Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

VoLTE при Българските оператори

С 9 ката Pie има, гледах на теленорски p20 Lite.
Веднага ми се активира иконката горе в лентата, след активация с смс на 1701.

Изпратено от моят Nexus 5X с помощта на Tapatalk
Цитирай
Dice.bg Аксесоари

Пита се за VoWiFi, а не за VoLTE  Wink

iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch 4
Samsung S20 Plus Samsung S10 Samsung Note 9
Цитирай

Еми според тебе аз за какво му отговарям?
Разбира се, че за VoWiFi.
P20 Lite официално се поддържа VoWiFi от пай нагоре при Виваком.

Изпратено от моят Nexus 5X с помощта на Tapatalk
Цитирай

Не и при Теленор, те нямат VoWiFi още. Няма как на Теленор да ти се е активирала функцията.

iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch 4
Samsung S20 Plus Samsung S10 Samsung Note 9
Цитирай

Писах след активация с смс на 1701, знае се за кой оператор става дума.
Казвах, че телефона е теленорски.
Сим картата е на Виваком.
Разбира се, че само Виваком го поддържа засега.
Момчето пита има ли опция за VoWiFi.
Писах му има...
Цитирай

(2019-07-09, 20:17:50)ivan_vylka написа:  Не и при Теленор, те нямат VoWiFi още. Няма как на Теленор да ти се е активирала функцията.
Аха освен ако и те не са започнали да активират услуги с смс на 1701 както колегата спомена горе. Т.е. активирал е на Виваком.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай

Пропуснал съм момента с кода за Виваком, от доста време вече не съм техен абонат и не им знам номерата за активации Big Grin При Теленор поне всичко става автоматично без SMS-и, обаждания и т.н.

iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch 4
Samsung S20 Plus Samsung S10 Samsung Note 9
Цитирай

Виваком са абсолютни измекяри, чакам вече близо месец за да ми върнат обсждане от съпорта защо не могат да активират VoWiFi, след като го има като опция в устройството. Подбни мъки имах и с VoLTE

Lg G2 mini*Huawei P9 lite*Huawei P20 lite*Redmi Note 8
Цитирай

(2019-07-09, 22:37:26)cinzano написа:  Виваком са абсолютни измекяри, чакам вече близо месец за да ми върнат обсждане от съпорта защо не могат да активират VoWiFi, след като го има като опция в устройството. Подбни мъки имах и с VoLTE
На какъв телефон? Хуавей?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай

(2019-07-09, 23:21:03)batala написа:  На какъв телефон? Хуавей?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
От раздела не става ли ясно за какво устройство?

Lg G2 mini*Huawei P9 lite*Huawei P20 lite*Redmi Note 8
Цитирай

(2019-07-10, 00:27:20)cinzano написа:  От раздела не става ли ясно за какво устройство?

А волте в крайна сметка как активира с друг телефон или през оператора? До колкото знам услуги се активират на база imei на телефона и както ми обясниха вендора (т.е. производителя) дава списък с imei на телефони, които влизат в "автоматичната" им система и могат да активират услуга директно или с  смс. Брат ми активира волте именно с п20 лайт без да праща смс директно системата му активира услугата след като си сложи картата в него.

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай

Активирах го след като разговарях няколко пъти с оператор, понеже не стана с смс. Обяснявах подробно с какъв телефон съм, какъв софт и в крайна сметка стана. Активирах волте и на картата на жена ми след като я бях поставил в моя апарат, пак след няколко обаждания. От вива твърдяха, че услугата не се поддържа за други апарати освен описаните в сайта им. но след като активирах за картата на жената,

я върнах обратно в нейния апарат Самсунг J6 и услугата продължи да е активна. Съпорта на вива са тотално голи и боси относно услугите които уж предлагат

Lg G2 mini*Huawei P9 lite*Huawei P20 lite*Redmi Note 8
Цитирай

От А1 дори нямат намерение да въвеждат подобна услуга. Когато им писах, защо няма подобно нещо ми отговориха следното:

Здравейте,

Към момента от А1 предлагаме услугата HD глас, с която се провеждат кристално ясни разговори. Налична е за всички наши клиенти повече от 3 години. Няма нужда от допълнителни настройки и не е необходима активация. Бихте могли да следите страницата на А1 https://www.a1.bg/bg за актуална информация.


Пък за VoWiFi да не говорим.....

