Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Проблеми след рутване. Как да направя ънрут?
#1

Здравейте, приятели.
    Имам проблем, който сам си докарах. Телефонът ми работеше добре, но реших да получа рут достъп. Рутнах го директно от телефона с Kingo Android Root. Целта ми беше да премахна някои ненужни Гугълски и не свързани с работата на Андроида систетемни приложения, които заемаха ненужно от RAM паметта. Изрично съм гледал само за такива безобидни приложения, които да са допълнителни и ненужни за операционната система. Ползвах приложението Uninstaler Pro и деинсталирах някои от тях. За много голямо съжаление телефонът започна много да бъгва и работи бавно, а някои по-големи приложения не иска да ги зареди. След рестарт отначало ми изписва на дисплея "Помощната програма за конфигуриране на Lenovo спря". Зарежда наново, но пак си остава същия проблем. 
   Моля Ви много за помощ да ънрутна обратно телефона, като се надявам да се оправят нещата. Ще съм  изключително много благодарен на помогналите ми.

Bu Здравейте. Честита Коледа на всички !
    За съжаление пиша пак по моя проблем с допълнителна информация. Та значи, сега направих връщане на заводските настройки. Почвам всичко от начало като нов телефон: Избирам език, след това ме води - Избиране на WLAN, Вкарвам си паролата на рутера, Прави ми връзка, Давам напред, Излиза ми Tap & Go, Пропускане, Отговор на екрана "За съжаление Услуги за Google Play спря" и до тук, връща ме назад. Сега се чудя какво да правя. Не знам при това положение - има ли рут, няма ли, какво му пречи ?!
    Моля Ви много помагайте !!!
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Проблема не е от рута, премахнал си нещо , което не трябва. Трябва да преинсталираш.
По-лесен вариант е, напиши ако знаеш точно какво си махал и да ти кажа, кое не е трябвало - можеш да си го добавиш.

Huawei mate 10 lite
Rom MorfuZ V4.5
Цитирай
#3

При зареждането на системата не вкарвай никакви данни,"парола рутер-пропускане",гугъл профил-пропускане","търсене актуализации-пропускане" и т.н.При зареждане на Андро-закачи го за нета и го остави така,при липса на някой важен сървис,гугъл си го сваля и без да си се логнал в акаунта."Унинсталер Про" е много коректна програма,аз също я използвам,чудно ми е как си омазал нещо с нея?Едно от малкото приложения,което предупреждава,коя част от софтуера е от кернела на ядрото и трябва да остане и коя е безопасно да се махне.Най-големият и плюс е бекъп на махнатото-програмата запазва "жива" връзка с изтритото приложение и го възстановява 100%,ако се наложи!Трябвало е малко да я разучиш,преди да търкаш наред!
Цитирай
#4

Търси ти някой сървис на гугъл, който си изтрил, най вероятно.

Motorola G5s XT1793
Цитирай
#5

Благодаря Ви, че се отзовахте веднага на молбата ми! Проблемът вече е, че след връщане фабричните настройки не може да продължи началното зареждане (както бях описал преди). Стига до "Tap & Go", давам пропускане, но изписва на екрана "За съжаление Услуги Google Play спря" и до тук, не продължава напред. Не знам как да действам. Телефонът е на 1год. и 2мес. и още в гаранция. Не мога да разбера има ли още рут или не за да го изпратя в сервиза на Lenovo като гаранционен. Моля Ви дайте идеи какво мога да направя преди това сам за да го подкарам!
Цитирай
#6

С кой андроид си?

Huawei mate 10 lite
Rom MorfuZ V4.5
Цитирай
#7

Остави го с включен нет половин час и ако сам не си изтегли Google Play srevices на заден фон то предполагам и ръчно няма да можеш защото казваш, че не продължава с първоначалните настройки и не можеш да стигнеш до файлов мениджър. Ще ти оставя линк да свалиш сървисите , ако случайно те пусне да инсталираш ръчно >> https://drive.google.com/open?id=0Bzy8Kh...VZlbzFhWE0

Ако искаш си го преинсталирай ти без да го носиш в сервиз не е сложно Lenovo Vibe Z2 Pro >> http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=600648
Цитирай
#8

Ивайло69, здравей. Благодаря, че се отзоваваш веднага. С Android 5.0.2 (последната актуализация S288) съм.

rado_8, благодаря и на теб. Ще пробвам с оставяне включен интернет.

За голямо съжаление, нищо не става. Не знам как да действам. Не съм преинсталирал телефон. Други варианти ? Моля някой ако може да помогне !
Цитирай
#9

Цитирай
#10

Ето и по-лесен вариант и няма да загуби нищо в телефона:

След като изтеглиш файла го резархивираш, създаваш си папка с име sdfuse, в нея слагаш файла/рома който си изтеглил преди малко и трябва да окончава на .qsb, в папката трябва да има само един файл, копираш папката на телефона, изключваш го, задържаш едновременно бутона за намаляване на звука и изключване докато се покаже сервизното меню, избираш sd update, изчакваш докато се инсталира и включваш телефона.

Официални релийзи за европейската версия на телефона.

Huawei mate 10 lite
Rom MorfuZ V4.5
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)