Tuner-а. Активира се след включването им и рестарт на алото.
Също и не ми показваше индикация за включен мобилен интернет (буквичките H, 3G, E), но след горния рестарт се появиха.
Всичко работи нормално, с изключение на едносекундно забавяне на микрофона, при приемане на разговор, което го имах и при 5.0.1, както и при някой къстъм ромове. Не знам как се оправя, но изключително много ме дразни, вдигам и повтарям по 5 пъти "Ало", докато ме чуят...
Иначе октомври доста точна прогноза съм дал
Moto X Play EX: Moto G 2014, Moto Defy, Moto V9, Moto V400, Moto V191, Moto T191
Ами на мен пак след 1-2 седмици започна да си ми работи бавно. Някои приложения забиват, като се отвори линк често автоматично ми го затваря или дава бек (през фейсбуук примерно). Днес дори и алармата му заби за сефте. Не звъня, а след часа ми я показваше като налична за днес.
(2016-03-29, 14:36:38)Fuz написа: Ами на мен пак след 1-2 седмици започна да си ми работи бавно. Някои приложения забиват, като се отвори линк често автоматично ми го затваря или дава бек (през фейсбуук примерно). Днес дори и алармата му заби за сефте. Не звъня, а след часа ми я показваше като налична за днес.
Абсолютно същото се случва и при мен, плюс че натоварването на рам паметта е на 98-99 %, фейсбук стана мнооого бавен и лагав, верно че си е тежък и шитав ама чак пък толкова. Забелязвам също така че преди повечето приложения можеха да се прехвърлят на SD картата, сега само едно-две.
Някой да е забелязъл след ъпдейта до 6.0 батерията да му се изтощава по-бързо?
Преди го зареждах два пъти седмично, а сега за един ден батерията пада от 100% до 40% без да съм включил интернет или GPS, провел съм 3-4 крати разговори. Телефонът ми е двусимов - Виваком и Мтел.
Може ли да е и от новите 4G клетки които да я изтощават по-бързо?
Аз също не издържах с 6.0. Днес му качих Nexus xperience 10.3.3 Android 6.0.1. Да видим колко ще кара батерията. Пък има и разни други екстри, мултитаскинга определено е по-добре от 6.0 сток. Не заема цялата рам, и wifi се връзва два пъти по- бързо. Като го разцъкам още няколко дни, мога да дам още инфо, ако някой иска.