Оценете темата:
  • 4 гласа - средно 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Root на Huawei P8 Lite само с KingRoot
#1
Lightbulb 

   Въпросният метод не изисква отключване на буутлоудъра и теоретично след премахване на приложението ще се извърши Unroot на телефона. Дори да останат някакви остатъци от програмата, няма да загубите гаранцията на телефона, защото няма да е отключван буутлоудъра. Въпреки това, всичко описано е на ваша отговорност  Wink 

1. Изтегляме KingRoot от официалния сайт, винаги от там последната актуална версия:  http://www.kingroot.net/. В магазина на Google има един куп ментета със същото заглавие, така че НЕ теглете от там.
2. Качваме .apk файла в телефона и инсталираме. След стартиране на приложението ще ви предложи да опитате Root на телефона. Имате и предупреждение, че е възможно телефона да се рестартира и това е напълно нормално. Затова може да имаме различни сценарии. При мен се получи така - телефона стигна до 17 % руут статус и се рестартира сам. След като зареди, стартирах приложението отново и продължи от 17 % нагоре. След още няколко секунди обаче изписа че е невъзможно да се извърши руут на телефона. Затворих приложението и после го стартирах отново. Нов опит за Root. Този път започна отначало, не рестартира и завърши със съобщение за успешен руут.
3. Не ви препоръчвам да правите опити да инсталирате Supersu и да премахвате Kingroot след него, защото ще имате само главоболия и проблеми. Руут статуса, постигнат от KingRoot е напълно достатъчен за да деинсталирате системни приложения (проверено), да инсталирате повечето програми, които изискват руут достъп, да спирате автоматичния старт на приложения и.т.н.
4. Заедно с KingRoot се инсталира приложение за оптимизация - Purify. Функциите му донякъде дублират вградените опции на смартфона за оптимизация, с тази разлика че Purify има повече опции за настройка и по-безкомпромисен към нахални приложения, които работят на заден план или се опитват да се стартират сами. 

 [Изображение: divTMLh.png] [Изображение: aSqODt1.png]

5. Едно много полезно приложение, което изисква руут достъп е CleverConnectivity. Малко и леко, това приложение е универсален мрежов мениджър, който автоматично включва/изключва интернет достъпа (2G/3G/4G, Wi-Fi) и превключва между тях. С две думи, като изтекат няколко минути, приложението изключва нета, но включва за кратко през определен интервал. Тоест ще си получавате известията от ФБ, месинджър, мейли и.т.н. Ето няколко скрийншота, които показват опциите:

[Изображение: LMrWHP7.png] [Изображение: hHEDouF.png] [Изображение: bLhmw5f.png]

Важно - добавете го ръчно като изключение в Purify и в защитени приложения на Huawei мениджъра!

 Можете да свалите приложението от прикачения файл:

.zip CleverConnectivity v.1.4.6.zip Размер: 998.94 KB  Сваляния: 8


 6. Всичко описано е направено на Build 190. Определено не препоръчвам да се пробва на 6.0, а и вероятно втората програма, предложена от мен, изобщо няма да работи на него.

Huawei P Smart
[-] 1 потребител изказва благодарност на beatfan за това мнение:
  • Kuzmanovv
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Браво Smile С Kingo съм руутвал доста устройства успешно и съм доволен от нея. Единственото животно, което не успях да руутна с него бе предишния ми телефон Prada 2 (на LG), но той беше много странна и рядка птица така или иначе. Странно, че версиите, дето използвах преди на Kingo бяха само едно .ехе за компютъра, без изискване за инсталиране и на .арк за телефона и пак си действаше безотказно. Ноо иначе това, което исках да кажа е, че с P8 Lite сме на далавера и от към възможност за руут, защото става лесно Smile

Samsung Galaxy S2 > LG Prada 2 > Huawei P8 Lite > Meizu MX4 > LG G3 > Huawei P9 Lite > Samsung Galaxy A50
Цитирай
#3

На P8  става за няма и минута без да се ресва телефона.Сложих и приложението за данни да тествам как ще е.

