Оценете темата:
  • 4 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Как да активираме VoLTE на (почти) всеки Xiaomi телефон!

Благодаря, след няколко неуспешни опита за активация предположих, че това е причината.
Цитирай
Dice.bg Аксесоари

Някой активирал услугите volte и vowifi ли е две сим карти с един и същ телефон,със sms на 1701.мъча се да активирам карта на huawei mate 20 lte.при условие че услугите на телефона работят с неговата си карта.,,?
Цитирай

Тук обсъждаме Xiaomi. Пробвай да попиташ в раздела на забранената в цял свят марка Huawei, може и да ти отговорят.

Pixel 4 XL & moto 360 3rd
Цитирай

(2020-01-18, 20:17:42)Steve написа:  Тук обсъждаме Xiaomi. Пробвай да попиташ в раздела на забранената в цял свят марка Huawei, може и да ти отговорят.

Пробват да активират услуги на хуавей и явно не му се получава. Телефона може да е xiaomi.

(2020-01-18, 20:04:13)tibuzdrev написа:  Някой активирал услугите volte и vowifi ли е две сим карти с един и същ телефон,със sms на 1701.мъча се да активирам карта на huawei mate 20 lte.при условие че услугите на телефона работят с неговата си карта.,,?

Явно засича системата им кои телефони (имеи) са активирали услуги и започва да ги филтрира за други активации. Напоследък все повече забелязвам такива изпълнения от ims системата им на виваком. Просто са взели да гледат и логовете си колко време даден сим е бил с конкретен телефон и дори и технически отдел отказват активация на сим карти, които са били кратко време в даден телефон.

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай

(2020-01-18, 20:17:42)Steve написа:  Тук обсъждаме Xiaomi. Пробвай да попиташ в раздела на забранената в цял свят марка Huawei, може и да ти отговорят.

Колега Стеве в къщи имам три шаомита, redmi note 5 ,redmi note 8 pro и mi 9 , и на трите с моята карта работи и volte , vowifi.Въпроса ми е за активация на карта ако ти знаеш как се активират во-услугите с шаоми ,ще съм ти благодарен да споделиш,!
(2020-01-18, 20:19:59)batala написа:  Пробват да активират услуги на хуавей и явно не му се получава. Телефона може да е xiaomi.


Явно засича системата им кои телефони (имеи) са активирали услуги и започва да ги филтрира за други активации. Напоследък все повече забелязвам такива изпълнения от ims системата им на виваком. Просто са взели да гледат и логовете си колко време даден сим е бил с конкретен телефон и дори и технически отдел отказват активация на сим карти, които са били кратко време в даден телефонИма някаква зависимост ,двата телефона които пробвах бяха активирали вече карта с услугите.третия мисля че не е активирал карта.Резултата е услугата не може да бъде активирана.Поне пет пъти говоря с оператор ,всеки път невероятни изпълнения,последното от днес ,звъннете в понеделник в работно време да ви свържа с техниците,с техниците съм разговарял три пъти те имат заучени номера ,с какви букви написахте смс като кажеш големи ми казват напиши го с малки  и какви ли не измислици.

Въпроса ми е един Huawei активирал две карти дали е възможно.
Цитирай

Около коледа активирах през един и същ Mate 20 Pro, на една карта VoWiFi и на втора VoLTE и VoWiFi в ракмите на 15мин без никакви проблеми.

Google Pixel 2 XL
[-] 1 потребител изказва благодарност на Константинов за това мнение:
  • tibuzdrev
Цитирай

(2020-01-19, 01:04:05)Константинов написа:  Около коледа активирах през един и същ Mate 20 Pro, на една карта VoWiFi и на втора VoLTE и VoWiFi в ракмите на 15мин без никакви проблеми.
Оператор ?

Storstark
Цитирай

(2020-01-19, 04:46:44)ianpav_4444 написа:  Оператор ?

Виваком ще е. Друг оператор не предлага VoWiFi.

1916 
Цитирай

(2019-10-18, 14:42:13)Navigator написа:  И при мен изчезна VoLTE режима след превключване на самолетен режим и обратно. Настройките ги има и са активни, но няма резултат.

