Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Загуба на сигнал от метален кейс
#1

Здравейте, днес ми донесоха един метален кейс за Леново А6000/А6010, кейса е добър и солиден.
НО когато сложа телефона в него май се получава някакъв ефект подобно на Фарадеевата клетка. В смисъл сигнала се заглушава доста, понякога дори го губи.
Стоя на 1 метър от рутера, на моя телефон WIFI е пълно, а на Леновото сигнала е едва на 1-2 черти, а ако се отдалеча повече от 2 метра то сигнала се губи и казва че няма мрежа.
Но това не е само с WIFI, ами и със самия обхват на телефона. Дори много често казва че сим картата няма обхват и излиза едно Х върху иконата на картата, а ако пробвам да звънна от лявата ръка с моя телефон до дясната ръка с Леновото то почва да набира, но няма нито свободно, нито заето, странно, след това набирането от моя телефон спира само след минута.
Пробвах следното, слагам телефона на масата без кейса, после отгоре нахлупвам кейса и сигнала постепено се губи, махам кейса и сигнала се връща.
Хахахаха, някой има ли идея какво да направя и еветуално от коя страна са антените на телефона, че примерно да пробия дупка отстрани за сигнал. Той си има дупки отгоре де за ЮСБ.
Кейса е много хубав, сестра ми много го харесва и иска да е с него и се разочарова много, когато и казах, че може би заради него се губи обхвата.
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Да, заради него намалява силата на обхвата - да ползва друг.

 
Цитирай
#3

А възможно ли е от някоя от страните където се намира антената на WIFI да се направи дупка за да има добър обхват. Както казах, сестра ми много го хареса и иска да го ползва.
Цитирай
#4

Ако това решаваше проблема, то щеше да е предвидено фабрично.

 
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)