Samsung Galaxy S8 Midnight Black Android 9.0
Цитирай

До колкото знам оборудването им не го позволява. Само те от трите оператора не си смениха изцяло клетките при въвеждането на 4G, а само ги надградиха с допълнителен модул, за да поддържат 4G. За това и скоросттите на нета им са най-бавни от на всички останали.

iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch 4
Samsung S20 Plus Samsung S10 Samsung Note 9
Цитирай

(2019-08-23, 12:15:29)ivan_vylka написа:  До колкото знам оборудването им не го позволява. Само те от трите оператора не си смениха изцяло клетките при въвеждането на 4G, а само ги надградиха с допълнителен модул, за да поддържат 4G. За това и скоросттите на нета им са най-бавни от на всички останали.
Не е само до оборудване а по-скоро до свободни честоти, защото А1 имат много абонати ползващи старите телефони както и повечето касови апарати и други пос терминали които работят основно на 900Mhz т.е. на 2G и тази честотна лента е претоварена и само А1 не предлагат 4G на 900Mhz която при другите два оператора се използва пълноценно за LTE. След обявеното освобождаване на жизнено важния 800Mhz спектър нещата се нормализират и най-вероятно тогава А1 ще пуснат VoLTE.
Цитирай

(2019-08-23, 21:36:15)xelibry написа:  Не е само до оборудване а по-скоро до свободни честоти, защото А1 имат много абонати ползващи старите телефони както и повечето касови апарати и други пос терминали които работят основно на 900Mhz т.е. на 2G и тази честотна лента е претоварена и само А1 не предлагат 4G на 900Mhz която при другите два оператора се използва пълноценно за LTE. След обявеното освобождаване на жизнено важния 800Mhz спектър нещата се нормализират и най-вероятно тогава А1 ще пуснат VoLTE.
E нали именно затова другите два оператора стартираха Volte (Vowifi) за да може да се рефармне ресурс от по-старите технологии към 4г. И малко по-малко това именно се случва. Теленор на доста места вече имат 15mhz лента на 2100, Виваком са малко по-назад в това отношение, но пък на доста повече места в големите градове имат лте на 900(тук пуснаха наскоро преди няколко седмици). Услугата работи със всякакви честотни спектри и това не е извинение за А1, че им трябва по-ниска честота за да пуснат volte. По-скоро причината е, че и при сегашните използвани честоти им е невъзможно да направят стабилно покритие дори и в градовете особено в зони с по-високо строителство може би именно заради това, че оборудването им не е като при другите два оператора. Тук в Хасково не е нормално при положение, че най-големия квартал на града е покрит с три базови станции в околоблоковите пространства на открито телефон да губи 4г сигнал.

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай

(2019-08-23, 21:55:46)batala написа:  E нали именно затова другите два оператора стартираха Volte (Vowifi) за да може да се рефармне ресурс от по-старите технологии към 4г. И малко по-малко това именно се случва. Теленор на доста места вече имат 15mhz лента на 2100, Виваком са малко по-назад в това отношение, но пък на доста повече места в големите градове имат лте на 900(тук пуснаха наскоро преди няколко седмици). Услугата работи със всякакви честотни спектри и това не е извинение за А1, че им трябва по-ниска честота за да пуснат volte. По-скоро причината е, че и при сегашните използвани честоти им е невъзможно да направят стабилно покритие дори и в градовете особено в зони с по-високо строителство може би именно заради това, че оборудването им не е като при другите два оператора. Тук в Хасково не е нормално при положение, че най-големия квартал на града е покрит с три базови станции в околоблоковите пространства на открито телефон да губи 4г сигнал.
О това с оборудването на Мтел А1 е проблем който сме дискутирали отдавна и нещата там са направо смешни. Всичко е един сбирщайн от различни доставчици и различни поколения техника. Виждал съм с очите си базови станции оборудвани с остаряла допотопна техника на Сименс, Ериксон, Нокиа. Антените им на повечето места не са сменяни от много години и както си споменал просто добавят модули без да се подменят съществени компоненти от станциите. Уж бяха решили да подменят навсякъде старите Ериксони с Нокиа но не знам докъде са стигнали. При другите два оператора почти всичко е на Хуауей от опорната и преносната мрежа до радио оборудването а както знаем китайците са номер едно и като решения и като качество така че при тях всичко се свежда до по-лесен ъпгрейд и настройване на техниката.
[-] 1 потребител изказва благодарност на xelibry за това мнение:
  • plevel12
Цитирай

От днес и IPhone е с VoLTE с IOS 13!
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)