Оценете темата:
  • 5 гласа - средно 2.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Софтуерни проблеми и софтуерни ъпдейти при Note8 - Въпроси? Отговори...
#1
Information 

Здравейте колеги,

Дано да нямаме хардуерни проблеми, но без софтуерни не може без да се разминем.
Аз, за сега от ползването на телефона открих един бъг и той е в Gallery Albums.

     1.Отворете Галерия, и отидете на Албуми, след това изберете Камера (или където имате най много снимки).
Сега, бъдете най-отгоре, върху снимките започнете да плъзвате пръста бавно, много бавно или докато всички снимки започнат да вибрират (мърдат нагоре надолу бързо). 
Открихте ли го? Вие имате ли го?
Не, че ми е проблем, и не е постоянно!


     2.Искам да попитам нещо, има нещо което ме дразни в и това е лентата което се появява сле като инсталираме клавиатура различна от Самсунг. Аз ползвам SwiftKey
За тази лента говоря:
[Изображение: 20170924_150616.jpg]

     3. Искам да споделя още нещо. Отключвам си телефона с Iris Scanner-а и съм доволен. Много е бърз. Дори работи хоризонтално (докато сте легнал) и на тъмно, но понякога трябва да си отвориш (опулиш) очите, че да ги сканира.
Реших да пробвам нещо, и си затворих едното око и отключи телефона. Няма значение кое око затварям. Не знам така ли трябва да работи, но аз го ползвам, че тоз пръстов отпечатък ми трябва операция за удължаване на пръста, ако искам да го ползвам  Angel

     4. Писалката няма да коментирам - Супер е. Софтуера зад нея е добър и прецизен.

Ако имате софтуерни проблени, ще се радвам да споделите, че да не се мешат темите в Хардуер и Софтуер.

Samsung Galaxy S10+ Green
Цитирай
#2

Ако можеш да промениш малко заглавието да включва и софтуерни актуализации, които предполагам ще са доста.
Да не станат 2 теми горе-долу сходни.

С8 получи доста ъпдейти на фърмуера и на самсунг приложенията.
Възможностите му определено се подобриха. Учуден съм, че нот 8 не включва някои от тях.
На мен ми липсва свалянето на статус бара с преплъзване по дисплея надолу, от която и да е позиция.
Телефонът е доста по-голям и присягането до края му не е хич удобно

Пс: това за лентата си е така при всички клавиатури. Гледам и при С8 е така
Цитирай
#3

Това с трептенето на снимките в галерията го имах при S8+, не мога да си спомня какво изтрих, но беше някакво приложение зарафи което се случваше това...
Някъде в темите за осмицата го коментирахме. Погледни и ще го намериш...

S7 e.,S8+,Note 8, Huawei P20pro, Note 9
Цитирай
#4

Колеги т.н. Edge Lighting, 24 часа вече ми къса нервите с две думи един път сработва при входящо повикване, а друг път не и не знам каква е причината за това?
Предполагам се касае до някоя настройка, но защо един път работи и като телефонът е поставен с дисплея на долу работи, а след малко не?

Samsung Galaxy S21 Ultra 
Samsung Galaxy Note 10+ Aura Black
Samsung Galaxy Note 8 - black
Huawei P Smart Z
Samsung Note 4
Xiaomi Redmi Note 6 pro
Цитирай
#5

Колега в това видео обясняват най подробно, дано ти помогне. Има някакъв мениджър на нотификациите за различните приложения кое да включиш или да изключиш.

Samsung Galaxy Note 9 Ocean Blue & Samsung Galaxy Note 8 Midnight Black
Цитирай
#6

Това което разбрах от чуждите форуми, че проблема с edge lighting при Note 8 е поради софтуерни проблеми и това е признато от Самсунг. Да се надяваме, че при следваща актуализация ще заработи както трябва. При мен работи когато му скимне, и това без да ръчкам в настройките имащи отношение с edge lighting.

