Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Разрешен] Заключване на приложения да не се използват
#1

Здравейте,
Искам да попитам някой правил ли е със стандартните инструменти на телефона, заключване на приложения - да нямаш достъп до тях.
Каква е идеята:
Имам едно Р8, което искам да дам на сина ми, обаче искам да му огранича достъпа единствено до СМС, телефон, контакти, камера, вайбар и още 2-3 приложения.

На Xiaomi-то има заключване на приложения, тук не намерих. Гледам че има втори, трети потребител обаче като направя такъв той на практика ползва отново всички приложения. Ако някой е попадал на филмче, или HowTo моля да сподели.

Телефона е с последния OTA ъпдейт, EMUI 4.
   
 


...

 


...

...
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

В настройките на Google Play има налична функция "Родителски контрол". Тествай дали върши работа.

 
Цитирай
#3

Код:
Настройване на родителските контроли в Google Play

Когато включите родителските контроли, можете да ограничите какво съдържание да се изтегля или купува от Google Play въз основа на
нивото на зрелост.

Това от страницата Помощ на Гугъл.
За съжаление не ми върши работа. Не е това идеята.
Цитирай
#4

И при този модел има възможност да се ограничи достъпа до определени приложения. Това става през Мениджър на телефона> Блокирани приложения. В това меню се задава парола, която е необходима за отваряне на посочените от целия списък приложения.

Huawei P8 lite, HUAWEI Mate 10 lite
Цитирай
#5

Успях с вградените в телефона приложения!
Да споделя как е направено за всеки родител Smile .
Първо влизате в Мениджър на телефона и там последната икона е блокиране на приложения. Блокирате всичко което не искате да ползва детето ви, задължително и Настройки.
За да не си пуска интернета навън размествате бързите икони от статус лентата, така че иконата заз мобилният интернет да не се вижда.
Влизате в набиране (иконката с телефончето), долу в дясно трите чертички, после Настройки, Допълнителни настройки, Фиксирани номера за набиране FDN. Въвеждате ПИН2 и от контактите взимате номерата, които искате детето да може да набира.

Това е!

ПС: За да бъде заключено приложението (Настройки например), след като сте го отключили и ползвали, трябва да оставите телефона да се заключи, за да може приложението пак да е заключено.

...

...
[-] 1 потребител изказва благодарност на mimosh за това мнение:
  • solo5
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)