След ъпдейта от 01.2020 г. вече всичко е активно и работи. Xiaomi MiA1
Цитирай

От теленор преминах на виваком. Преди малкп звъннах на оператора за да активира услугата, отвърнаха ми да пратя смс на 1701 с дума СТАРТ. Системат ми връща отговор, че услугата не можело да бъде активирана. На телефона съм активирал услугата, но оператора не я активира...
Цитирай

(2020-01-20, 14:00:46)TiL написа:  От теленор преминах на виваком. Преди малкп звъннах на оператора за да активира услугата, отвърнаха ми да пратя смс на 1701 с дума СТАРТ. Системат ми връща отговор, че услугата не можело да бъде активирана. На телефона съм активирал услугата, но оператора не я активира...

Да услугата се активира на съвместим телефон от списъка им на сайта. Както volte, така и vowifi. От какъв телефон пробваш да активираш услуга? Последно само на mi9 se бяха разрешили да активира със смс, което беше странно понеже в телефона няма настройки на виваком.

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай

С ми8 пробвах
Цитирай

(2019-09-23, 21:12:19)batala написа:  От скоро Виваком са започнали да използват по-добрия кодек за Volte, а именно EVS. По принцип работи на официално поддържаните телефони, но може да се активира на всеки телефон с Qualcomm процесор, който поддържа кодека. Изисква се руут достъп за да може да се вкара телефона в diag port чрез adb команда т.е. ще имате нужда от абд туул на компютъра и след това с QPST и EFS Explorer да се сложат два конфигурационни файлове позволяващи да се използва наред с AMR_WB и EVS кодека. В прикаченият файл към поста се намират двата файла, които трябва да се сложат в папката указана в инструкцията (на английски) намираща се също в архива. На практика EVS кодека при почти един и същи битрейт 23.85 кбпс за AMR_wb срещу 24.4 кбпс за EVS предоставя доста по-качествен звук по време на разговор, по-силен и ясен. За предпочитане е да се направи бекъп на EFS дяла с TWRP или QPST преди процедурата по качването на файловете. Досега е изпробвано с Mi 6 и Mi 9, от днес 29.10.2019 тествано успешно и на mi note 3. Няма причина да не работи дори и на среден клас процесори 6хх куалком.
Дойде време и за максимално възможния вариант на кодека, а именно 128kbps на full band ширина. Изглежда съм ползвал профил на волте на моя телефон, който не позволява използването на EVS кодека с битрейти над 24.4kbps. Със смяна с друг профил успешно се проведе разговор с гореспоменатите параметри. При резервиран канал от 200kbps отпуснат от оператора няма никакъв проблем да се провеждат разговорите на максималния битрейт (евентуално нямам идея как ще е качеството при по-слаб сигнал). С официално поддържаните телефони на Huawei разговорите продължават да са на 24.4 (super wideband ширина), което предполага за ограничение в техните ромове да работи кодека само до този битрейт. Активирането на кодека става по същия начин със слагането на файловете от прикачения архив в efs дяла на телефона в папка efsprofiles чрез root, adb, diag port и qpst.


Прикачени файлове
.zip EVSCodecActivation-fb128.zip Размер: 2.26 KB  Сваляния: 17

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 1 потребител изказва благодарност на batala за това мнение:
  • tibuzdrev
Цитирай

Не успявам да сложа новия кодек на
Ми9 ,няма ли по подробна инструкция.
Цитирай

(2020-01-24, 11:55:51)tibuzdrev написа:  Не успявам да сложа новия кодек на
Ми9 ,няма ли по подробна инструкция.

Вътре във архива има инструкция как се слагат файловете с разликата, че е по-добре да се рестартира телефона след манипулацията. Кодека освен със софтуера network signal guru да го видиш по време на разговор няма друга индикация освен ако не го усетиш на слух. В дайлъра продължава да си пише само HD. Ако използваш профил в който вече има такива файлове overideconfig като например дойче телеком германския наличния там файл позволява да се използва кодека, но с доста ниски параметри и затова директно подменяш файловете в efs дяла. Хубаво е и един бекъп на EFS през тврп да се направи.

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 1 потребител изказва благодарност на batala за това мнение:
  • suffer
Цитирай

Не са ми ясни основните неща къде е efs дяла ,какво се прави с qpst програмата,
EFS Explorer е на телефона ли ,? При adb командите телефона в какво състояние трябва да е.
Цитирай

(2020-01-24, 15:57:38)tibuzdrev написа:  Не са ми ясни основните неща къде е efs дяла ,какво се прави с qpst програмата,
EFS Explorer е на телефона ли ,? При adb командите телефона в какво състояние трябва да е.