Samsung Galaxy Wave GT S8500 ---- Samsung Galaxy S2+ ------- Huawei P8 Standart
Цитирай
#4

Браво за доброто обяснение.

За сега не мисля да бутам много и да деинсталирам, тъй като да не затрия някой системен.

Може ли малко повече инфо покрай настройките на Purify - как е най-добре да се надстрои? И същото това за CleverConnectivity от съображения за сигурност, да не сгафя пак нещо, а и си мисля, че ще е полезно за други като мен.

Програмата ми включва автоматично Wi-Fi-то и вече за някой си път го изключвам ръчно? Visslar

П.п.: След като е пуснато Purify и си върши там работата седи горе в лентата и известява колко защитени приложения има, трябва ли ми там?

П.п. 2: Приложенията: Highlights, Приложението Google, Google Play Игри, Google Play Музика, Google Play Павилион и Google Text-to-speech Engine безопасни ли са за изтриване?
Цитирай
#5

С този тип роот можем ли да направим когато някой ни звъни снимката да е на цял екран, а не в малко кръгче? Ако да- как
Цитирай
#6

Да деактивиране да, за изтриване с руут също

Galaxy S9+ > Note 10+ 5G > Mi9 SE - VIVACOM Heart
Цитирай
#7

(2016-03-31, 21:15:49)Lenux написа:  Браво Smile С Kingo съм руутвал доста устройства успешно и съм доволен от нея. Единственото животно, което не успях да руутна с него бе предишния ми телефон Prada 2 (на LG), но той беше много странна и рядка птица така или иначе. Странно, че версиите, дето използвах преди на Kingo бяха само едно .ехе за компютъра, без изискване за инсталиране и на .арк за телефона и пак си действаше безотказно. Ноо иначе това, което исках да кажа е, че с P8 Lite сме на далавера и от към възможност за руут, защото става лесно Smile


Да не вземеш да се мъчиш с Kingo Root, щото няма да успееш. За да е ясно KingRoot е програмата, която ни трябва в случая
Цитирай
#8

(2016-03-31, 21:56:09)dobs7z написа:  Може ли малко повече инфо покрай настройките на Purify - как е най-добре да се надстрои? И същото това за CleverConnectivity от съображения за сигурност, да не сгафя пак нещо, а и си мисля, че ще е полезно за други като мен.

Програмата ми включва автоматично Wi-Fi-то и вече за някой си път го изключвам ръчно? Visslar

П.п.: След като е пуснато Purify и си върши там работата седи горе в лентата и известява колко защитени приложения има, трябва ли ми там?

П.п. 2: Приложенията: Highlights, Приложението Google, Google Play Игри, Google Play Музика, Google Play Павилион и Google Text-to-speech Engine безопасни ли са за изтриване?

Purify има два основни режима на работа в настройките си - Purify Apps и Purify Notification bar. Първото блокира автоматичния старт на някои приложения и автоматично ги спира, ако останат да работят на заден план. Това не означава, че не можете да си ги ползвате нормално приложенията - просто се грижи да не останат "висящи". Втората настройка се грижи да филтрира известия горе в бара. Странно за мен, тази дейност е кръстена архивиране. На архивираните в този смисъл приложения не им се разрешава да показват известия. Ако ги "разархивирате" - ще се показват. Има доста настройки приложението, добре е да ги разгледате внимателно.

CleverConnectivity автоматично включва и изключва интернета. Ако направите посочените от мен настройки и заключите телефона, ако го отключите след около 5-10 минути, ще забележите как първо се включва 4G, а после автоматично преминава към Wi-fi.

Purify показва в известия с кои приложения работи. Ако изчистите известието ви предупреждава, че с това действие ще добавите дадено приложение към изключенията.

Всички посочени са безопасни за деинсталиране. Не махайте 'Услуги за Google Play', както и неща, за които не сте сигурни за какво са! Аз махнах Chrome, защото ползвам Next браузър.

