Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Забива ми Ми5-та
#1

мнение 1 от Dimitar666

Здравейте!

Имам Xiaomi Mi5 64GB вече от 1 година и 1 месец. Купих го от Aliexpress. От 1 месец насам, докато ползвам Facebook или играя Clash Royale, телефонът забива и виждам само картината от момента, в който е забил. Ако гледам видео във фейсбук, чувам звука, но картината не помръдва. Плъзгам пръста си нагоре-надолу и след време като започне да работи виждам, че съм преместил на по-долна или по-горна публикация от тази, на която после съм бил. Като натисна Home бутона, звукът на видеото спира и когато се оправи телефона, виждам началния екран. Като забие и го плесна в ръката си картината се премества нагоре или надолу, но пак продължава да не мърда. Ако го заключа, при повторно натискане на бутона за отключване светват сензорите за назад и отворените приложения, но екрана е черен. Когато задържа бутона за отключване за 7-8 секунди, телефонът се изключва и после се включва без да ми показва Mi логото. Когато се включа пак светват сензорите, но екрана продължава да е черен, когато скролна нагоре по екрана и почна да си движа пръста по него, усеща вибрации. Тези вибрации са от екрана за отключване с нарисуване на картинка ( pattern), но екранът пак е черен. След време светва и тогава мога да го ползвам. Когато го зареждам и натисна бутона за отключване, сензорите светват, но екранът пак е черен. Усещам как се отключва като си сложа пръста върху сензора за отпечатък, но екранът е черен. Помогнете!!! Благодаря предварително!
Цитирай
#2

мнение 2 от suffer

Вероятно не си ресетвал при прехода до Нуга и при прехода до миуи 9.
Също е вероятно да е с гаражен ром, който неминуемо се омазва а времето.
Силно се надявям да не е хардуерно, и плясването в ръката е силно непрепоръчително още от времето когато спряхме да ползваме руски телевизори.

Сподели все пак с кой ром си и от кога е проблема точно, дали има събитив с което да го свързваш - ъпдейт, нова тема, инсталация на приложение, или се случва само при зареждане ...
Цитирай
#3

мнение 3 от Friz

Можеш също да споделиш дали си го мокрил, дори леко около usb порта.
Цитирай
#4

мнение 4 от Dimitar666

Suffer, ресетвам го след всеки ъпдейт. Ромът ми е MIUI 9 Global 7.12.1| Beta (Това ли е ром?) Проблемът е от 1 месец. Предишната вечер въвеждах едни кодове от този сайт http://en.miui.com/thread-6772-1-1.html , сещам се, че въведох този код *#*#2664#*#* - Touch screen test. и още няколко. Обаче нищо не ми изписа на екрана.
Friz, максимум от дъжд.

Някой има ли същия проблем?
Цитирай
#5

мнение 5 от duscott

Забелязвам в последно време, че понякога, когато ме търси някой, не успявам да отговоря. Зелената слушалка (на дисплея) се мести донякъде, но не успявам да вдигна. Имате ли подобен проблем?
Xiaomi Mi5 32GB
Blackview A7Pro
Цитирай
#6

мнение 6 от suffer

ако си с протектор или стъкло виж да не е замърсен/отлепен.

и си направи един тест на екрана на *#*#6484#*#*
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android, Invisible SHIELD