Хостинг за AndroidBG благодарение на  
Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LG G2 D802 търся много важна информация
#1

мнение 1 от MAX_PG

Здравейте всички,първо за много години.Бъдете живи и здрави.След като прочетох тонове информация и не придобих нужните ми знания,реших да се обърна към форума.Имам телефон LG G2 D802 16GB.
Интересува ме следното:
1.) как протича самият процес на начално зареждане на този модел от самото подаване на захранване до края?

2.) някой може ли да разясни какво точно съдържат и каква функция изпълняват и с какви програми могат да се отворят и да се редактират следните дялове(partitions): sbl1.img , rpm.img , dbi.img , tz.img , aboot.img , laf.img , boot.img , modem.img , modemst1.img ,modemst2.img ,misc.img , persist.img  ?

3.) Надеждни ли са модифицираните кернели и въобще плюсове и минуси на стокови и кустюмизирани кернели?

4.) Надеждни ли са модифицираните ромове и въобще плюсове и минуси на стокови и кустюмизирани ромове?

5.)Като firmware Kitkat или Lolipop е по-добрият вариант като общо заключение?
  по мои наблюдения забелязах следното: камерата на лолипоп снима с по-ниско качество от киткат,живота на батерията на лолипоп ми се видя по-малък(но може и да греша),визуално и двете си имат някои благини,а като скорост при инсталиране на приложения лолипоп е по-бърз ,лолипоп има добър статус бар но не ми харесва навигационния бар,а при киткат е обратното добър навигационен бар ,но пък статус бара е кофти.Това са ми наблюденията на пръв поглед.Незнам за бъгове при двата фирмуера,някой ако знае нека сподели за и против


6.)Може ли да се сложи камерата от киткат на лолипоп?

7.)Може ли да се сложи статус бара от лолипоп на киткат?

   
 Благодаря на всички които ще се отзоват.
Цитирай
#2

мнение 2 от krasimiretov

Здрасти. Ще отговоря на което мога и с каквото знам(може и да греша, някой да ме поправи, ако е така).
Нямам G2, но съм с G3, разлика голяма няма.
1. Ако става въпрос за това как да зареждаш телефона - изчакай да падне батерията, но не напълно към 10% и го сложи да се зарежда. След като стане на 100% и индикатора светне зелено го остави за още 30+ минути, защото съм забелязал, че държи повече като се остави така.

2. Това са файлове от .kdz източници и като цяло телефона работи благодарение на тях. Не знам повече за тях.
Можеш да редактираш boot.img с android image kitchen(мисля, че само ramdisk-a). Можеш да правиш също някакви манипулации с modem.img(7zip върши работа, но е безмислено според мен, защото ефекта е, че не ти разчита сим картата , поне при G3 ?)

3. Качвал съм само Xceed bld14 на една G2-ка и собственика остана доволен. Наистина подобрява работата на устройството. Нямам наблюдения над други kernel-и.

4. Зависи какво ти трябва, обаче съм чел мнения във форума, че стоков 30f ром + xceed работи доста по-добре и бързо отколкото cloudyG2 3.3, защото след време започвал да бави.

5. Предполагам е въпрос на вкус. Най-добре да опиташ и двете и да прецениш, кое ще ти върши по-добра работа. Аз лично бих ползвал Lollipop.

6. Не съм сигурен, но мисля, че не.

7. Ако са само иконките може, но друго не.
| LG | G3 - D855 | 32GB | Clean ROM | Xceed™ Kernel |
Цитирай
#3

мнение 3 от MAX_PG

Все още не съм намерил решение ,моля помагайте.
Всички тези проучвания ги правя за да разбера къде ми е проблема и да го отстраня.
Основното е че нещо става с свързването с мрежата,а именно показва ми пълен обхват , а в същото време не мога да избирам и като ме търсят казва че съм изключил или извън обхват.Не знам хардуерен ли е проблема или софтуерен.проблем с модема ли е ?
Моля помогнете ако знаете нещо по въпроса.И друго забелязах като си сложа сим картата на една обикновена нокиа 6303 (тя е само 2G мрежа) се свързва и си говоря нормално,но като сложа сим картата в моя лг г2 намира 2G мрежа но не иска да се регистрира ж нея (това го прави в Пазарджик) ,а в София си се регистрира ,в другите мрежи си се регистрира без проблем ,но по някое време както си говоря се получава някакво странно звучене в слушалката и нито ме чуват , нито аз ги чувам,но разговора си тече не прекъсва брояча.
Благодаря.
Цитирай
#4

мнение 4 от Koko1976

За мен най-добрият РОМ, който съм ползвал. Как се инсталира. И самият РОМ Както и можеш да прочетеш важните теми.
Moto X Style Android 7.0
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android, Invisible SHIELD