Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ИНСТАЛИРАНЕ на .ZIP ФАЙЛОВЕ (ромове, ядра, вкусотии, украшения и т.н.)
#1

ИНСТАЛИРАНЕ на .ZIP ФАЙЛОВЕ (ромове, ядра, разни вкусотии, украшения и др. подобни) С ПОМОЩА НА ClockWorkMod Recovery и какво да направим ако се объркат нещата.

Необходим ROOT, S-OFF и ClockWorkMod Recovery
Всички предвижвания в HBOOT и ClockWorkMod Recovery, се осъществяват с бутоните Усилване (надолу/нагоре) и Захранване (избор на меню).

1. Правим резервно копиране на Всички приложения и данни с помоща на програмата Titanium Backup. (Използването на този пункт е необходимо ако преминавате на нов Ром, за инсталирането на който трябва пълно изтриване - WIPE, и после ще ви са нужни всички sms, настройки програми и т.н.)
2. Зареждаме батерията до 100%. (Разбира се самият процес по инсталирането не използва толкова енергия, но с 15-20% зарядка канейки се да инсталираме нов ром, някак си е меко казано неразумно. Процесът може да спре в най-неподходящият момент.)
3. Копираме .ZIP файла в корена на SD картата. (Не трябва да се разархивира.)
4. Сваляме телефона от зареждане и го изключваме от компютъра.
5. Отиваме в ClockWorkMod Recovery.
6. Избираме - backup and restore.
7. Избираме - backup. (Тази команда прави пълно резервно копиране на Вашият телефон на SD картата. Необходимо е за въстановяване на телефона ако инсталирането се обърка. Всяко резервно копиране прави огледален образ от който по-късно можем да възстановим.).
8. Избираме - wipe data/factorty reset. (Използването на тази точка е необходимо само ако переминавате на нов Ром, установката на който изисква пълно изтриване - WIPE).
9. Избираме - wipe cache partition. (Използването на тази точка е необходимо само ако переминавате на нов Ром, установката на който изисква пълно изтриване - WIPE).
{9.а Пълно изтриване - Full Wipe. Различава се от wipe data/factorty reset с това, че се изтриват и системни партишъни и се форматират в EXT3 или EXT4. Това се прави преди да инсталираме на чисто Ром, ако това е посочено като изискване за съответният Ром (например за Honey 3D с инструмента Honey3D EXT4 Full wipe.zip или за рома Android_Revolution с програмата Android_Revolution_HD_Super_Wipe.zip, които форматират системните дялове и файловaта им таблица в EXT4). След използването на тия инструменти всичко по системния дял се форматира /без буутлоудера/ и следва директно -без рестарт, да се инсталира нов Ром или резервно копиране от който телефона в последствие да зареди!} - добавено по препоръка и с Благодарност на колегата reaper22 пост - 3

10. Избираме - install zip from sdcard.
11. Избираме - choose zip from sdcard.
12. Избираме .ZIP файла от SD картата
13. Подтвърждаваме инсталирането на .ZIP файла.
14. Чакаме да завърши инсталирането.
15. Избираме - +++++Go Back+++++.
16. Избираме - reboot system now. (Телефонът ще се рестартира.)
17. Чакаме пълното зареждане на телефона. (Зареждането след инсталиране на Ром може да отнеме много време. Някои Ромове при инсталиране, могат да преминат в циклично зареждане и подобни случаи са нормални.)

Ако не всичко е минало както трябва:
Не бива да се паникьосвате. Инсталирането на .ZIP файлове или Ромове, не сменя буутлоудера, и винаги има възможност да възстановите от резервно копие.
Ако телефонът не иска да излезе от зареждане на рома или не реагира на натискане на бутоните, то просто извадете батерията - телефонът ще се изключи. Изчакайте малко и поставете батерията обратно.
Отидете в ClockWorkMod Recovery и възстановете от резервното копие.

Възстановяване от резервното копие:
1. Включваме телефона с натискане на бутона "Усливане" надолу.
2. Избираме - RECOVERY.
3. Избираме - backup and restore.
4. Избираме - restore.
5. Избираме образ за възстановяване.
6. Подтвърждаваме възстановяването.
7. Изчакваме края на възстановяването.
8. Избираме - reboot system now. (Телефонът ще се рестартира.)
9. Чакаме до пълното зареждане /стартиране/ на телефона.

Ако сте забравили да направите резервно копие, то не е проблем. Можете да възстановите работоспособноста на апарата по следния начин:
1. Отидете в CWM Recovery.
2. Отидете в пункт меню - mounts and storage.
3. Отидете в подпункт меню - mount USB storage и останете там до последващото /виж по-долу/ завършване на операцията по копиране.
3. Включете телефона към компютъра.
4. Копирайте от компютъра на картата очевидно работещо копие във вида .ZIP.
5. Излезте от подпункта меню - mount USB storage.
6. Излезте от пункта меню - mounts and storage.
7. Изпълнете всички точки на "Възстановяване от резервно копие".

