Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Adoptable storage?
#1

Здравейте. Напът съм да си взема Xperia Z5 или Z5 Premium. Никъде в нета не намирам инфо дали поддържат adoptable storage, след актуализацията до Android 6? Благодаря предварително.

Sony Xperia SP - Android 4.3 + Samsung GALAXY Express 4.1.2 + Asus Google Nexus 7 (2012) - 4.4 KitKat
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Поддържат тази опция, но от Сони е изключена при Андроид Маршмалоу.
Незнайно по каква причина.
Би могла да бъде активирана, но за сметка на произвидителност. Вероятно и това е причината за премахването на тази възможност.
Тема с информация и стъпки:
http://forum.xda-developers.com/z5-compa...m-t3334153

П.п. Един от недостатъците след това, също е и невъзможността за правене / запаметяване на / снимки на екрана /скрийн шотове, както и вероятно други подобни услуги, но би могло да се поправи с инсталиране на модул за Xposed.
Разбира се са необходими руут права за модула, докато за процедурата по присвояване / размяна или както и да наречем  Adoptable storage,  не са необходими такива.

Xiaomi Mi Mix 2  - Android 9.0
TicWatch Pro 3
Цитирай
#3

Успях да намеря в нета че Huawei, Samsung и LG не разрешават такава памет. Много вероятно и Sony да е така защото ще загубат пари от продажбите на тел. с голяма памет. Защо не пробваш в някой магазин.Решението пак ще бъде - рут и кастъм ром

Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Цитирай
#4

Именно за това споделих линк с информация, за да се информира авторът, че за активирането на тази памет, не е необходим руут или къстъм ром.
А иначе относно разрешението, факт е, че щом са го изключили по подразбиране, явно са имали нещо в предвид, но това не означава, че е невъзможно.

Xiaomi Mi Mix 2  - Android 9.0
TicWatch Pro 3
Цитирай
#5

А някой може ли да ми каже какъв е тоя Adoptable storage

Galaxy S9+ > Note 10+ 5G > Mi 9 SE - P40 Pro - Mi 9 SE VIVACOM  Heart
Цитирай
#6

Присъединяване / присвояване на размера на външната карта памет с вътрешната памет на телефона.

Xiaomi Mi Mix 2  - Android 9.0
TicWatch Pro 3
Цитирай
#7

Мото си го поддържа, активна и не е изключена при ММ.

Sent from my XT1580

 
Цитирай
#8

(2016-06-17, 23:43:46)Monipeev написа:  Присъединяване / присвояване на размера на външната карта памет с вътрешната памет на телефона.

Ами значи и на леново е активна, направил съм същото

Galaxy S9+ > Note 10+ 5G > Mi 9 SE - P40 Pro - Mi 9 SE VIVACOM  Heart
Цитирай
#9

Това е много хубаво, че вашите телефони го поддържат само че темата е за сони, а при тях тази опция не съществува в стоков вид.
Цитирай
#10

Само руут за сони

Galaxy S9+ > Note 10+ 5G > Mi 9 SE - P40 Pro - Mi 9 SE VIVACOM  Heart
Цитирай
#11

(2016-06-20, 09:21:23)Friz написа:  Това е много хубаво, че вашите телефони го поддържат само че темата е за сони, а при тях тази опция не съществува в стоков вид.

Опцията не съществува, защото е много спорно като предимство това което се предлага -избора между двете опции -дали да е вътрешна или така наречения портабъл -да си сменяш картата между различни носители. Писано е много по темата -при избиране за вътрешна -заради по ниските скорости и многото видове карти е възможно да има големи ЛАГОВЕ и работа с инсталираните приложения, от там и производителите я премахват, в крайна сметка никой не желае да си слага ГЛАВАТА В ТОРБАТА, и после да бъде хулен и обиждан от потребителите му!
Цитирай
#12

(2016-06-20, 10:01:50)mgmchannel написа:  Опцията не съществува, защото е много спорно като предимство това което се предлага -избора между двете опции -дали да е вътрешна или така наречения портабъл -да си сменяш картата между различни носители. Писано е много по темата -при избиране за вътрешна -заради по ниските скорости и многото видове карти е възможно да има големи ЛАГОВЕ и работа с инсталираните приложения, от там и производителите я премахват, в крайна сметка никой не желае да си слага ГЛАВАТА В ТОРБАТА, и после да бъде хулен и обиждан от потребителите му!

Точно това е отговорът. В Айфоня и НЕКСУС поради същата причина не слагат и никога няма да сложат слот за карта. Крие много рискове, особено за скоростта на работа. Но според мен избора трябва да е оставен на нас - потребителите. Просто активирането да става по трудно - например през скритото меню за разработчици. Така ще се гарантира, че незапознатите няма да объркат нещата.

Телефоните са преходни, особено в моите ръце !
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)