Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Съобщение за влага във Юсб Порт
#1

Здравейте. От днес ми излиза известия за влага във юсб порта на телефона. Като го оставя да ае зарежда прекъсва зареждането и ми изписва да ги махна от зарядното и да подауша. 
Само че подробността е че телефона не е бил на мокро нито във вода. 
Абсолютно нормална експолатация както през всичките месеци в които го ползвам. 
Дайте ми съвет какво да правя. 
След рестарт грешката изчезва, но след известно време се появява пак .
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

здравейте ,по темата аз си чистя усб порта с клечка за зъби и сгъстен въздух, внимателно и по това време телефона е изключен,ще се изненадаш каква мръсотия излиза.
Цитирай
#3

Мръсотия наистина може да се събере впечатляваща, така че е добре да опита първо почистване, да.

1. Опитай Apps>Configure Apps (трите точки горе вдясно)>Special access>Modify system settings>Show system (пак от трите точки горе вдясно)>LG System server - turn off "Allow write system settings". След което Apps>Show system (трите точки горе вдясно)>LG System server - turn on "Silent"
2. Опитай с друг кабел за зарядно
3. Нулиране на устройството
4. Сервиз
Цитирай
#4

Оправи се от самосебе си. След 1 ден. Така и не разбрах от къде дойде проблема...но ми е странно все пак воден телефон да се "плаши" от влага.
Цитирай
#5

Странно е, но като нищо може да е било и просто бъг.
Цитирай
#6

Има си сензор там при порта за влага. Ако е мокро не позволява да зареждаш защото ще стане късо съединение. А защо ти е сработил без да е мокрен? Конденз, бъг...причини много. Сега зимата от студено на топло и мойте очила се изпотяват даже ;-)

Телефоните са преходни, особено в моите ръце !
Цитирай
#7

Здравейте, тази сутрин имам същият проблем,за влага в порта а никога не е мокрен и моя.Прави го постоянно само като се зарежда спира.Някъква идея да го оправя.
Цитирай
#8

(2018-02-19, 12:12:30)fifth_root написа:  1. Опитай Apps>Configure Apps (трите точки горе вдясно)>Special access>Modify system settings>Show system (пак от трите точки горе вдясно)>LG System server - turn off "Allow write system settings". След което Apps>Show system (трите точки горе вдясно)>LG System server - turn on "Silent"
2. Опитай с друг кабел за зарядно
3. Нулиране на устройството
4. Сервиз

И ще добавя: изчакай още ден-два. Можеш леко да го продухаш със сешоар, но не много гореща струя.
Цитирай
#9

И при моя излиза няколко дена изписва маха се ....

Sony Ericsson Xperia Arc LT15i, Samsung Galaxy S III,Samsung Galaxy S  IV , LG G3,LG G4
Цитирай
#10

Така, измих го много добре на чешмата и проблема изчезна,но незнам докога а е на три месеца.
Цитирай
#11

Моя ходи на ремонт в оторизирания сервиз, за моя сметка (гаранцията не го покри). Въобще не искаше да се зарежда. Думите на майстора горе/долу бяха, че телефона не е водоустойчив, а влагоустойчив и според него, съм се опитал да зараждам, докато порта е мокър (което, не е вярно, но няма как да го докажа) Сумата за смяна на порта не беше няква голяма, не помня вече беше есента.

Око за око, паста за зъби!
Цитирай
#12

Мисля че е някъкъв бъг,зящото започнах да го мокря и къпя редовно и проблем няма.Докато е под водата се появява съобщението но след изстръскване изчезва и това е.
Цитирай
#13

(2018-03-28, 15:25:53)tziko написа:  Моя ходи на ремонт в оторизирания сервиз, за моя сметка (гаранцията не го покри). Въобще не искаше да се зарежда. Думите на майстора горе/долу бяха, че телефона не е водоустойчив, а влагоустойчив и според него, съм се опитал да зараждам, докато порта е мокър (което, не е вярно, но няма как да го докажа) Сумата за смяна на порта не беше няква голяма, не помня вече беше есента.

Е това е да попаднеш в български сервиз.
Цитирай
#14

А в солена вода някой топил ли го е?

И няма ли някакви тапички за usb порта за всеки случай ?
Цитирай
#15

Солената вода е убиец за всичко що е техника - причина: ами солта, все пак разяжда/води до корозия. Поради това, че е солена, влияе и дори прониква по различен начин в устройството, пък и дори да не проникне навътре, то поне жакът за зареждане и аудио жакът ще заминат. Че и до микрофончетата ще стигне.

Официално: http://www.lg.com/uk/support/solutions/m...tance-ip68. Вадя цитат от линка: "Do not immerse the device in chemicals other than fresh water. Avoid salt water from the sea."
Цитирай
#16

Аз го топя в морето. Ама, след това винаги го мия на чешмата.

Ето още един цитат:
"...по думите на LG когато представиха смартфона по време на MWC, устойчивостта е не само при потапяне в сладка, но и в солена вода..."

LG Nexus 4/LG Nexus 5/LG G2/LG G4/LG G6
Цитирай
#17

Издържал е под солена вода на някои, но официално съм показал какво пише, с което този цитат става просто съчинение на някой. Но на късмет всеки може да се пробва, разбира се.
Цитирай
#18

От вчера съм този проблем и е адски дразнещо. Вчера, едвам успях да го закрепя да се зареди и днес пак.
Някой ако е намерил решение , да сподели моля.
p.s. Откачена работа:
- направо струята от чешмата в порта, подсушаване, включване в зарядното ии...
засега зарежда нормално Rolleyes

                                                                          За "Благодаря" ->  Бутона
                                         
                                                                                     V
[-] 1 потребител изказва благодарност на georgi4a за това мнение:
  • juspar
Цитирай
#19

Аз имах това нещо когато продухвах порта с уста преди седмица Big Grin И след като го сложих на зарядно ми изписа съобщението за влагата и не искаше. Пробвах с тънко кламерче да изчистя, но уви същата работа. Изключих го и изчаках поне час и не ми изписа за влага, и от тогава не ми е излизало.

LG G6 H870;
Galaxy S8 Black
Цитирай
#20

С кламер няма да стане няма толкова тънък кламер. Трябва ти тънка игла за шиене ако искаш да го чистиш на моя G5 преди време порта за зареждане се беше напълнила с всякакви власинки ,до толкова че кабела влизаше наполовина... Опитвах с кламер, въздух под налягане и накрая с тънка игла за шиене и последното само свърши някаква работа.
Цитирай
#21

Здравейте за да не пускам нова тема ще пиша тук. От известно време, не знам от кога може би седмица-две, когато изключа телефона и реша така да го заредя ми излиза логото за съобщения на влага или вода в порта и до там. Когато е включен се зарежда нормално, но не се показва оставащото време до края? От какво може е този проблем? Мих телефона, чистих го, както и порта на кабела също- нищо?
Цитирай
#22

И при мен два пъти се беше случвало това докато зареждам. Махам кабела, духна му малко, разчовъркам кабела и се оправя. И така до днес... когато ми излезна warning-a постоянно.

Взех си спрея за чистене на очила (на няква спиртна основа е), пръснах го и го подсуших. Оставих до 5-10 минути и нищо. Изчистих с една клечка мръсотията. Имаше бая прашоляк. Та изчистих го, напръсках го пак със спрея, подсуших го, оставих го пак 10-15 минути и изчезна. Да видим до кога.. Big Grin

Samsung Galaxy S2 ex
LG G2 - the one and only! ex
Sony Z5 ! ex
LG G6 - the return!
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)