Наполеон може да е изглеждал дребен по нощница пред леглото на Жозефина. Но в барутната буря при Аустерлиц той съвсем не е изглеждал дребен.
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Колега ти си златен. Толкова лесно е обяснено, че вземам да се престрашавам и изкушавам и аз да руутна и да си сложа ново ромче. Имаш + от мен

HTC Desire HD > SGS 2
Вече с LG G3 32gb. Titan
Цитирай
#3

При преминаването от един ром към друг, изискването е full wipe (пълно изтриване), който освен wipe data и wipe cache, включва и wipe dalvik cache който се намира в меню advanced на ClockWorkMod Recovery, може да се добави като т.10 преди "Избираме - install zip from sdcard". Също така може да се добави че т.1 бекъп с Titanium Backup, не е задължителна, а само препоръчителна за тези които искат да си запазят "sms, настройки, програми и т.н."

Иначе браво за темата, всичко е обяснено максимално подробно, затова и тя отива при важните.

LG NEXUS 4 & Asus Transformer TF101
Цитирай
#4

Инсталирах си Android Revolution 6.1.0
Само искам да попитам как да флашна онзи файл Set CPU clock back to 1.0 GHz? Идея си нямам как да стане, а рома малко ми лагва :/

Samsung Galaxy S IV
Цитирай
#5

Не ти трябва. В рома има приложение, което се казва "Daemon Controller". С него можеш да си сложиш процесора на каквато си искаш честота.

Samsung Galaxy S IV Mist Black - AOSP KitKat
Asus Transformer Prime - CM 11 KitKat
Цитирай
#6

pwf написа:Не ти трябва. В рома има приложение, което се казва "Daemon Controller". С него можеш да си сложиш процесора на каквато си искаш честота.
Видях го това приложение, ама като хабер си нямам на каква честота трябва да е, за да го задам да е на 1GHz. Ако може малко да ме упъти някой. Също забелязах, че игри като Brothers in Arms, Asphalt 6, Nova 2 не работят. Стига ми до loading и ме изхвърля. Само при мен ли е?

Edit:
Добре, зададох wake max на 1075200 (мисля, че това е 1GHz), другите стойности не съм ги пипал.
Все още не съм открил решение на проблема с игрите.

Samsung Galaxy S IV
Цитирай
#7

Като намаляш честотата, вероятноста да не ти вървят игрите нараства. Но ако преди са вървяли на 1Гхз то проблема е в рома или в драйверите му. Мисля, че за DHD най-добрата честота на процесора, е между 1.15 до 1.2 Гхз. Повече аз не бих рискувал при постоянна работа въпреки, че поства и на 1.8 Гхз. Някой го настройват и на 1.5 за работа, но колко ще изкара преди да умре завинаги- незнам. Проблема винаги е в затрудненото охлаждане.
П.П. Даемон контролера настройва работата на процесора на минимална и максимална честоти според нуждата. Това е така за да се пести батерия, когато не са нужни ресурси. Ако не реагира на приложението което се стартира, в случая играта, то проблема може и да е от там. Опитай с тоя зип за връщане на оригиналните настройки и пиши дали има ефект. Въпреки че не мисля. Инсталира се през рекавъри като ром. Друго опитно което може да се направи преди да зададеш ориг. честота е да повишиш и долната за да се рабере дали е от него.

Наполеон може да е изглеждал дребен по нощница пред леглото на Жозефина. Но в барутната буря при Аустерлиц той съвсем не е изглеждал дребен.
Цитирай
#8

Не разбирам защо искаш да го смъкваш. Честотата, на която е сложен си е идеална и за игри и за всичко. А явно това изхвърляне е защото ползваш кракнати копия на игрите, които вече са спрени от gameloft. Търси други или дай 2.40 на разработчиците. Няма да ти съборят бюджета.

Samsung Galaxy S IV Mist Black - AOSP KitKat
Asus Transformer Prime - CM 11 KitKat
Цитирай
#9

Асфалта и Новата ми бяха платени и преди малко магически тръгнаха о.О Brothers in arms 2, обаче зацикля и ме маха след като стигна лоада на менюто. Също така на 1GHz насичането изчезва магически о.О А също така някой изпробвал ли е онзи LordKernel? Казват, че подобрявал живота на батерията значително.

Samsung Galaxy S IV
Цитирай
#10

Някой може ли да ми помогне да си сложа ново радио ,до преди 2-3 месеца ползвах това android-sdk-windows,излизаше ми терминала и там стъпките ги знам и се оправях много лесно,но днес като реших да си сменя радиото ,защото смених и рома и ми излизат много прозорци да тегля и инсталирам различни допълнения ,но проблема е че не спира да тегли и инсталира и не мога да си сменя радиото ,имали някакъв друг лесен вариант,искам да си сложа радиото на този ром
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=840040

Mac os x
Цитирай
#11

krasimir76 написа:Някой може ли да ми помогне да си сложа ново радио ,до преди 2-3 месеца ползвах това android-sdk-windows,излизаше ми терминала и там стъпките ги знам и се оправях много лесно,но днес като реших да си сменя радиото ,защото смених и рома и ми излизат много прозорци да тегля и инсталирам различни допълнения ,но проблема е че не спира да тегли и инсталира и не мога да си сменя радиото ,имали някакъв друг лесен вариант,искам да си сложа радиото на този ром
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=840040

Свали радиото, разархивирай архива, вътре има текстов фаил с инструкций как да го смениш, от дос промпта пишеш 3-4 команди и това е.

