Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ASUS MEMO PAD 10 ME102A k00f заключен с патерн не мога да го ресетна до фабрични
#1

Здревейте имам ASUS MEMO PAD 10 ME102A k00f заключен с патерн.
Опитах всички варианти със задържане на волуме +- и захранвене но без резултат.
Не мога да стигна до рекавъри.
Може ли и рекавърито да е заключено ?
Опитах да го преинсталирам.Стигам до часта със инталиране на драйвъра   ROCKUSB инсталира се но RKAndroidTool не намира такова устройство.
Всичко до инсталирането на драйвъра с изключение на първата част със задаване на неизвестни источници за инсталация става до ROCKUSB и до там край.
С сд картата и файловете за ресет също.
По този клип правя префлаша 

Някакви идеи ?

Така аз му намерих чалъма.
За да стане номера в този клип, ви трябва програмата Android Tool 2.1 (линк 2), като аз съм прехвърлил всичко необходимо в папката на програмата включително и оригиналният фърм + драйвърите за  ASUS MEMO PAD 10 ME102A k00f.
В режим на фаст буут се влиза като задържите POWER + VOL-, пуснете си дивайс мениджера за да следите дали сте в влезли или не.
Ако сте инсталирали правилно драйвърите ще имате иконка ROCKUSB DIVRCES.
Гледайте да сте заредили батерията поне на 50%.
Освен архива, който съм дал няма друго какво да теглите, всичко е вътре.Да уточня че директориите са различни от тези на клипа, понеже името на програмата е друго.В случая adb се намира в папка Android Tool 2.1
Изпълнявате всичко без прехвърлянето на каквито и да било файлове в клипчето(те се избират ръчно).
Когато стигнете до програмата RKAndroid Tool, пускате ROM_Dumper_Tool и избирате файловете които се намират в папка rom, като кликате в квадратчетата в страни(направил съм снимка).
ВНИМАНИЕ ! Внимавайте кой файл поставяте и коя отметка.Четете името на файла до отметката и го търсете в папка rom.Да няма после "малеее колко збърках".
За да разберете дали програмата намира пада в долната част където на мен ми пише "No Found any Devices" трябва да ви пише "Found One Devices", нещо такова.
Проверявате пак отметките и файловете, които се свързали и давате RUN.Докато не изпише DOWNLOAD IMAGE OK, не пипате нищо.
След това натискате POWER бутона и чакате да си свърши работата.Ще изтрие далвик кеша и всичко от стария потребите и чакате да зареди.
Първоначално зарежда бавно, но това си е нормално.

Успех !

[Изображение: Instal.jpg]

Човек е велик, когато е човек !
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)