EFS дяла е мястото където се намират всякакви конфугурационни файлове на модема на телефона. Затова е хубаво да се направи бекъп на дяла през тврп или qpst. EFS Explorer е едно от туулчетата на QPST именно с идеята да се достъпи дяла и да се правят промени по него. Преди това adb командите се вкарват да за може телефона да влезне в диагностичен режим и да може QPST да работи с телефона. Телефона за да приеме адб команди се подразбира, че трябва да е с пуснат усб дебъгинг под андроид.

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 2 потребители изказват благодарност на batala за това мнение:
  • suffer, tibuzdrev
Цитирай

(2020-01-24, 12:43:43)batala написа:  Вътре във архива има инструкция как се слагат файловете 
3. Install on your computer QPST_2.7.474 from this archive - в архива има само 3 файла и доста от споменатите в инструкцията липсват...

EDIT: Намерих го след малко ровене в първия пост.

If you can't be good - be bad...
Цитирай

стана работата ,смених файловете но проблем тествам разговор ми 9 и редми нот 5 с активни volte  и на двата телефона нищо не се чува
само на м9 са сменени файловете,същия проблем имаше когато слагах конфига на дойче телеком с evs кодека 
ми 9 е първия скрииншот


Прикачени файлове Миниатюри
       
Цитирай

(2020-01-24, 19:04:31)tibuzdrev написа:  стана работата ,смених файловете но проблем тествам разговор ми 9 и редми нот 5 с активни volte  и на двата телефона нищо не се чува
само на м9 са сменени файловете,същия проблем имаше когато слагах конфига на дойче телеком с evs кодека 
ми 9 е първия скрииншот

Проблема вероятно е в редми ноут 5. Както се вижда на шотовете той изобщо не ъплоъдва и затова не се чува нищо. А в него чува ли се нещо казано от ми9? Ако се изтрие файла от рн5 би трябвало волте да работи само на amr_wb и тогава дали ще се установи двустранна връзка. Кодек също може да се тества и с някой от моделите на хуавей от п20 нагоре. Също така може да провериш на двата телефона дали мрежата заделя правилно каналите за интернет и ims. Софтуера ги засича след като се пусне и изгаси самолетния режим за да се регистрира телефона в мрежата.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
[Изображение: 7041d0f91461825e6a8eddd5224a739f.jpg]

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай

Не нищо не се чува ,преди с пробите на дойче телеком редмито се чуваше нещо пиукане и шумове.
ако сменя файловете на редмито? Или хардуерно няма да има поддръжка
смених от shortcut master na гърците и ето резултата


Прикачени файлове Миниатюри
       
Цитирай

След като си сменил профила да се затрили файловете, които качи в efsprofiles папката понеже в гръцкия профил имаше тяхни файлове и ги е заменил с тях.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

(2020-01-24, 19:31:40)tibuzdrev написа:  ако сменя файловете на редмито? Или хардуерно няма да има поддръжка

И двата телефона трябва да имат един и същ конфигурационен файл или поне такъв с някаква настройка за evs за да може да се договори използването на този кодек. Като нищо от липсата му в Рн5 може да е причината за липсата на двустранна връзка. Принципно sd625 го дават с подръжка на кодека.

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай

(2020-01-24, 19:35:22)batala написа:  След като си сменил профила да се затрили файловете, които качи в efsprofiles папката понеже в гръцкия профил имаше тяхни файлове и ги е заменил с тях.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk


И двата телефона трябва да имат един и същ конфигурационен файл или поне такъв с някаква настройка за evs за да може да се договори използването на този кодек. Като нищо от липсата му в Рн5 може да е причината за липсата на двустранна връзка. Принципно sd625 го дават с подръжка на кодека.

Върнах настройките  за 128кбс резултати с разговор с huawei p20 pro


Прикачени файлове Миниатюри
   
Цитирай

Да това е максималния възможен битрейт и ширина swb на кодека, който се поддържа от моделите на хуавей. Предполагам си усетил разлика спрямо разговорите с другия кодек? Странно защо на Рн5 при положение, че не си му слагал файла успява да договори evs.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай

След смяна на файловетем на ми9 и редми нот 5
от новото упътване на колегата batala.
И на двата телефона картинката е тази,при смяна на сим картите също.


Прикачени файлове Миниатюри
   
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)