Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gigaset ME или хай енд за без пари
#1

Не знам дали във форума е дискутирана темата, но края на миналата година германската компания Гигасет (известно основно със стационарните си телефони и това че се образува при продажбата на Сименс) пуснаха три модела на пазара Gigaset Me Pure (entry level), Gigaset Me и Gigaset Pro. 

[Изображение: gigaset-android-phones-9-970x647-c.jpg]\
[Изображение: gigaset-android-phones-1-970x647-c.jpg]

Интересните модели са Gigaset Me и Gigaset Pro, които са със следните характеристики - съответно 5 (Me) и 5,5 (Me Pro) инча full hd дисплеи, snapdragon 810, 3GB ddr4 RAM, 32GB вградена памет и съответно 16 (Me) и 21.5 мегапискела (Me Pro) задни камери (покрити със сапфирено стъкло), подкрепени от 8 мегапиксела предни. 2.5D Gorilla glass 3 отпред и отзад и на двата модела, a между тях седи метал. Сензор за пръстов отпечатък, dual-tone светкавица и сензор за пулс на гърба, подкрепени от инфраред порт в горната част на телефона за универсално дистанционно. Батериите са съответно 3000 (Me) и 4000 (Me Pro) mAh. И двата модела са със слот за нано-сим карти + един хибриден за допълнителна сим карта или sd карта по избор. Зареждането е през новия USB Type-C. Телефоните поддържат Apt-X за блутута и имат вграден аудиофилски звуков чип Sabre ES9018K2M. 

Интересното е, че и двата модела са без вграден говорител над екрана за нормални разговори, а с bone conducting пренос на звука. Цената на Me модела e 469 евро, а на малко по-големия му брат е 549 евро, т.е. се целят към върха и самсунг и айфон.

Това е представянето на двата модела, които заради високата си цена и поради една или друга причина (например не добрата имплементация на bone conducting технологията) не се реализират добре и също като не особено популярния заради цената си Yotaphone 2 (който беше 600 евро, а вече може да се вземе за под 150) вече могат да се намерят на съвсем друга цена. В случая с включена DHL доставка от Германия от efox Gigaset Me може да се вземe за около 175 евро, а Gigaset Me Pro за около 205 евро, което вече е съвсем друго нещо за телефони с характеристики на флагмани от края на миналата година.

Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)