Samsung Galaxy S21 Ultra 
Samsung Galaxy Note 10+ Aura Black
Samsung Galaxy Note 8 - black
Huawei P Smart Z
Samsung Note 4
Xiaomi Redmi Note 6 pro
Цитирай
#7

Бара който е под клавиатурата,го има винаги и при други екрани и се маха като се натисне 2 пъти най-лявата точка.
Цитирай
#8

На мен подсветката ми работи само с "дадените" приложения. Там, където най-отгоре има препоръчителни - съобщения, скайп, уатсап и т.н. С останалите не работи.
Цитирай
#9

Колеги от както имам телефона ми прави впечатление в показанията от снимката и по-точно от надписа "време без сигнал". Категорично няма как телефона да е бил без покритие 25% от времето. Нямам нито едно пропуснато повикване, а и никой не се оплакал от това, че телефонът ми е бил извън обхват. При вас същото ли е положението, както при мен?[Изображение: 7ae2c3a63543f969fde6f77dc6c407f9.jpg]

Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk

Samsung Galaxy S21 Ultra 
Samsung Galaxy Note 10+ Aura Black
Samsung Galaxy Note 8 - black
Huawei P Smart Z
Samsung Note 4
Xiaomi Redmi Note 6 pro
Цитирай
#10

Не е вярно това. Това е заряда който телена използва когато не се използва и чака команди от операционната система или обаждане.
Не означава 100% че телефона е без мрежа. Понякога губи и си я намира. А и то пише колко много батерия е използвал Smile А като гледам си пълен на обхват. Нема какво да се притесняваш Smile
На моя пише Време без сигнал - 0%.

Samsung Galaxy S10+ Green
Цитирай
#11

Привет на всички. От 1 час притежавам Ноте 8 от Мтел. Не намирам стоковия видео плеър. При опит да бъде изтеглен от Самсунг Апс дава само опция за ъпдейт но след ъпдейта не намирам икона на където и да е. В списъка приложения фигурира като инсталиран но ни вопъл ни стон от плеър в телефона.
Няколко пъти правих хард ресет с почистване на кеша, ефект никакъв.
Имате ли решение на този казус и друг сблъсквал ло се е с този проблем.
Благодаря

Изпратено от моят SM-G925F с помощта на Tapatalk
Цитирай
#12

Не се вижда, не е проблем. Като отвориш видео от галерията тръгва със самсунгския плеър. Ако го отвориш през Снимки ще тръгне с гугълския
Цитирай
#13

Благодаря ви колеги.

Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
Цитирай
#14

И при мен е така.Въпросът е ,че не можеш да си качиш там видеа и да ги гледаш когато ти е нужно,както е при музикалният плеър.Налага се, да си инсталираш друг видео плеър.
Цитирай
#15

(2017-10-19, 11:50:53)doctorgaro написа:  И при мен е така.Въпросът е ,че не можеш да си качиш там видеа и да ги гледаш когато ти е нужно,както е при музикалният плеър.Налага се, да си инсталираш друг видео плеър.

Нещо не схванах, как така и при музикалния плеър? 
Аз нямах официалния плеър на Самсунг при получаването на телефона и си го свалих после от galaxy apps. Слушам си с него когато си поискам. Няма никаква нужда от свалянето на приложения от трети страни.

Samsung Galaxy Note8 Duos Midnight Black
Цитирай
#16

Колеги да ви попитам Вие активирали ли сте функцията "Защита на устройството" от Приложението "Поддръжка на устройството"? При мен до днес състоянието на устройството след като дам оптимизация ми стигаше до 99%, а от днес достига само до 90%, при вас как е? Гледам, че ако се активира функцията "Защита на устройство" ще получа +10 %, не, че това толкова ме интересува. Струва ми се, че това е трик, който ни подлъгва да активираме "Защитата на устройството" но в крайна сметка не зная това дали е необходимо. До сега на Андроид никога не съм използвал подобни зашити но все си мисля, че тази защита по един или др. начин ще затормозява телефона, а от там ще се повиши разхода на батерия.

Samsung Galaxy S21 Ultra 
Samsung Galaxy Note 10+ Aura Black
Samsung Galaxy Note 8 - black
Huawei P Smart Z
Samsung Note 4
Xiaomi Redmi Note 6 pro
Цитирай
#17

(2017-10-19, 18:57:49)ivanov_km написа:  Колеги да ви попитам Вие активирали ли сте функцията "Защита на устройството" от Приложението "Поддръжка на устройството"? При мен до днес състоянието на устройството след като дам оптимизация ми стигаше до 99%, а от днес достига само до 90%, при вас как е? Гледам, че ако се активира функцията "Защита на устройство" ще получа +10 %, не, че това толкова ме интересува. Струва ми се, че това е трик, който ни подлъгва да активираме "Защитата на устройството" но в крайна сметка не зная това дали е необходимо. До сега на Андроид никога не съм използвал подобни зашити но все си мисля, че тази защита по един или др. начин ще затормозява телефона, а от там ще се повиши разхода на батерия.