Huawei P Smart
[-] 1 потребител изказва благодарност на beatfan за това мнение:
  • Kuzmanovv
Цитирай
#9

@ sokkoban: това уточнение беше много важно, благодаря. Да ти кажа честно сега забелязах заветното "О", което разграничава двете програми... Точно с Kingo съм руутвал до сега в интерес на истината. Което ще рече, че KingRoot ще дойде по-добра явно.

Samsung Galaxy S2 > LG Prada 2 > Huawei P8 Lite > Meizu MX4 > LG G3 > Huawei P9 Lite > Samsung Galaxy A50
Цитирай
#10

При мен ми писка че Cleaver  хаби доста ток и съм го спрял за сега така и така не ми е проблем данните.

Samsung Galaxy Wave GT S8500 ---- Samsung Galaxy S2+ ------- Huawei P8 Standart
Цитирай
#11

Деинсталирах нещата от по-горе, вървя ОК, сега цъкам на Google Play и стои бяла страница без никакви други неща, ресках тела, чистих данни и кеш, деинсталирах актуализациите на Google Play - е няма и няма.

П.п.: Явно е бъгясал нещо. След изтриване кеша на Google Play Услуги всичко е ОК с Google play, но телефона започна незнайно защо да лагва за по 2-3 сек. докато преплъзвам менютата на началния екран.  Huh
Цитирай
#12

Ето ви нещо интересно


Прикачени файлове Миниатюри
   

Когато си умрял не знаеш,че си мъртъв...трудно е само за останалите!Същото е и когато си тъп!
Цитирай
#13

Нещо спича KingRoot. Цъкам да инсталирам Purify и забива докато не затворя инсталатора. Като се опитам да изтрия KingR ми казва, че е системно. Пробвах и с триене на кеш - няма резултат.

П.п.: Изтрих го, но при опит да го инсталирам пак - отново забива.

Инсталирах го директно от магазина.
Цитирай
#14

Има ли някаква алтернатива на Purify, че доста често се бъзика...?

Примерно Greenify?
Цитирай
#15

Аз махнах Purify, вградените опции на телефона са достатъчни за автоматична оптимизация+ другото приложение, което дадох Smile

Huawei P Smart
[-] 1 потребител изказва благодарност на beatfan за това мнение:
  • Kuzmanovv
Цитирай
#16

А не трябва ли за всеки случай да си направим един бекъп на системата преди да почнем да боравим смело с рут правата, че ако вземеме да затриеме някое системно приложение и андроида се сбъгяса, да можем да я възстановим сипстемата. Щото, аз според менеси де, като гледам има бая приложения които не ги ползвам и само ме дразнят като ги гледам как ми заемат излишно място. Гледах в ютюб някакъсв си играеше с едно приложение за бекъп titanium backup, това ли е най доброто или има и други джаджи за бекъп...
Цитирай
#17

Аз ползвам и препоръчвам AppMonster v5 Pro. Потърси я в Google - "appmonster v5 pro"

Huawei P Smart
Цитирай
#18

Незнам дали е съвпадение но след този фалшив руут отвреме на време при излизане от някое приложение за секунда фона зад иконите е черен. Появи се и малко лаг. Вчера една игра която играя от доста време запецна и викам ще ресна телефона след като излязох от нея. Телефона се ресна сам два пъти и накрая ми изписа че вътрешната памет не може да се използва повече и трябва да се ъпгрейтне софтуера. Дадох му ъпдейт търси ви фи но нищо не направи,и му дадох ребоот. След стартирането във лентата горе ми изкача известие от кинг рута че имало някаква грешка. Обаче аз кинга го деинсталирах отдавна но очевидно не може да се премахне повече. От приложенията съм му изтрил данни и от там е спрян но дефакто не може да се махне.