SAMSUNG Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Watch, 46 мм
Цитирай
#12

@krasimir76, свали това ---> Quick Flash Package: Radio_12.62.60.27_26.13.04.19_M

Разархивираш го и стартираш QuickRadioInstall.cmd, ще се отвори един command prompt, следвай инструкциите които се свеждат до натискане на Enter в определен момент.

HTC Sensation S-OFF - ROM █ ViperS v5.0.0 █
Цитирай
#13

Мерси много ,оправих се ,всичко си е ОК.Благодаря :bow:

Mac os x
Цитирай
#14

Смяната на радио преди или след инсталирането на къстъм рома се прави?

Samsung Galaxy S4
Цитирай
#15

Без значение, аз лично го сменям преди да флашна ром-а.

Samsung Galaxy S IV Mist Black - AOSP KitKat
Asus Transformer Prime - CM 11 KitKat
Цитирай
#16

И аз правя преди да инсталирам РОМ-а. Все пак в някой РОМ-ове пише, че искат дадено радио, преди РОМ-а, а не след него !

Xiaomi Mi9 Cool
Цитирай
#17

Здравейте колеги имам проблем Sad!
След руут-а по метода на колегата iuly_vn всичко си мина нормално и телефона се руутна!
После инсталирах RCMix3d Runny v3.3 по темата: https://www.androidbg.com/forum/topic166...-i-tn.html спазвайки точно инструкциите!
Направих и backup преди това.
Сlед инстала на рома ми написа че всичко е наред ........restart & enjoy Runny v3.3
Телефона се рестартира - заспа/не зарежда на бял екран с надписа htc стой вече 30 мин. - та питам нормално ли е това и колко време трябва за да зареди новия ром!
...............................................backup-нах успешно иначе Smile
Очаквам някакви идей от Вас и къде вероятно по точно бъркам!
Поздрави и лека и мека.........

Samsung Galaxy Edge G935F; Samsung Galaxy S9 G960F

Цитирай
#18

Не е нормално да стои толкова време. Изкарай батерията и пак я вкарай. Аконпродължи да си стои логото ресторваш белъпа в краен случай.

Motorola Milestone -> HTC Desire -> Desire HD -> LG Optimus 2X -> Galaxy Nexus -> Galaxy Note -> HTC One M7 -> Galaxy Note 3 -> iPhone 6 -> Galaxy S6 -> iPhone 6s -> Galaxy S9+
Цитирай
#19

Това и направих, ресторнах бекъпа. Днес ще опитам друг РОМ да инсталирам.

Samsung Galaxy Edge G935F; Samsung Galaxy S9 G960F

Цитирай
#20

Проверявайте си валидноста на свалените зипове с MD5 ! Ръни 3,3 версия. ако не тръгне от първия път опитай наново! В XDA е описан начина на инсталиране. Фул уайп е задължителен както преди това и уайп давлик кеша.

Наполеон може да е изглеждал дребен по нощница пред леглото на Жозефина. Но в барутната буря при Аустерлиц той съвсем не е изглеждал дребен.
Цитирай
#21

iuly_vn написа:Проверявайте си валидноста на свалените зипове с MD5 ! Ръни 3,3 версия. ако не тръгне от първия път опитай наново! В XDA е описан начина на инсталиране. Фул уайп е задължителен както преди това и уайп давлик кеша.

Да всичко е наред тръгна Ръни-то Smile ! От "втория" винаги път всичко става! Tongue

Samsung Galaxy Edge G935F; Samsung Galaxy S9 G960F

Цитирай
#22

Как да вляза във ClockWordmod?
Цитирай
#23

peshokz написа:Как да вляза във ClockWordmod?
Гасиш телефона,задържаш копчето за намаляване + бутона за включване,така ще ти отвори бут менюто,после отиваш на Рекавъри където ти пише,навигираш с копчетата за усилване и намаляване,а бутона за включване/изкл :power: . ти е ОК. Christmas

SAMSUNG GALAXY S6 GOLD Platinum®Цитирай
#24

Оправих се, мерси много. Smile
Цитирай
#25

politican написа:
peshokz написа:Как да вляза във ClockWordmod?
Гасиш телефона,задържаш копчето за намаляване + бутона за включване,така ще ти отвори бут менюто,после отиваш на Рекавъри където ти пише,навигираш с копчетата за усилване и намаляване,а бутона за включване/изкл :power: . ти е ОК. Christmas

е не става така, пробвах няколко пъти ама тц.
ясно разбрах.. вадиш батерията за 15 секунди..ако на някой друг му се случи да знае !Smile
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)