Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Инсталация на приложения е недостърна/невзможна
#1

мнение 1 от StefanSt

Добър ден, първо разрових малко но почти не намерих нещо което да е напълно сходно с моя проблем, но все пак ако съществува такава тема моля за извинение.

Така, имам Samsung GT-S7580 на близо 1 година. От скоро, не знам от къде дойде проблема, не мога да инсталирам приложения и по конкретно, когато се опитам да инсталирам каквото и да е приложение, дори такива по 2-3 MB, постоянно ме пита, да дейнсталирам дадено приложение защото нямам достатъчно памет.

Проверих първо хранилището, там показва, че има налична памет,  468 MB, предостатъчно, после при поискване за освобождаване на памет, направих грешката да изтрия няколко приложения, защото предположих, че хранилището може да бърка, но пак нищо.

Телефона не е root-ван, имам инсталирана Micro SD и съм прехвърлил почти каквото мога там, или поне това което самите приложения позволяваха. Направено е от диспечера на приложенията с Move to SD опцията на което приложение ми беше активна. Вградената памет на телефона е 4GB, от които : System memory - 1.82GB, Used space 1.69GB, cached data - 282MB(които ще бъдат изчистени всеки момент) , Misc files, Available space - 192MB. SD Memory card - Total 7.41, от които: Available 4.34.

Моля ако ви трябва някаква друга по специална информация пишете ми и ще ви я предоставя. Антивирусна не ползвам, защото дори не мога да си я инсталирам. Каквито и да е идей, предложения или подобни са добре дошли.
Цитирай
#2

мнение 2 от sapiora

Изтрий си снимките от папката на Viber и премести галерията в картата памет.
Цитирай
#3

мнение 3 от StefanSt

Нямам Viber и не го използвам
Цитирай
#4

мнение 4 от megatone

Освободи си памет в телефона, моето LG дори и при 900мб свободни, вече отказва да инсталира приложения и иска да трия.
Цитирай
#5

мнение 5 от MeRtYy

Така е при телефоните с 4гб вградена.Слагай някой ром който да маунтва сд картата като вътрешна памет,това горе долу ще реши проблема,макар че според мен най-добре ще е да го продадеш и вземеш нещо с поне 8-16гб вградена.Имал съм подобен телефон с 4гб вътрешна памет,знам какви ядове са.
Honor 6 stock 6.0|HTC One X SlimLP 5.1.1|GT-S7582 CM11 4.4.4
|Lenovo Tab 2 A7-10F rooted stock 4.4.2|GT-S5310 rooted stock 4.1.2
Цитирай
#6

мнение 6 от StefanSt

MerTYy благодаря, как да сложа този ром ? От къде да го изтегля ? Имам възможност за нов телефон но не знам на какво да се спра, нека не е евтин но да не е и скъп. Как да не се объркам при избора ?
Цитирай
#7

мнение 7 от sapiora

Ако не си инсталирал custom firmware досега, не ти препоръчвам да го правиш без да си много добре запознат с всички процедури. Реално не е (много) сложно, но трябва да се следват внимателно указанията по всички процедури. Ако ти се занимава разгледай във форума на xda-developers страницата.

Ако нямам пари бих си изчистил кеша и бих прехвърлил снимките и клиповете на компютъра, след това ще изтрия снимките и клиповете, които не ми трябват и по този начин ще се освободи памет.

Ако имах пари бих си сменил телефона с по-актуален.
Цитирай
#8

мнение 8 от MeRtYy

(18 Feb 2017, 17:37:04)StefanSt написа: MerTYy благодаря, как да сложа този ром ? От къде да го изтегля ? Имам възможност за нов телефон но не знам на какво да се спра, нека не е евтин но да не е и скъп. Как да не се объркам при избора ?

От тук се слага рома:
https://forum.xda-developers.com/s7582/d...s-t3493259
андроид 7.1.1 е доста оптимизиран за по-старите телефони,та може и да помогне да го задържиш още година или поне няколко месеца,има доста по-слаби телефони от тренд плюс,един приятел има тренд лайт който дори на ромове върви супер зле и бавно.За нов телефон-гледай да е поне с 2гб рам,най-добре 3гб.8 ядрен процесор,4 ядрен само ако е от по-старите със снапрагон 800/801 процесор(например lg g3,galaxy s5,nexus 5 и т.н.).Най-просто казано това трябва да се гледа за нов телефон.
Honor 6 stock 6.0|HTC One X SlimLP 5.1.1|GT-S7582 CM11 4.4.4
|Lenovo Tab 2 A7-10F rooted stock 4.4.2|GT-S5310 rooted stock 4.1.2
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android