Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

#26

(2018-09-10, 17:49:45)rosenkaradakov написа:  Мисля, че има вариант и с 2 проводника и с 4 (неутрал), чакам майстора да дойде да пробваме.

Проблемът е, че е необходимо да има постоянно захранване към ключа, което може да стане единствено с допълнителен проводник (нула). По този начин към ключа има постоянно подадени фаза и нула и посредством приложението може да се управлява и да прекъсва или подава фазата към осветителното тяло. Ключовете, на които не им е необходим допълнителен проводник си имат собствено захранване (батерийка). Същите обаче работят по протокола зигби (както останалите сензори - за движение, за отваряне и затваряне на врати и прозорци.....и др.). Този протокол използва много малка консумация и батерийката издържа 2-3 години. Недостатък е необходимостта от хъб към който да се вържат тези устройства (ключът също) за да се управляват- (в случая това се явява гейта). За съжаление на aqara зигби ключовете са от 23 долара нагоре. Като опция може да се пусне допълнителен проводник (нула) в конзолата където ви се намира стария контакт (ако проводниците там са прекарани с гофрирани маркучи). По този начин си купувате ключ от друг производител и си го ползвате. Цените са приемливи и започват от 9-10 долара.
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#27

(2018-09-14, 08:55:42)Angel1999 написа:  Проблемът е, че е необходимо да има постоянно захранване към ключа, което може да стане единствено с допълнителен проводник (нула). По този начин към ключа има постоянно подадени фаза и нула и посредством приложението може да се управлява и да прекъсва или подава фазата към осветителното тяло. Ключовете, на които не им е необходим допълнителен проводник си имат собствено захранване (батерийка). Същите обаче работят по протокола зигби (както останалите сензори - за движение, за отваряне и затваряне на врати и прозорци.....и др.). Този протокол използва много малка консумация и батерийката издържа 2-3 години. Недостатък е необходимостта от хъб към който да се вържат тези устройства (ключът също) за да се управляват- (в случая това се явява гейта). За съжаление на aqara зигби ключовете са от 23 долара нагоре. Като опция може да се пусне допълнителен проводник (нула) в конзолата където ви се намира стария контакт (ако проводниците там са прекарани с гофрирани маркучи). По този начин си купувате ключ от друг производител и си го ползвате. Цените са приемливи и започват от 9-10 долара.

Тук вече говорим не толкова за цената, а заради марката, все пак сме фенове. Smile
Цитирай
#28

(2018-09-14, 09:34:25)rosenkaradakov написа:  Тук вече говорим не толкова за цената, а заради марката, все пак сме фенове. Smile

Съгласен съм. Просто исках да внеса малко повече яснота по въпроса и да посоча алтернативи. Всеки сам след това избира как да постъпи когато мисли да направи своята покупка.
Цитирай
#29

Проблем е, че другите евтини ключове се управляват по RF Smile. И е проблем интеграцията в Mi Home /липсваща за ноунейм?/. Това се решава с ползване на друга екосистема - примерно Broadlink с RM Pro, който има управление по RF и без проблем управлява всички ноунейм ключове, но си е отделна апликация и още 1 грижа с потенциални проблеми.
Поправете ме ако греша, но Aqara по зигби нямаха ключве за вграждане в нашите стандартни кръгли конзоли - квадратни са или са за външен монтаж?

MATE 10 Pro /  Nokia 808 PureView
eX: LG G6 64GB/OnePlus 3/Lenovo Z2 Pro/Xiaomi Redmi Note 2 Prime/Galaxy Note 4/LG G4/LG G3/Lenovo K3 Note/Huawei Honor 3C/THL W200/Palm Pre 2@1,2GHz
Цитирай
#30

Май са квадратни всичките aqara,но имат и бежични ключове зигбее който се лепят направо на стената.

+3 годишен Oneplus One 64 GB Sandstone Black  работещ безотказно!
Цитирай
#31

(2018-09-15, 14:46:32)stenlius написа:  Проблем е, че другите евтини ключове се управляват по RF Smile. И е проблем интеграцията в Mi Home /липсваща за ноунейм?/. Това се решава с ползване на друга екосистема - примерно Broadlink с RM Pro, който има управление по RF и без проблем управлява всички ноунейм ключове, но си е отделна апликация и още 1 грижа с потенциални проблеми.
Поправете ме ако греша, но Aqara по зигби нямаха ключве за вграждане в нашите стандартни кръгли конзоли - квадратни са или са за външен монтаж?

В България така и не можах да намеря, точния размер и дълбочина, но в Англия за 30 цента си ги намерих точно това което ми трябва.

Wifi ключовете управляват вече умните неща. Давам пример с девиатор, който не може да се постигне с aqara. Слагаш един aqara жичен към кръга, а от другата страна wifi aqara  който управлява жичния.
Цитирай
#32

(2018-09-08, 08:44:15)stenlius написа:  След последният ъпдейт на Mi Gateway § Mi Home app Наблюдавам странно поведение - спира звука на гейтуея след около 0,5-1 денонощие работа........
И при мен се получи след последния ъпдейт има ли някакво решение на проблема?
Цитирай
#33

Има ли начин да работи примерно wifi контакта или някоя от другите джаджи без рутер ? В смисъл да използвам само телефона някъде където няма интернет наличен и да командвам джаджите !

+3 годишен Oneplus One 64 GB Sandstone Black  работещ безотказно!
Цитирай
#34

Трябва от телефона да пуснеш интернет, за да се закачат за някъде
Цитирай
#35

Днес се заиграх с wifi контакта и телефона,обаче не можах да го подкарам с спян рутер.Пробвах всичко което се сетих и не става!

+3 годишен Oneplus One 64 GB Sandstone Black  работещ безотказно!
Цитирай
#36

Изимитирай рутера с точка за достъп от телефона (същото име и парола, но споделяш мобилния нет)
[-] 1 потребител изказва благодарност на suffer за това мнение:
  • user32
Цитирай
#37

Определено не става само с телефона. Като отворя точка за достъп не се връзва контакта а като ги вържа директно не стига нета до него. Пробвах с ПЦто и става, отварям им нета и си се връзват без проблем и си ги командвам от телефона. Тоест компа играе ролята на рутер, но само от телефона не се получава при мен.Предавам се!

+3 годишен Oneplus One 64 GB Sandstone Black  работещ безотказно!
Цитирай
#38

Специално за контакта съм го правил това. Защото бях настроил да ми изключва рутера през нощта. И ако се събудя по-рано и ме мързи да ида до другата стая правя от телефона рочка за достъп със същото име и парола като рутера и нещата работеха. Може да са го „оправили“ с по-нов фърмуер
[-] 1 потребител изказва благодарност на suffer за това мнение:
  • user32
Цитирай
#39

Не са го "оправили" след рестарт на всичко живо се получи.Благодаря.

+3 годишен Oneplus One 64 GB Sandstone Black  работещ безотказно!
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)