Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Местене на игри в SD картата на A5-6
#1

мнение 1 от alisali1234

Здравейте Smile

Не мога да преместя две игри в картата памет на A5 2016 - Android 6.0.1.

Игрите са Modern Combat и Asphalt 8 (по 2 и 2.3GB). Картата е SanDisk клас 10 8GB. Взех я точно с цел да преместя на нея 2-3 игри и музиката, а вътре да е свободно.

Какво се получава обаче - влизам в Settings>Apps Manager>Asphalt 8>Storage>SD Card. Пише, че мести играта и чакам около 1-2 мин. После гледам на картата заети 40-50MB, а не 2GB. Реално мести само .apk -то на играта, а данните (.obb) си остават в телефона, и то така се обезсмисля цялото местене - двете игри ми спестяват общо цели 183MB вместо 4.3GB.

Някой има ли идея как да се преместят целите игри, а не да мести само приложението без данните? То така смисъл няма...

Четох за опция Format As Internal Memmory, но при мен няма такава опция - нито при опция на картата (има само Format), нито при слагане на картата - има "опции", които не отварят "format as internal", както е при ръководствата из интернет, а ми отварят стоковия файлов мениджър. Някъде четох, че тази опция я нямало в серия 2016 на Samsung, вкл. S7, явно наистина липсва.

Идеи?!
Цитирай
#2

мнение 2 от NoMaD

Ако устройството ти има root - със сигурност ще си решиш проблема.
Цитирай
#3

мнение 3 от alisali1234

Нямам и не искам да имам, има ли вариант без root?

Пробвах да преместя самите data и obb папки в картата памет, но тогава не си ги познава, дори и самото приложение да е преместено - иска да тегли наново данните, но ги познава същите, когато ги върна в телефона. Т.е. трябва някакъв друг вариант на местене, ръчното отпада.

Без root има ли варианти?
Цитирай
#4

мнение 4 от tsvetan24

Пробвай с приложение, има много. Например: AppMgr III
Цитирай
#5

мнение 5 от alisali1234

Същото е, то това приложение си е пряк път до настройките на телефона за приложения.
Реално местенето му (от разширените опции) иска Adoptable Storage, което е функция, която Samsung-а няма, въпреки, че е с Marshamallow.

Ако няма други варианти, явно ще си останат във вградената памет...
Цитирай
#6

мнение 6 от alex.stankov

Без Root нямаш много полезни ходове, след като нямаш и опцията за формата на външната памет като вътрешна.
★ ММ  &  iOS ★
Цитирай
#7

мнение 7 от alisali1234

Да, изчетох половин xda по този въпрос сигурно Big Grin

Както и да е, преместих си навигацията и музиката на картата, ясно е, че без root няма да се преместят игрите. Да си остане така, root не искам.

Само не разбирам защо са тия усложнения в момента , защо изобщо махната пълната възможност на Android за местене към картата, и после я върнаха, обявявайки я като новост, при това както виждам - не толкова функционална. При Android 2.2 и 2.3 всичко ми беше в картата, имах и LG Optimus One, Galaxy S1 и проблеми с това нямаше - всичко на картата, даваш move to SD и мести цялата игра, при това пак говорим за Asphalt.

Защо усложняват нещата изкуствено не ми е ясно, имам чувството, че един Froyo/Gingerbread без root е по-свободен, от колкото актуалните версии (5 нагоре). Особено при Samsung е някаква дивотия, орязали adoptable storage на цялата 2016 линия, при положение, че това е един от ключовите плюсове на 6. Както и да е.

Живи и здрави Smile
Цитирай
#8

мнение 8 от vertexe

Не е само при Самсунг.Старите версии на Андро(до 4.4 по мое виждане) бяха много по-добре оптимизирани и много по-ергономични!Телефон с 4.2 и скромен хардуер(според сегашните виждания) ми работеше плавно,бързо и без никакъв лаг!Започнаха да бързат да хвърлят на пазара безброй ядра на процовете и рам като на лаптоп и е рядкост машината да няма някакъв проблем и да кара без лаг(дори и малък)!
Цитирай
#9

мнение 9 от alisali1234

Което е доста жалко. Да направиш местене на цялата игра в Android 2.2 е по-лесно, от колкото в актуалната му версия, в която иска root, и някакво link ли какво беше, доста изчетох по тоя въпрос, абе като цяло - усложнения и намеса в софтуера, каквато не се е искала през 2009-10, например.
Иди разбери за какво се режат такива полезни опции. Действително преди години Android беше по-отворен, по едно време се почна с тия bootloaders , рязане на функции и бавно по бавно ще приличаме на iOS...

Тъпотия.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android