Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Huawei временно пуснаха страницата за получаване на Bootloader Unlock кода
#1

Вероятно повечето от вас знаят, че Huawei спряха страницата за получаване на кода за отключване на устройствата им. Е, днес я пуснаха отново, но със съобщение в което пише, че ще работи за 60 дни от днес, както и че всеки нов модел пуснат от утре нататък няма да има опция за отключване на Bootloader. И това е за да се предотвратят проблеми, причинени от промяна на софтуера в телефона. Според мен това е абсолютно ненужно. Обаче някои хора смятат, че го правят, защото им е писнало да сменят платки на телефони, повредени от неправилно инсталиран custom ROM. Не знам, ето сайта:
https://emui.huawei.com/en/unlock_index

Съветвам всички които имат намерение да слагат ROOT, custom ROM или друга модификация на телефоните си, да влязат, да си вземат кода и да го запазят някъде, защото отключването ще работи и след като спрат сайта, просто няма да можем да си получим отново кодовете след 60 дни, ако ги нямаме. За Downgrade от Android Oreo към Nougat също вероятно ще трябва отключен Bootloader, ако някой случайно иска, след като излезе ъпдейта към Oreo. Просто знам че не всички следят чуждестранни сайтове и искам и тук да се знае. Между другото мисля, че опцията не е достъпна за България и понеже е нужен акаунт в сайта, в никакъв случай не го правете Български. Мисля че линка който сложих би трябвало да свърши работа за нов акаунт, ако не, пишете.
[-] 4 потребители изказват благодарност на Stiliyan03 за това мнение:
  • altawast, ganchev, maev, vassetz
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Не намирам къде е този код

Xiaomi Mi 5S gold 64Gb, Xiaomi Mi 9T Carbon 6/128Gb, Honor View 20 6/128
Цитирай
#3

След като са попълнени всички полета и е дадено потвърждение, под тях трябва да излезе в оранжево кода. Ако не излиза нищо, пробвайте пак или си проверете данните дали са правилни.
Цитирай
#4

Стигам до този product id, където ми излиза прозорец  със "счупена" картинка. ..     
От къде да го взема 8 цифрения ID
Оправих се , Благодаря Smile

Xiaomi Mi 5S gold 64Gb, Xiaomi Mi 9T Carbon 6/128Gb, Honor View 20 6/128
Цитирай
#5

Много лошо, че ще спрат отключването. Реално Huawei ще загубуи много от това, защото много хора купуват тази марка, защото е по-евтина и горе-долу добра и е лесна за отключване, къстъм ром и рут права. Реално след 2 месеца, вече ще е само евтин, а може и това да не е. Аз лично в тоя случай не бих си купил вече Huawei, защото ако искам китайски телефон без да го отключвам, то от Алиекспрес бих си поръчал някой неизвестен, който пак ще е върши същата работа, дори за по-малко пари. Реално аз използвам Huawei защото имам пълен контрол над него и мога да правя каквото си искам. Но с новите телефони няма да е така.
Това махане на опцията за отключване от Huawei, е защото много хора ги отключват и после ги прецакват, а след това ги връщат като повредени и ги сменят с нови. В Европейския съюз, гаранцията не отпада, дори и да си отключил и брикнал телефона. Тук закона е на наша страна. Аз лично 2 пъти един и същ таблет бриквах и от Теленор ми го смениха 2 пъти гаранционно с нов. Таблета не е huawei, но мисълта ми е, че ги заменят.
Обаче съм почти сигурен, че след 2 месеца ще нафлудят Twitter профила и майлите на Huawei с искания за отключване и ще видите как бързо бързо ще върнат опцията. Ако не я върнат, то Huawei ще сдаде 3-тото място в света като най-продавана марка, след Samsung и iPhone.
Чесно казано, аз мисля че One Plus е добра алтернатива като добър китайски телефон. Освен това те самите казват, че можеш да получиш рут права и да моделираш телефона както си искаш. Въпроса е, че в България тази марка не е от най-известните, защото не я промотират в мобилните оператори. Но ако вземат да им правят реклама като на Huawei и да ги пускат в промоции, то ще видите че на хората ще им хареса.

Иначе ако някой има проблем да вземе данните от телефона си за сайта на Huawei ето как да ги вземе супер лесно, като набере кодовете:

Since EMUI5.0 - трябва това да изберете от менюто в страницата за отключване
Serial Number - напишете *#06# и под инфото за IMEI ще видите SN (т.е. Серийния Номер), може напишете *#*#1357946#*#* там на втория ред направо ще ви напише Сериен Номер
IMEI - напишете *#06# и ще ви излезне, ако сте с двусимов, то използвайте IMEI1
Product ID - напишете *#*#1357946#*#* и на третия ред ще видите Идентификатор на продукта, ако ви е на български език

Ако нямате достъп до страницата, понеже акаунта ви е в друг регион, то направете си нов акаунт с имейл и изберете регион Хонг Конг.
Ако не ви се прави акаунт, може да поискате код за отключване директно от поддъжката на Huawei и до 2-3 работни дни ще получите отговор. В този случай им изпратете:
Вашето Име, Модел на телефона WAS-LX1 или WAS-LX1A, IMEI, Serial Number, Product ID
Имейла го изпращайте до mobile.uk@mail01.huawei.com
Цитирай
#6

Днес е последният ден, така че който не си е взел кода още, линка е в първия пост.
Цитирай
#7

Все още може да се вземе код. Мислех, че съм закъснял, но пробвах и се получи.

Lenovo P70-A > Huawei P10 Lite > Huawei P30
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)