Хостинг за AndroidBG благодарение на  
Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Телефонът не звъни или звъни с голямо закъснение
#1

мнение 1 от ivaylod

Здравейте,

Имам проблем от няколко месеца със сматрфона ми Alcatel One touch idol 3,   4,7 инча.
Когато някой ми се обажда, той чува тон "свободно", но при мен телефонът не звъни, дисплеят не светва и по никакъв начин не индикира, че някой ме търси в момента. 
Възможно е телефонът да започне да звъни след като набиращият вече е чул 3, 4, 5, 6, или повече пъти тон "свободно", но е възможно телефонът ми да не позвъни изобщо, колкото и дълго търсещият да е на линия.
Проблемът не се появява често, но няма някакъв интервал, нито конкретно място. Случвало ми се е както в София, така и в провинцията. Възможно е и веднага след като са ме набрали, телефонът да извъни, но не винаги.
Върнах телефона до фабрични настройки, но без резултат. От Мтел също направиха проверка, но установихме, че причината не е в покритието, тъй като тествах сим картата в друг апарат и нямаше никакво забавяне при позвъняване.
Тъй като телефонът ми е двусимов, поставих сим карата във втория слот и като че това забавяне изчезна, но големият проблем е, че този слот не поддържа 3g и 4g и интернетът е ужасно бавен.

Някой имал ли е подобен проблем и имате ли идея къде може да е проблема. Дали е в хардуера на самия телефон и по-конкретно в сим 1 или е възможно и да е софтуерен ? Ясно е, че мога да го занеса на сервиз, но първо искам да питам тук.
Цитирай
#2

мнение 2 от ivaylod

Здравейте, отново,

Тъй като открих някакво решение на описания по-горе проблем, реших да споделя, ако случайно някой му се случи нещо подобно.
В настройките на телефона има меню "Мобилни мрежи" и подменю "Предпочитан режим мобилни мрежи", като са налични три режима:
1. LTE/WCDMA/GSM/автоматично.
2. WCDMA/GSMA/автоматично
3. GSM

Оказа се, че ако избера WCDMA/GSMA/автоматично или пък само GSM, проблемът с закъсненията в позвъняването изчезва. Единственото неудобство е, че нямам 4g интернет, и съм ограничен до 3g, но скоростта е достатъчно добра.
Не мога да си обясня каква е причината, но явно когато съм в режим LTE се появява този проблем.
Цитирай
#3

мнение 3 от goonies

Здравей, изпреварил си ме с решението! И аз имах този проблем  , явно LTE мрежата в БГ е проблема , радвам се че си се оправил сам :Smile aко те интересуа нещо за телефона питай скайп goonies79
Alcatel One Touch  Idol3 4.7
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android, Invisible SHIELD