Винаги има начин ! Както и има начин и Парис Хилтън да ти стане гадже, но е сложно и ще ти струва пари ! Та това е отговора на въпроса ти. Има начин, но е сложно и струва пари !
(2018-07-16, 23:25:36)sivokuche написа: Винаги има начин ! Както и има начин и Парис Хилтън да ти стане гадже, но е сложно и ще ти струва пари ! Та това е отговора на въпроса ти. Има начин, но е сложно и струва пари !
Не е с лошо.
А конкретно за твоя случай пиши на продавача, дали не може да го прати през Холандските пощи. Те работят с тях (зависи дали продавача ще се съгласи).
Така пратката ти от Китай или от където е, ще мине през Холандски пощи, те ще я прегрифират (с нов печат) и ще влезе в България с Холандски тракинг номер, което вече си е EU и няма мита и такси. В никакъв случай не ползвай DHL или EMS, защото си на почти 100% в митницата. Само обикновени пощи, в случая Холандска - Бг пощи и си го взимаш от най близкия ти пощенски клон.
Има и други варианти чрез бг спедиторски фирми с техни офиси в Англия или Германия, но както казах по горе, сложно е и ще ти струва пари.
Успех с покупката
... А ако не се разбереш с продавача и се запъне да ти го прати с Холандски пощи, което е малко вероятно, но все пак и това го има в зара, пиши ми на лични да ти кажа една древна "тибетска" техника за през наши фирми. Малко по-сложно е, но ще ти излезе долу горе като с DHL като цена за транспорта, ще мине през Англия (ако е от Китай - Хонг Конг, те не си плащат мита и такси взаимно), но няма да пристигне със тази скорост :

С Холандски пощи на мен ми пристигат всякакви неща на батерии и ток (техника) от по $ 300-500 US dollars че и отгоре за около 2-3 седмици.