Аз си я активирах, ако си използвал clean master преди, ще знаеш за какво става дума, обикновено това чисти история в браузъра и проверява дали някое приложение е заразено. Не смятам, че ще повиши разхода, защото не сканира всеки път, а само тогава, когато оптимизираш. Опитай, не ми е навредило.

П.С. edge екранът за оптимизация е рай

Samsung Galaxy Note8 Duos Midnight Black
Цитирай
#18

Да запознат съм добре със приложението clean master и зная като се стартира какво почиства, просто ми стана интересно как така изведнъж след седмица използване на телефона приложението с евтин трик се опита да ме принуди да включа и функцията защита на устройството Smile. Такова е положението и с домашният ми таблет Smile.

Samsung Galaxy S21 Ultra 
Samsung Galaxy Note 10+ Aura Black
Samsung Galaxy Note 8 - black
Huawei P Smart Z
Samsung Note 4
Xiaomi Redmi Note 6 pro
Цитирай
#19

Това защита на устройството не е Knox? Аз не съм активирвал нищо.
Ако също инсталирваш приложения които си си свалил от някъде е хубаво да имаш Защита на Устройството. Иначе не

Samsung Galaxy S10+ Green
Цитирай
#20

По простата причина, че на телефона му трябва поне седмица за да натрупа "вредни" файлчета, както казах, като история на сърфиране. Няма как ou-of-the-box да ти го предложи, с clean master беше същото.
Колкото до knox, той защитава файлове, както и пароли, някаква връзка със samsung pass, но не защитава устройството.

Samsung Galaxy Note8 Duos Midnight Black
Цитирай
#21

Здравейте,
Исках да попитам защо не мога да пусна видео стабилизатор от настройките за камерата?  Софтуерен проблем или аз не правя нещо правилно? Пробвах на всички резолюции камерата и  не дава да се включи.

Samsung Galaxy Note 8
Цитирай
#22

Мойта е On на QHD (2560x1440) и HDR on също.
Няма да работи ако си Активирал Tracking AF. Изключи го и ще можеш да активираш стабилизацията.

Samsung Galaxy S10+ Green
Цитирай
#23

Здравейте,

отключих в настройки едно допълнително меню " опций на разработчиците" . Искам да попитам дали има начин да го скрия пак,ако някой има представа как ще се радвам да сподели. Мислех , че ще се скрие след като му дам изключено, но не се получи и след това мисля че някой работи които ми бяха активни се изключиха,така че ще ви помоля също да качите някой скрийншот или да споделите дали фабрично имате включено нещо в него.

Благодаря предварително и се извинявам , ако въпроса ми не е на мястото си !
Цитирай
#24

Хора защо не получаваме никакви актуализации на OS-а?
Веднъж ми се случи отключвайте телефона с пръстов отпечатък ми се отключва телефона и след по малко от секунда ми изчесваха всички икони от началният екран, така след две отключвани всичко се оправи от само себе си Smile.

Samsung Galaxy S21 Ultra 
Samsung Galaxy Note 10+ Aura Black
Samsung Galaxy Note 8 - black
Huawei P Smart Z
Samsung Note 4
Xiaomi Redmi Note 6 pro
Цитирай
#25

(2017-10-25, 18:25:59)Boneti14 написа:  Здравейте,

отключих в настройки едно допълнително меню " опций на разработчиците" . Искам да попитам дали има начин да го скрия пак,ако някой има представа как ще се радвам да сподели. Мислех , че ще се скрие след като му дам изключено, но не се получи и след това мисля че някой работи които ми бяха активни се изключиха,така че ще ви помоля също да качите някой скрийншот или да споделите дали фабрично имате включено нещо в него.

Благодаря предварително и се извинявам , ако въпроса ми не е на мястото си !

По подразбиране си е изключено ( крито ) менюто при всички андроид устройства. Идеята на менюто е че има доста експериментални функции които могат да влошат работата на телефона ако безцелно се пипат.  Вариант да се скрие пак няма. Ако нищо не се пипа в менюто дори и да си е показано не се отразява на работата на телефона. Аз лично винаги го отварям за да си променя бързината на анимациите от 1х на 0.5х защото телефона става много по-бърз. Друго не пипам в това меню. Остави го включено защото въпреки че по подразбиране е скрито то фабрично си е активирано и работи.


Прикачени файлове
.jpg SmartSelectImage_2017-10-26-11-28-43.jpg Размер: 93.35 KB  Сваляния: 254

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G Snapdragon 
Galaxy Watch 4 44mm Silver 
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)