Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Връщане от 7.0 Nougat до 6.0.1 Marshmallow?Как?
#1

мнение 1 от Samssung S6 Edge

Здравейте,откакто ъпдейтнах 7.0 Nougat и особено преди месец два последната актуализация батерията ми пада два пъти по-бързо.
Сигурен съм,че е от актуализацията,защото в момента в който се инсталира от следващата минута стана страшно.
Върнах веднага фабричните настройки,но ефект няма.
Има ли вариант да се върне 6.0.1 Marshmallow?
Четох из форума за някакъв файл от 4 части,а не от 1.
В същото време щом завършва на 5 качения софтуер (вече актуализиран) не може да се върне повече.
Ако завършва на 4 може.
Не съм запознат,само чета.
Моя телефон е купуван от Теленор и си зарежда логото.
Идват му редовно актуализациите.
Помагайте...
Цитирай
#2

мнение 2 от rado__8

Влез в Настройки >> За устройството и напиши Версията на основната честота, ако си вече ъпдейтнал буутлоудъра както се съмнявам до версия G920XXU5 с Changelist 8821257 не можеш да се върнеш на G920XXU4 това значи, че няма да можеш да върнеш до 6.0.1
Цитирай
#3

мнение 3 от ivan_vylka

Последния фърм 6.0.1 за s6 edge е G925FXXU5DQAE, тоест може да се върне. Дал съм му линк за 4-файлов на тази версия на лично и ще му помогна да се оправи нататък.
Samsung Galaxy Note 8 & Apple iPhone X
Цитирай
#4

мнение 4 от Samssung S6 Edge

Само да припомня,че съм с телефон Samsung S6 Edge,тоест SM - 925F,а не 920(обикновената шестица)

Версията на основната честота е :G925FXXU5EQLB

Следвам инструкциите на лични на Иван и вярвам,че ще се получи.

Ще напиша в темата резултата.
Цитирай
#5

мнение 5 от Samssung S6 Edge

Искам да искажа огромни БЛАГОДАРНОСТИ на колегата Иван от темата,който страшно много ми помогна да си върна обратно 6.0я
Възможно е!
Братята руснаци са се погрижили за това,а Иван помогна с качването на софта!

Buga Buga Buga


Storstark Storstark

Dance Dance Dance
Цитирай
#6

мнение 6 от nikolai_1970

Моля Ви ако е възможно публикувайте подробни инструкции как да върна стария Андроид 6.0.1 Marshmallow. Със Самсунг Галакси С6 съм и имам невероятни проблеми с телефона след упдейт до 7.0 Nougat. Имейла ми е : nikolai_1970@yahoo.com . Или публикувайте инструкциите тук. Предварително Ви благодаря.
Цитирай
#7

мнение 7 от ivan_vylka

За s6 G920F теглите следните файлове:
6.0.1 Galaxy S6
Odin 3.13.1
USB Driver

Имайте в предвид, че всичко от телефона ще се изтрие, така че си направете резервно копие на важните файлове от телефона.
Инсталирате драйвърите, ако нямате вече инсталирани. Разархивирате Odin в самостоятелна папка и стартирате програмата. Разархивирате архива от първия линк. Там имате 4 файла. След това ги поставяте на определеното място във Odin, както следва:
BL -> BL
AP -> AP
CP -> CP
CSC -> CSC
Не пипате нищо друго по настройките на Odin. Изключвате телефона (Power Off). Задържате едновременно бутоните Vol Down + Home + Power. Влизате във Download Mode. Пита ви за потвърждаване със Vol Up. Потвърждавате. След това свързвате телефона със кабела към компютъра. Изчаквате Odin да го разпознае и след като вече сте заредили всички файлове, както е описано по-горе, натискате бутона START. Изчаквате около 5 минути процеса да приключи, докато изпише PASS във Odin. Телефона се рестартира вече със Андроид 6.0.1.
Samsung Galaxy Note 8 & Apple iPhone X
Цитирай
#8

мнение 8 от nikolai_1970

Тегля файловете и ще пробвам. Благодаря Ви много за бързата реакция. Ще пиша дали съм успял да се справя.
Цитирай
#9

мнение 9 от nikolai_1970

Всичко се случи точно както според описанието и очакванията ми. Телефона се рестартира със стария Андроид. Благодаря. Единия проблем се реши. Вече успявам да се свържа с почти всички безжични мрежи за които имам достъп разбира се. Но другия проблем си остана и не знам какво да правя. Не успявам да свържа телефона с компютъра. В момента за кой ли път вече инсталирам драйвери за USB на Самсунг и не иска да види телефона и това е. Зарежда се но няма никаква реакция. Благодаря Ви за оказаното съдействие.
Цитирай
#10