Samsung Galaxy Wave GT S8500 ---- Samsung Galaxy S2+ ------- Huawei P8 Standart
Цитирай
#19

Съжалявам, че ще ви разочаровам, но както писах и на @beatfan това е изключително гадно приложение, което се забива дректно в /system и за съжаление няма реален ънрут(деинстал), от което отърване няма! Аз лично след като го пробвах се наложи да си форматирам вътрешната памет с TWRP и да наливам софтуер, чрез fasboot
Много отдавна се ползва, само и единствено SuperSU което си е абсолютно коректно и има истински full unroot
Цитирай
#20

И дефакто нещо, ако спекат телефоните (да не се случва), то означава ли, че гаранцията няма да се уважи, докато телефона е руутнат?
Цитирай
#21

Мисля писах и в първия пост, че няма да уважат гаранцията само ако е отключен буутлоудъра. При руутнат телефон гаранцията си важи и няма да ви направят проблеми. Описаните от мен стъпки са напълно достатъчни за перфектната работа на един куп качествени приложения, които изискват руут. Аз вече ползвам няколко такива, от днес вече и Adsaway! Не знам какви са тези мераци постоянно да си ръчкате по телефоните, да се опитвате да деинсталирате Kingroot, след като веднъж вече сте го сложили, да слагате SuperSu, да си правите един куп други експерименти със системните файлове. А после да се оплаквате че са се появили проблеми или странно поведение на телефона. Аз съм повече от доволен от Kingroot, единствено махнах допълнителното приложение Purify, което не ми хареса, но то няма общо с основното приложение.

Huawei P Smart
[-] 1 потребител изказва благодарност на beatfan за това мнение:
  • Kuzmanovv
Цитирай
#22

И аз съм като теб, само още не мога да открия полезни програмки, изискващи руут и да направя кефа от работата на телефончето по-голям.
Махнал съм само нещата, които няма да ги използвам, други системни папки и тн. не мисля да бутам, махнал съм и Purify защото повече ми пречи отколкото ми помага и като цяло няма какво повече да се желае от KingRoot.
Попитах за всеки случай дали няма да попречи на гаранцията, тъй като това беше сега споменато от sokkoban (вероятно и открито), но щом няма проблем - няма грижи. Благодаря!
Цитирай
#23

(2016-04-10, 15:35:38)beatfan написа:  Мисля писах и в първия пост, че няма да уважат гаранцията само ако е отключен буутлоудъра. При руутнат телефон гаранцията си важи и няма да ви направят проблеми. Описаните от мен стъпки са напълно достатъчни за перфектната работа на един куп качествени приложения, които изискват руут. Аз вече ползвам няколко такива, от днес вече и Adsaway! Не знам какви са тези мераци постоянно да си ръчкате по телефоните, да се опитвате да деинсталирате Kingroot, след като веднъж вече сте го сложили, да слагате SuperSu, да си правите един куп други експерименти със системните файлове. А после да се оплаквате че са се появили проблеми или странно поведение на телефона. Аз съм повече от доволен от Kingroot, единствено махнах допълнителното приложение Purify, което не ми хареса, но то няма общо с основното приложение.

В голяма грешка си относно въпросната програма. Само и виж отзивите в xda.
Цитирай
#24

Аз нямам проблем с програмата, убеден съм че и доста други Smile. Има проблеми като почнеш да ръчкаш върху нея и темата в xda е точно за такива случаи. Както и да е, не ми се спори, предупредил съм и в началото на темата, че всеки инсталира подобен софтуер на своя отговорност. В момента телефона ми лети, ползвам около 5-6 програми, които изискват руут достъп, деинсталирал съм около 6-7 вградени приложения, които си дойдоха с телефона, ползвам си всички оптимизации и достъп, които се осигуряват от руут достъпа Smile В тоя си вид телефона ме устройва напълно и в близката поне 1 година дори нямам намерение да правя какъвто и да е ъпгрейд, особено с версии, които тепърва излизат от бета стадий Smile

Huawei P Smart
[-] 1 потребител изказва благодарност на beatfan за това мнение:
  • Kuzmanovv
Цитирай
#25

Здравейте хора, днес искам да ви попитам ако знаете някой метод за root на Huawei P8 lite със Андроида 6.0... Пробвах с Kingroot, но не става .. Изобщо не ползвам роота за някакви свръх неща, а просто ползвам Emoji switcher за да сменя смотаните емотикони на андроида с тези на iOS.. Даже ако знаете някакъв начин да сменя емотиконите без руут ще бъда мнооого благодарен!
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)