Аз също разполагам с P1a42 Turbo. До сега винаги съм си префлашвал смартфоните и съм си играл доста, защото ми е било интересно и съм искал дадена екстра. Леновото го взех заради дисплея и голямата батерия и си викам супер...ще има да си префлашвам. Само, че нищо не съм му бутал. Върши ми страхотна работа. Минусът го писах в другата тема относно слабата/пошла вибрация. И аз си седя с последния стоков lollipop и не обновявам с marshmallow. Обнових Lenovo Vibe P1 2GB версията до marshmallow и батерията започна да пада бързо. Опитах се да върна стоков lollipop и около 6 часа се ядосвах с флашването.
Първо, че много трудно открих стоковия ром(говорим Октомври 2016г.), тогава го нямаше никъде освен при братята руснаци, а сега вече е под път и надпът.
Второ...откриването отне час - флашването 5 часа (по груби спомени). Ужас беше....трудно се влиза в рекавъри. И първо флашнах стоковия 5.1.1 и след като всичко мина добре и при стартиране забиваше налогото и започваха да изкачат прозорци и реално ако натиснеш бутона за изключване, не можеше да се изключи. От 30 опита на 30тия се ресетваше, защото да се изключи не искаше. И след 5 поредни опита с един и същ ром теглен от три различни места...все до там стигах. Накрая флашнах marshmallow и той заби на логото. Отново флашнах lollipop и тръгна. Но определено си беше болка. Тествах го после - гаранцията му си важеше и всичко беше наред - поне това ми хареса.
Предполагам от Октомври до сега има движение относно тези проблеми.
И причината на моето Турбо да не му слагам marshmallow e батерията. Има ли някои от вас с Турбо на marshmallow и ако да - как се държи батерията спрямо lollipop, ако сте го ползвали и с двете версии естествено ?
Едно от най хубавите неща е, че въобще не натискам нито един от бутоните по телефона. Отключвам го с пръстов отпечатък. Светвам екрана с двойно почукване. Затваря, с обръщане на телефона и угасянето е с обръщане.
И ще си купувам трето стъкло. Дисплея е наред, но тези стъкла понасят разни удари

И сега съм си поръчал нещо като калъф. Винаги ме е дразнело, но ми писна да сменям стъклата. Гаранцията е 2 години. Мисля 2 3 месеца преди да изтече да го пратя за нова батерия. Естествено ще бутна някой лев подкуп за да ме огрее, но както питах един колега вече и чакам отговор(праща; е телефона на сервиз и са му го върнали)..чудно ми е дали ще има следи от отваряне, но до тогава мисля да намеря някаква връзка, че да остана доволен
И до тогава смятам тефона да е подарък за майка ми. Аз наскоро имах достъп до Xiaomi Mi Max - По-голям дисплей и по лек от Леновото ми.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idP...hone2=7918
Като цяло си харесах друг модел на Xiaomi. Скоро префлашвах точно Xiaomi Mi Max . Фирмуера и изгледа на MIUI може би не допадат на всеки. Аз винаги съм бил скиптично настроен, когато съм ги тествал на различни смартфони, но при Xiaomi е красота и цялата тази красота се свежда до едно - постоянно се работи над фирмуера им и затова имат обновления. Все едно xda форума работи за теб

- това ми допада. Докато до Lenovo P1 Turbo, а и цялата им гама - не се случват така нещата.
Следя им форумите на леново - проблема с батерията и marshmallow си остава и си замълчаха за Android N. И все пак си го ползвам с кеф, но до кога не знам
Към DHD_BXL . Колегата tndrrr ти е препоръчал да го флашнеш с това по-долу
http://lenovo-forums.ru/topic/16326-leno...60126_row/
Ако не си запознат и не разбираш, ти препоръчвам да го занесеш някъде където ще ти го флашнат с тази версия.
Като цяло има един друг руски форум с доста по-добро описание и всичко нужно. При нужда ще го намеря, но и този става.
Телефона си е хубав - не се отказвай от него