мнение 10 от Lyudmilski

Здравейте! Не видях отговор на проблема си,за това реших да коментирам под сходен проблем.Извинявам се предварително ако мястото на публикацията не е за тук.
Имам сериозен проблем с телефона.Става дума за Самсунг Галакси S6 SM-G920F 32гб. Докато беше с андроид 6 нямаше проблем,преди седмица се ъпдейтна до Андроид 7 и започнаха проблемите.Проблемите са следните:
1.Частично мрежата намаляваше и се увеличаваше,след което спрях да получавам входящи и изходящи обаждания.Смених оператора и нямаше резултат.Опитах с друг,също.Така смених 4 оператора на територията на Испания и резултат нямаше.
Опитах връщане на заводски настройки.Резултат 0.
Софтуерът който имаше последно беше: G920FXXU5EQI8 това е след ъпдейта на андроид от 6 на 7. До последно имаше мрежа и мобилен интернет без да има входящи и изходящи обаждания.
2.Отиде в сервиз с идеята да се смени софтуера (по преценка на техника) и да се оправи за да работи.
След 3 дни без резултат ми се обадиха да отида да си го взема.Видимо софтуера е сменен (Версия на Андроид: 7 , Версия на основна честота : Няма информация , Номер на Компилация: NRD90M.G920FXXU6ERC1) но сега освем,че няма мрежа .. няма и имеи адрес .. остана ми само сериен номер на *#06#. След взимането от сервиза често ми излиза съобщение,че: Има открита заплаха.Открити са неупулномощени действия.Рестартирайте телефона,за да отмените тези действия.След рестарт съобщението се повтаря.Попитах в друг сервиз но директно ми казаха,че не се занимават с такива неща.
Дайте идея какво да правя и как да оправя нещата.Разполагам с около 15 ром-а за S6 но всички са еденични (1 файл не 4) и дават грешка при флаш с odin.Ще съм много благодарен ако някой може да помогне.Благодаря за отделеното време.
Поздрави.
Цитирай
#11

мнение 11 от ivan_vylka

Теглиш тизи фърмуер, който съм дал по-горе (Линк), 4 файлов 6.0.1 и си решаваш всички проблеми. Не знам по какви сервизи смешни си носите телефоните, ама явно са страшни некадърници. Е на такива да им се изплюеш в лицето направо, аман от псевдотехници  Angry 
Samsung Galaxy Note 8 & Apple iPhone X
Цитирай
#12

мнение 12 от Lyudmilski

(10 Apr 2018, 12:54:26)ivan_vylka написа: Теглиш тизи фърмуер, който съм дал по-горе (Линк), 4 файлов 6.0.1 и си решаваш всички проблеми. Не знам по какви сервизи смешни си носите телефоните, ама явно са страшни некадърници. Е на такива да им се изплюеш в лицето направо, аман от псевдотехници  Angry 

Благодаря колега за бързият отговор.
Свалих всичко и флашнах както е описано.Нищо не е пипано по odin.

Ето и резултата:

<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/004> Odin engine v(ID:3.1301)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> Total Binary size: 4840 M
<ID:0/004> SetupConnection..
<ID:0/004> Initialzation..
<ID:0/004> Set PIT file..
<ID:0/004> DO NOT TURN OFF TARGET!!
<ID:0/004> Get PIT for mapping..
<ID:0/004> Firmware update start..
<ID:0/004> NAND Write Start!! 
<ID:0/004> SingleDownload.
<ID:0/004> sboot.bin
<ID:0/004> FAIL!
<ID:0/004> 
<ID:0/004> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

Ако имаш идея как може да стане и къде е проблема съм отворен за предложения.
Поздрави!
Цитирай
#13

мнение 13 от Samssung S6 Edge

Имам чувството,че не си въвел в Один 4 файла,а само 1 MD5....
Цитирай
#14

мнение 14 от Lyudmilski

(12 Apr 2018, 23:07:04)Samssung S6 Edge написа: Имам чувството,че не си въвел в Один 4 файла,а само 1 MD5....

Напротив.Колегата Иван ми даде линк към 4 файлов ром и направих всичко както е описано.Проблема беше в телефона (беше доста омазан) но в крайна сметка намерих ром който да работи ( до колкото е възможно да се каже) и сега съм с друг проблем.
Имам мрежа,имам и мобилен интернет но нямам изходящи и входящи обаждания.Получавам смс-и за пропуснати повиквания и мога да използвам бързото меню на оператора (*100#) за да си проверя сметката и минутите но няма входящи и изходящи.Опитах да отменя всичко с ##002# но без успех. Командата *#*#4636#*#* не работи при мен.Ще съм благодарен ако някой има идея какво може да се направи да за може да функционира нормално телефона.
Благодаря за отделеното време и бързите отговори.
Поздрави!
Цитирай
#15

мнение 15 от Samssung S6 Edge

В крайна сметка мина ли на 6.0.1?
Цитирай
#16

мнение 16 от Lyudmilski

(14 Apr 2018, 08:50:16)Samssung S6 Edge написа: В крайна сметка мина ли на 6.0.1?

Не. Останах с 7.0 Nougat.
Сега имам друг проблем на който търся решение.
Имам мрежа,имам мобилен интернет и получавам смс-и но .. нито мога да набирам нито мен да ме набират. Отменям пренасочванията с команда ##002# изписва ми,че всичко е отменено и резултат 0. Чета по форуми и търся решение. Ако някой се е сблъсквал с проблема и има идея какво може да се направи,ще съм благодарен да сподели.

Поздрави!
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android