Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Мога ли да спра бързото зареждане?
#1

При зареждане, телефонът значително се нагрява, а това не е хубаво за живота на батерията при всички положения. Желанието ми е да спра бързото зареждане, обаче няма такава опция в менюто "Батерия". За пръв път ползвам стоков андроид и доколкото знам, той е ограничен откъм опции за персонализация.
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Най-обикновенно зарядно би трябвало да ти свърши подобна работа.

 
Цитирай
#3

Като цяло какво мислите за бързото зареждане? Вие ползвате ли го? Във форумите чета различни мнения. Някои казват, че не вреди с нищо на батерията, други са на обратното мнение.
Цитирай
#4

Не препоръчвам този начин на зареждане, който съкращава живота на батерията като цяло - бавният заряд по-добре й се отразява, но всеки сам си решава.

 
Цитирай
#5

Да, но след като не мога да го спра...Единственият вариант със старо зарядно ли е?
Цитирай
#6

След като нямаш възможност за директно изключване на въпросната опция - да, най-обикновенно на 2А., например.

 
Цитирай
#7

(2018-05-22, 22:46:11)Pavlitaz написа:  Да, но след като не мога да го спра...Единственият вариант със старо зарядно ли е?
Може и да не е старо. Може да е чисто ново от магазина.

P4
  
Цитирай
#8

(2018-05-22, 22:46:11)Pavlitaz написа:  Да, но след като не мога да го спра...Единственият вариант със старо зарядно ли е?
Като цяло ще отнема повече време до пълен заряд на батерията, но това е вече ще е лична преценка дали си заслужава или - не.

 
Цитирай
#9

1A и зареждане вечер , докато спиш.
Цитирай
#10

Зареждам си телефона винаги с най бързото зарядно. Тея апарати ги продават след тестове. Ако мислите, че ще гръмнат не ги купувайте... Батерията е консуматив. Всяка вечер зареждам телефон и до сега батерия не съм сменял... Никога не съм си правил планове да слугувам на телефона.

SAMSUNG Note 10 Plus Black 
HUAWEI Mate 10 Pro Blue 
NOKIA 808 PureView Black
Цитирай
#11

(2018-08-11, 22:23:03)eksoldier написа:  Зареждам си телефона винаги с най бързото зарядно. Тея апарати ги продават след тестове. Ако мислите, че ще гръмнат не ги купувайте... Батерията е консуматив. Всяка вечер зареждам телефон и до сега батерия не съм сменял... Никога не съм си правил планове да слугувам на телефона.
Не стана въпрос за слугуване или не, а за по-дълъг живот на батерията в случая. Не всички ползват устройства си по 6-8 месеца, има и такива, които си сменят устройството и през 2 години. А с опция "бързо зареждане", малко вероятно е продължителността на живота на батерията да си остане същата.

 
Цитирай
#12

808-цата ми е от 2012 година. Първите 3 години е било зверско ползване и зареждане по няколко пъти на ден, отделно всяка нощ до сутринта. Батерията сега няма разлика с тогава...

SAMSUNG Note 10 Plus Black 
HUAWEI Mate 10 Pro Blue 
NOKIA 808 PureView Black
Цитирай
#13

Разбира се, явно в статията са написани неверни неща по този въпрос: https://4pda.ru/2017/08/09/345924/

 
Цитирай
#14

Чел съм доволно такива статии. На лаптопа като спазвах квото уж трябва батерия замина след 3 години. Казах ви, това е консуматив. Прецаква се и се сменя. В случая с телефоните се сетих, че съм сменил батерията само на Нокиа Н95 8ГБ защото показваше постоянно, че се зарежда. Оказа се, че и с новата батерия е така. Все пак телефонът е на 10 години и му е простено...
Вие ако искате зареждайте по 7 8 часа с 800 мАч, няма лошо. Аз няам кога да губя подобно време при положение, че има измислени бързи зарядни. Нормално е при зареждане телефон и зарядното да се затоплят. Зарядното на 808 е 1.2 А и то става топло, та... Една оригинална батерия е 50 кинта в крайна сметка. Ако беше проблем нямаше да се правят такива зарядни. Да не говорим за супер зареждането което имам при mate 10 pro... Дай сега да зареждаме по 4 5 часа тая огромна батерия щото видиш ли греело. Няма как да стане през деня когато ми трябва набързо да заредя. Вечер айде няма проблем, но...

SAMSUNG Note 10 Plus Black 
HUAWEI Mate 10 Pro Blue 
NOKIA 808 PureView Black
[-] 1 потребител изказва благодарност на eksoldier за това мнение:
  • anatol06
Цитирай
#15

Специално QC е доста консервативна технология, която оперира с малки токове, така че не мисля, че ще има влошаване на състоянието на батерията ако се използва бързото зареждане.
Но опцията винаги е да се ползва стандартно 2А зарядно, няма смисъл да е 1А.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

P30 Aurora/Nokia 808 PureView
eX: MATE 10 Pro/LG G6 64GB/OnePlus 3/Lenovo Z2 Pro/Xiaomi Redmi Note 2 Prime/Galaxy Note 4/LG G4/LG G3/Lenovo K3 Note/Huawei Honor 3C/THL W200/Palm Pre 2@1,2GHz
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)