Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ъпдейт на Mecool BB2 Pro?
#1

Здравейте колеги, прецаках си бокса като деинсталирах стоковия лаунчар, после  бях с друг, но заради хард ресет останах без никакъв. Като го включа стои на бял екран, не мога да вляза никъде. Влизам единствено в хрома, но понеже след ресета няма нет, не мога да изтегля лаунчер за началния екран. Има ли начин да се влиза в насройки на бокса през хром, без интернет, както мисля че е с настройки на рутера. 
А също така знаете ли дали има вариант да се сложи ром през флашка или сд карта, разбира се в долнлоуд режим(не съм сигурен че така се казва, влиза се чрез ресет с иглата, и включване на захранването). Слагах стоков ром и на флашка, и на сд карта, в доунлоуд менюто има опции за ъпдейт и през двете, но не става нищо, дава грешка. Явно не е достатъчно да се сложи рома на флашка, и да се ъпдейтне, нещо пропускам. Приемам всякакви идеи, предложения и линкове, защото в момента ми идва да го засиля през прозореца.
    .

HTC Desire C > Samsung Galaxy S4 (GT-I9505) > Sony Xperia Z2 (D6503) > Huawei P20 Pro
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Здравей. В руския форум има доста обширна тема за твоя ТВ бокс. Трябва да се регистрираш преди да теглиш нещо от там. Ето ти линк към темата: цък. Не е сериозен проблемът, в най-лошия случай ще трябва да му качиш фърмуеъра наново. Ако има нещо неясно питай, ще го оправим.

П.П. Трябва да си изтеглиш програмката USB Burning Tool и да го флашнеш през PC. Тази програмка + фърмуеър има във въпросния форум.

Ето и инструкция как да флашнеш през SD карта:
На чиста флашка(FAT32) разопаковаш архива на фърмуеъра. Получават се три файла.
Изкл. ТВ бокса от захранването. Поставяш флашката в устройството.
Натискаш с нещо тънко и остро(желателно е да е неметално) бутона вътре( между AV и HDMI) и задържаш натиснато.
Включваш приставката. След като попаднеш в менюто на Recovery отпускаш бутончето.
Избираш менюто Apply update from EXT -> update from udisk -> yes.
След поставяне на фърмуеъра я рестартиша от тук: Reboot system now.

Sony Ericsson Xperia Ray, ASUS MemoPad HD 7, LG G2 mini, Samsung J500F DS, TV Box Sunvell T95M
Цитирай
#3

Emoned, за съжаление нито един от двата метода не сработи. При първия, инсталирал съм usb burning и драйвърите, намирам img файла, давам старт и тогава свързвам бокса с лаптопа чрез юсб, натискам power,  но програмата не зарежда нищо,  все едно не съм свързал бокса. Беше изключен от захранването, не зная дали е правилно, но мисля, че го четох някъде.
При втория начин, изтеглих сигурно 4-5 зипа всякакви сглобки, само за bb2 pro разбира се, но пак нищо. Правя точно каквото си написал, натискам apple update from udsk, тръгва да го инсталира, стига някъде до 20-25 %  и изписва някаква грешка 21, update aborted и до там. Беше писал, че след като разирхивирам зипа, трябва да има 3 файла, е аз не намерих такъв зип, минимум 6-7 файла. Да не би да има специален ром за инсталация през карта. Утре вечер пак ще свалям от руснаците софтуери, пък дано да да имам късмет.

HTC Desire C > Samsung Galaxy S4 (GT-I9505) > Sony Xperia Z2 (D6503) > Huawei P20 Pro
Цитирай
#4
Video 

Не можах да открия фърм за СД карта. Пробвай следната процедура от компа. Ето тук има фърмуеър за твоя ТВ бокс - ако е BB2 Pro. Трябва ти най-горния файл: BB2_PRO-MHC19J-20170331.143515.V0923.img

За да смениш фърма с USB Burning tool  трябва да следваш следните стъпки:
1. Инсталираш Amlogic USB Burning tool и я пускаш като администратор. Желателно е да смениш езика на английски.  Smile
2. Натискаш скрития бутон Ресет на ТВ бокса (и го задържаш натиснат до т.3) и тогава свързваш към PCто с колкото имаш по-надежден и по-къс USB  кабел.
3. В програмата трябва да се появят символите HUBX-X (X-X са цифри) Connect Success, чак след това съобщение пускаш скрития бутон Ресет. Ако не се появят, натискаш бутона Refresh и повтаряш т.2
4. В програмата отиваш на меню File - Import Image и избираш новия фърм: BB2_PRO-MHC19J-20170331.143515.V0923.img. Натискаш Start.
5. Ако всичко е минало добре(след 2-5мин. приблизително), ще ти се появи следното съобщение: Burning successfully. Натискаш Stop и изключваш устройството от PC.

Използвай USBто което е по-близо до захранващия куплунг на устройството. Ако не се получи, пробвай да закачиш захранване към тв бокса. 
Дай линк към драйвера който слагаш на PCto. С каква версия на Amlogic USB Burning tool пробваш?

Успех. Пиши какво се е получило.

Sony Ericsson Xperia Ray, ASUS MemoPad HD 7, LG G2 mini, Samsung J500F DS, TV Box Sunvell T95M
[-] 1 потребител изказва благодарност на emoned за това мнение:
  • maxo
Цитирай
#5

Ха ха човек железен си, вчера нямах време да пробвам, сега пробвах и стана от първия път. Написал си го супер ясно и точно, просто нямаше как да не се получи. Да си жив и здрав и ти и семейството ти. Почти се бях отказал, или щях да го захвърля някъде, и да го дам в сервиз някога, или щях да купувам друг, обаче ти не се отказа, за което съм ти благодарен. Радвам се, че има такива отзивчиви  потребители във форума. Още веднъж ти благодаря. Между другото с този фърмуер, който ме посъветва да сложа, бокса лети, два пъти по бърз, а и видът на менюто и настройките са много по-добри, за което също трябва да ти благодаря. Storstark Lock Buga Buga Buga Buga Buga Buga

HTC Desire C > Samsung Galaxy S4 (GT-I9505) > Sony Xperia Z2 (D6503) > Huawei P20 Pro
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)