Хостинг за AndroidBG благодарение на  
Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Питане за някои неизвестни приложения
#1

мнение 1 от NikMar

Да питам по-вещите. Имам Lenovo A328, като вляза в ES File Eksplorer - Приложения откривам доста от тях които нищо не ми говорят и незнам кога и как са се появили, като някои от тях се отварят а други - не, та предполагам щом са достъпни мога да ги махна без последици за работата на телефона. Ето някои от тях:
Тези се отварят:

Hangouts - тук пише така "Няма кореспонденции. Докоснете бутона + за да започнете разговор"
One Key Lock- това си е за заключване на телефона, но нямам спомен как се е пръкнал вътре
Luncher3 - това се оказа гласово търсене в Google, а то си го има и в Chrome
Evernote- тук дава някакви възможности за създаване на акаунт и т.н. само дето не разбрах къде и за какво

тези не се отварят:

tc_partner
VK
Google Въвеждане
Change Yo! Voice
SCOOP
Books
Gboard
TalkBack
И още едно питане, как да разбера мога ли да си инсталирам някакъв компас, пробвах с един и той се инсталира, но не работи, май че трябвало да има някакъв магнитен датчик или нещо такова?
Цитирай
#2

мнение 2 от sasho2210

магнитен датчик би трябвало да има всеки смартфон, а там с приложенията внимавай ако имаш root, ти виждаш и системните, тези които са част от фирмуера, внимавай!)
Цитирай
#3

мнение 3 от NoMaD

@NikMar, провери от тези приложения кои са стокови, защото не могат да бъдат премахнати без root на устройството ти.
 
Цитирай
#4

мнение 4 от NikMar

Нямам root, не съм пипал нищо по оригиналната система, даже не съм я ъпдейтвал поради липса на памет. И един малко лаишки въпрос, какво разбираш под стокови? Аз мисля, че ако нямам право да ги махна системата няма да ми позволи и те ще са скрити. А някои от посочените приложения говорят ли ви нещо, най-вече тези които не се отварят?
Цитирай
#5

мнение 5 от sasho2210

NikMar Стокови от stock, такива които са част от преинсталирания софтуер или фирмуер, но щом си без root дори и да ги виждаш не може да ги изтриеш или да прецакаш нещо. Принципно, за да ти е чиста работата, си деинсталирай приложенията от настройки, има такива от вградените които може андроид да ти даде да ги изключиш (имаш на тях бутон disable) Например ако не ползваш gmail или google music или hangouts и подобни може да ги изключиш по този начин.
Цитирай
#6

мнение 6 от NikMar

Благодаря. Само някои от гореспоменатите нестартиращи приложения се виждат в Настройки, другите дали да ги махна от ES File Eksplorer?
ПС Помацах тук и там и в един момент изгубих клавиатурата в гугъла, добре че синът ми беше тук и той поне се беше ровил повече оправи нещата. При опит за изключване на TalkBack добичето спря и се рестартира, направо се паникьосах, но след това си тръгна. В крайна сметка освободих двойно повече място.
Цитирай
#7

мнение 7 от eleena

(01 Mar 2017, 10:57:06)sasho2210 написа: магнитен датчик би трябвало да има всеки смартфон,  а там с приложенията внимавай ако имаш root, ти виждаш и системните,  тези които са част от фирмуера,   внимавай!)

Не всеки смартфон има магнитен датчик, щом не работи, значи няма.
Lenovo IdeaTab A3000 & Sony Xperia™ M4 Aqua & Tronsmart MXIII plus
Цитирай
#8

мнение 8 от NikMar

От около месец ми се стартира програма която ми показва препълнен процесор или памет, не мога да разбера коя е, имам снимки на телефона но не мога да намеря как да ги кача намирам само качване на клипчета, но не и снимки.
Цитирай
#9

мнение 9 от NikMar

Ето снимките


Прикачени файлове Миниатюри
               
Цитирай
#10

мнение 10 от vertexe

Като гледам снимките,сложил си някой от "вечните велики боклуци,без които телефона не може" -клийн мастер,батери доктор и т.н. измишльотини,които ти "оптимизират всичко".Махни боклука и всичко ще си дойде на мястото!
Цитирай
#11

мнение 11 от NikMar

Точно от такива съм гледал да се опазя и не съм качвал, споменаха ми че ES File Explorer може да ги пуска след поредната му актуализация, а той си беше вътре при покупката на телефона. Търсих в менюто му от къде може да се стартират, но за сега не съм намерил нищо, дали да го махна изцяло? От друга страна това изчистване ми се струва полезно имайки в предвид слабия хардуер на телефона.
п.с. Махнах го, освободи ми 10Мб от малката ми памет. Оказа се че съм сбъркал с фабричната му инсталация, синът ми се сети, че той ми го е качвал в началото.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android, Invisible SHIELD