Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Online Multiplayer игра
#1

Вече пуснах част от игрите си с онлайн мултиплеър част благодарение на play games. Във всичките обаче има един главен проблем. В играта обикновено избирате, че искате да играете и ако двама човека едновременно чакат да играят ги връзва един с друг. Проблема е, че когато пусна играта, тя няма никави потребители. Постепенно се трупат хора, но дори и 50-100 човека да станат е много трудно точно по едно и също време на деня да се срещнат за онлайн игра. Това е голям проблем, тъй като след няколко опита за онлайн игра и неуспешно свързване с друг играч, човека ще се откаже да пробва. Естествено има я и опцията за игра с покани, но това е само за познати хора. Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Доколкото знам Play Games не позволяват и да се види дали някой чака в момента да играе, без да сте влезли в самата игра и да чакате и вие. Иначе щеше да е удобно, ако има как без човека да е в играта да може да се извести с нотификация, че някой чака за игра. Мисля си да направя някакъв евент за всеки ден в определен час, в който хората да пробват да намерят опонент и така всеки, ако влезе в този час ще има свързване на играчи. Това ми е за сега идеята. Някакви съвети от ваша страна? Някой имал ли е подобни проблеми?
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Това което ще напиша сега ще се стори много налудничаво на всички, но както чето, а и то може би е единствената възможност предоставена от тази ОС.
За тази опция, ти май ползваш google play services, тоест гугъл акаунта. Въобще новите опции за мутлиплеър ползват някакъв акаунт на някакъв световен сървър, гугъл, фейсбук или някакъв друг. Не е ли възможно мултиплеъра да се прави по стария начин, както беше в доброто старо време преди да излязат сървиспаковете на XP и особено социалните мрежи. Създаваш сървъра на собствената си машина и чакаш да се прикачат останалите.
Помисли! Мисла че с този си въпрос отговарям на твоя въпрос. Wink

Doogee S30
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)