Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Отключване на Заключени от Мтел телефони чрез HCU Client
#1

Здравейте, значи днес закупих един P8 Lite. Момчето обаче не ми каза, че е заключен от Мтел и само с тяхни карти работи. Аз всичко му тествах, но не и СИМ картата. Чак като се прибрах я сложих и видях че не ми отчита карта. После видях на кутията че има стикер на Мтел и веднага се сетих, че само МенТел могат така да е**т хората, хахаха. Веднага се сетих, че проблема не е в развален телефон, а просто заключен от оператора.
В нета търсих някакви безплатни начини да се отключи, ама уви, няма. Поне аз не намерих. Ако някой знае БЕЗПЛАТНО как става, то нека каже.
В сервизите не знам колко струва, но едва ли ще е под 20лв. защото преди 3 години за един друг телефон питах колко струва и ми казаха от 20 нагоре зависи от модела.
Като се разтърсих за отключване, видях че най-евтиното е чрез DC-Unlocker или HCU.
Реално там един акаунт може да се ползва и в двете програми.
Обаче забелязах, че в DC-Unlocker струва 4 кредита, а в HCU Client е 3 кредита, хахаха.
И с двете програми може да се отключи, аз гледах видео как става с DC-Unlocker в Ютуб, обаче после използвах HCU защото е по-евтино, хаха. Нали сме българи, всяко левче е ценно!!!
1 кредит = 1 евро
Т.е. за 3 евро или казано грубо 6лв. може да се отключи.
Най-бързо е да се купи от сайта на DC-Unlocker и да се плати с Пейпал. Има и други опции за плащане, но аз предпочитам Пейпал. Мисля, че дори и със СМС има, за тези които нямат Пейпал или карта.
Общо взето малко с недоверие бях, ама все пак са само 6лв, реално не рискувах много.
ВАЖНО: Инфо за акаунта ви и по-точно парола ще получите на имейла ви след успешно плащане. При мен това отне около 10 минути. Писмото дойде в папка СПАМ, за това си гледайте и СПАМ-а за мейли от DC-Unlocker.
След това свалих HCU и се логнах с акаунта, който създадох когато купих кредитите.
Преди да свържете телефона, трябва да го сложите в Manufacture mode, това става ето така:
На телефона се пише *#*#2846579#*#*
Влиза се в ProjectMenu -> Background settings -> USB ports settings -> Manufacture mode
След това свързвате телефона с компютъра и натискате бутона Read Phone Info и когато от дясно видите че успешно е свързан отивате в таба Unlock и натискате бутона Direct SIM Unlock и започва процес, накрая от дясно трябва да ви изпише Unlock done! и телефотна ще се изключи. Включете го вие от копчето и вече СИМ слота или слотовете, ако сте с 2 ще са ви отключени и ще имате мрежа.

Определено аз останах доволен, защото за 6лв. отключих телефона, а не да пълня гушите на сервизите, които ще поискат сигурно 26лв. хахаха.
Не знам, дали на някой друг тази информация би му помогнала, но ако попаднете като мен със заключен телефон от МенТел поне ще знаете как по-евтино да го отключите.
До колкото знам тази програма HCU е съвместима с почти всички Huawei телефони, така че става и за други модели.

   
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Еййй тия от Мзел...как се не наядоха и продължават с това зачключване,домашен (стационарен)телефон ше си прекарам но на тях никага повече няма да съм абонат.

Иначе браво полезна информация.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)